Apple - czarna dziura na księżycu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
stevelukather
Re: Apple - czarna dziura na księżycu?

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 05:45

......Grembo, ja nie mam klapek na oczach z jablkiem na kazdym oku. Kiedys pisalem, jak bilismy piane na temat wyzszosci jablka nad Winda, ze Tiger jest swietny, bo jest. Naprawde zlego slowa nie powiem, ale to nie o to chodzi, zeby nastepne 40 lat przepracowac na starym systemie, tylko dlatego ze dziala(...)
Bzdury wypisujesz. W studiach, gdzie jest duża konsoleta np. Neve, automatyka (Encore) postawiona jest na Windows NT, czyli systemie z poprzedniego wieku!

Ja mam w domu Logica 8 na IntelMacu i Tigerze - smiga az miło. Do tego Cubase'a SX2 na PC z WinXP i kartą Creamware sprzed bodajże 5ciu lat i też smiga więc po co wymieniać? Źeby mieć problem, jak Ty? ...
Nie takie bzdury,jak masz Logica 8 to na starszej G5 nie chodzi za dobrze bo szarpie prockami jak walniety,zeby miec wiecej mocy musisz sie upgradowac i kupic Maca na Intelu.I co?Dupa,kupujac w sklepie MacaPro nie masz wyboru,Leopard i koniec.Chyba ze kupisz na Allegro,wtedy mozesz postawic Tigera.
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 09:15

...mam bardzo pozytywne doświadczenia pracując na MBP tigerze i logic pro8 ,wlasnie zamówiłem dla firmy macpro za sporą kase.
na pewno będzie na leopardzie; mam nadzieje że nie będzie przypału bo więcej nie dadza mi zarobić ...
Ja tez mialem bardzo pozytywne doswiadczenia z Logiciem czy to 7 czy Pro 8 na macu,dopoki pracowalem wewnatrz maka,problemy zaczynaja sie jak zaczynasz korzystac z kart UAD,SSL Duende,przetwornikow na FW,wtedy Logic i komputer zaczyna dostawac fiola,strzela przed wejsciem wave,szarpie jednym prockiem a drugi w ogole nie dyga,wlasnie o tym pisalem na poczatku postu.Pewnie bym nie mial tych problemow,gdyby nie fakt ze nie pasuje mi sound EQ i kompresji z Logica.Fakt faktem ze duzo lepiej Logic zarzadza prockami na maszynie Quad i 8-core,ale nie bede z tego powodu kupowal takiego bydlaka,ktorego nie sposob codziennie nosic do auta.Po drugie jakos Nuendo i Cubase 4 lepiej zarzadzaja procesorami w MBPro,nie strzelaja z Duende i VW2 PSP,wiec po 10 latach mam w d.... Logica.
[addsig]

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » wtorek 02 wrz 2008, 09:25

...OS X jest oparty o jadro linuxa;) mozna nawet konsole przywolac...
gdyby tak było , to można byłoby uruchamiać programy na maca na linuxie

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 09:32

......OS X jest oparty o jadro linuxa;) mozna nawet konsole przywolac...
Chciales napisac UNIX-a?

[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 02 wrz 2008, 11:31

1. Markowe komputery średnio wyraźnie bardziej niezawodne niż składaki.
2. Makowe komputery mają zazwyczaj profesjonalny serwis, często w ciągu 24, a nawet 4 godzin, na miejscu u klienta, w okresie 3 a czasem nawet 5 lat.
...
To sie niestety sprawdza - niestety dla fanow tzw "skladakow" . Komp markowy o podobnej konfiguracji do skladaka bedzie nie dosc ze widocznie wydajniejszy to na dodatek o wiele bardziej niezawodny. Producenci markowego sprzetu maja mozliwosc tworzenia konfiguracji najbardziej optymalnych bo moga testowac przerozne zestawy, zamawiac dowolne prototypy u partnerow i optymalizowac dany model dotad az osiagnie doskonale parametry. Do tego dochodzi scisla wspolpraca z programistami jesli chodzi o sterowniki do podzespolow. Dodam ze w dzisiejszych czasach warto juz interesowac sie markowym sprzetem: moj kolega przyniosl kiedys konfiguracje ze sklepu "za rogiem" i pytal czy dobra za podana cene. Znalazlem mu DELL-a o tych parametrach za 200zl mniej.
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 12:00

...1. Markowe komputery średnio wyraźnie bardziej niezawodne niż składaki.
2. Makowe komputery mają zazwyczaj profesjonalny serwis, często w ciągu 24, a nawet 4 godzin, na miejscu u klienta, w okresie 3 a czasem nawet 5 lat.
Chodzi o MAKOWE czy MARKOWE kompy,bo jesli applowe to niestety nie,dobrze,ze napisales....zazwyczaj.....,14 czy 21 dni jak dobrze pojdzie,trzeba wyslac bo nikt nie przyjedzie i tylko 12 miesiecy gwarancji.Nie wiem ile daje DELL czy COMPAQ.Co do pierwszego punktu bym sie zgodzil.
...

[addsig]

Marceli

Post autor: Marceli » wtorek 02 wrz 2008, 12:08

(...)
Producenci markowego sprzetu maja mozliwosc tworzenia konfiguracji najbardziej optymalnych bo moga testowac przerozne zestawy, zamawiac dowolne prototypy u partnerow i optymalizowac dany model dotad az osiagnie doskonale parametry. Do tego dochodzi scisla wspolpraca z programistami jesli chodzi o sterowniki do podzespolow. (...)

Wypisz wymaluj... Apple. :D

Do tego modelu działania dodalbym jeszcze programistow piszacych nawet sam system operacyjny TYLKO na zoptymalizowane w ten sposoļ komputery (patrz Mac OS X).

M.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 02 wrz 2008, 12:17

......1. Markowe komputery średnio wyraźnie bardziej niezawodne niż składaki.
Chodzi o MAKOWE czy MARKOWE kompy,bo jesli applowe to niestety nie,dobrze,ze napisales....zazwyczaj.....,14 czy 21 dni jak dobrze pojdzie,trzeba wyslac bo nikt nie przyjedzie i tylko 12 miesiecy gwarancji.Nie wiem ile daje DELL czy COMPAQ.Co do pierwszego punktu bym sie zgodzil.

Uuuups! Sorry, oczywiście literówka. Ależ gafa. Oczywiście miało być markowe. Dzięki, Steve.

Ja mogę podać przykład Della, gdzie nawet notebooki są serwisowane w ciągu doby u mnie na miejscu (sprawdzone, działa). W przypadku serwerów może to być nawet naprawa u klienta w ciągu 4 godzin od zgłoszenia. I to jest coś, za co właśnie się płaci.

Co do samego Apple, to tu faktycznie serwis przynajmniej w Polsce nie jest chyba najmocniejszą stroną.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 02 wrz 2008, 13:53

bo jesli applowe
Bo jesli Applowe to markowe . Mam starego Miniasa 1,42 PPC z Gigiem RAM-u i zasuwa az milo na Tigerze. Uzywam jako stanowisko dodatkowe do audio - hostuje na nim instrumenty niektore. Nie zauwazylem zadnych problemow podczas pracy z audio na tym komputerze.
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ