Tani syntezator

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Caroozo
Re: Tani syntezator

Post autor: Caroozo » poniedziałek 01 wrz 2008, 10:50

...A pierwszy instrument kupiłem najdroższy na jaki było mnie stać, i musiał spełniać podstawowe funkcje, do tej pory mi służy, z sentymentu;)

Tak z ciekawości - co to za instrument? Bo z tego co piszesz jest trwały i działa do dziś, a ja lubię konkretne "zabawki" ...
Yamaha SY-35:) Jedynie najwyższe C jest wciśnięte, kolega miał ciężką rękę, a mi się nie chce tego naprawiać;) a tak poza tym działa wyśmienicie, i naprawdę niejeden koncert na niej poszedł, mimo że niepozorna;>

mh

Post autor: mh » poniedziałek 01 wrz 2008, 13:09

SY powiadasz... Jest parę na allegro do kupienia.

Trudno się mówi, pomęczę się z hardware, ale zawsze warto się na hardware pomęczyć ;) Ciężko jest wybrać synth, chyba sami temu nie zaprzeczycie
Psychomaniak

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » poniedziałek 01 wrz 2008, 14:41

...SY powiadasz... Jest parę na allegro do kupienia.

Trudno się mówi, pomęczę się z hardware, ale zawsze warto się na hardware pomęczyć ;) Ciężko jest wybrać synth, chyba sami temu nie zaprzeczycie...
Jak trafisz SY-85/77 to bierz, a jak SY-99 to się nawet nie zastanawiaj:) SY-35 to taki maluch z tej rodziny;). Co do wyboru, to jak z dziewczyną, jedna jest brunetką, inna blondynką, jedna ma to, inna nie ma tamtego, ideału nie znajdziesz, a na którąś się musisz zdecydować. A jak za długo będziesz zwlekał, zostaniesz na lodzie;P Samo życie:)

mh

Post autor: mh » poniedziałek 01 wrz 2008, 15:13

Jest najwyżej 55 ;)

Tak ciągle przebieram to Allegro w poszukiwaniach, ale chyba zostanę przy tym cs1x. Od czegoś trzeba zacząć (niekoniecznie Motifa, Tritona czy Mooga) ;)
Psychomaniak

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » poniedziałek 01 wrz 2008, 15:17

...Jest najwyżej 55 ;)

Tak ciągle przebieram to Allegro w poszukiwaniach, ale chyba zostanę przy tym cs1x. Od czegoś trzeba zacząć (niekoniecznie Motifa, Tritona czy Mooga) ;)...
Mimo wszystko CS1X to nie jest najlepsze wyjście, w/g mnie, jakbyś keyboard kupił bo patchy sobie za bardzo nie poładujesz. Ale jak na początek dobry sprzęt, one są chodliwe więc jak się odwidzi, zmienisz sobie, bo nie będzie problemu z odsprzedażą. Ja też miałem go kupywać, kupiłem teoretycznie gorszą SY-35, a praktycznie o wiele lepszą:D
I tak jest często, też kupiłem teoretycznie mniej popularną EX5, a qmpel z Motifem Classic do mnie "pożycz, pożycz";D
...sęk w tym żeby w kupie błota znaleźć grudkę złota :F :)

mh

Post autor: mh » poniedziałek 01 wrz 2008, 21:12

Tia... ta EX5 kosztuje ładnych parę tysięcy ;)

Powiadasz, chodliwy, to się w razie czego wymieni na lepszy model

Jak na początek oto mi wystarczy

Niepotrzebne mi klawy za parę tysięcy na ten moment ;)
Psychomaniak

tedepes

Post autor: tedepes » poniedziałek 01 wrz 2008, 21:48

...Tia... ta EX5 kosztuje ładnych parę tysięcy ;)

Niepotrzebne mi klawy za parę tysięcy na ten moment ;)...

jak sie postarasz to ex5 kupisz za 1500 zł.ale ty już wybrałeś. wolisz cs1x i posluchasz na wlasne uszy co znaczy pitu pitu. mowie ci. jak się napaliłeś to nie ma na to rady!. musisz to sprawdzić.
[addsig]
wkrotce sysdcom.com
minimalne i wykwintne danie z bitów

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » poniedziałek 01 wrz 2008, 22:11

......Tia... ta EX5 kosztuje ładnych parę tysięcy ;)

jak sie postarasz to ex5 kupisz za 1500 zł.ale ty już wybrałeś. wolisz cs1x i posluchasz na wlasne uszy co znaczy pitu pitu. mowie ci. jak się napaliłeś to nie ma na to rady!. musisz to sprawdzić.
...
Chłopie pokaż mi sprawną EX5 za 1500zł:D żeś teraz walnął;]. Dobra oferta to gdzieś 600-700 euro, bo po tyle widziałem, plus wysyłka dużo bo dziadostwo waży około 30kg, także minimum 2500zł;-) Chyba że znalazłeś jakiegoś frajera co oddaje za półdarmo;D
Co do CS1X, spokojnie, od czegoś trzeba zacząć;] chłopak posłucha i sam stwierdzi czy mu leży czy nie.

Awatar użytkownika
przemol1975

Post autor: przemol1975 » poniedziałek 01 wrz 2008, 22:29

chmmmm.EX-za tą kaske to bym bez zastanowienia wciągnął bym...nawet narażając się na podwójne morderstwo ze strony żony...już to widzę oczyma wyobraźni "KOLEJNY KLAWISZ? NA CO CI TO JEŁÓPIE"

mh

Post autor: mh » poniedziałek 01 wrz 2008, 22:37

.........Tia... ta EX5 kosztuje ładnych parę tysięcy ;)

...
Chłopie pokaż mi sprawną EX5 za 1500zł:D żeś teraz walnął;]. Dobra oferta to gdzieś 600-700 euro, bo po tyle widziałem, plus wysyłka dużo bo dziadostwo waży około 30kg, także minimum 2500zł;-) Chyba że znalazłeś jakiegoś frajera co oddaje za półdarmo;D
Co do CS1X, spokojnie, od czegoś trzeba zacząć;] chłopak posłucha i sam stwierdzi czy mu leży czy nie....
No, a jakiś cwaniaczek sprzedaje owo za trzy kółka.
A to nie jest synth, tylko stacja robocza, bo ma jeszcze sequencer, z tego, co wyczytałem na aukcji. Jednak wygląda naprawdę świetnie, a na pewno tak brzmi jak i wygląda. Gdyby był większy budżet, to kto wie...
Psychomaniak

ODPOWIEDZ