Czy poza polskim rockiem i dance jest coś jeszcze?
### Wyjrzyj za okno, porozmawiaj z ludźmi, a nie tylko powtarzaj hasła z telewizji i książek do ekonomii, zarządzania i marketingu.
Akurat mam styczność z dużą liczbą ludzi i nikt się nie zachowuje jak Ty. A nie wiem czy moge to samo powiedzieć o Tobie czytając Twoje wypowiedzi. Podejrzewam, że skupiając się na studiowaniu filozofii Ty zapomnialeś porozmawiać z ludzmi i wyjrzeć za okno.
### Gdy się bliżej przyjrzysz współczesności i czasom komunizmu, to poza ówczesnym łamaniem kości przez aparat władzy (a i dziś się to zdarza, choćby vide: konflikt w Dolinie Raspudy, czy wyroki sądu dla artystów takich, jak Dorota Nieznalska), niewiele więcej znajdziesz różnic! No, inaczej wyglądają półki w sklepach. Resztę możemy sobie wypunktować w tabelce i zobaczysz, jak wiele mechanizmów jest wręcz identycznych. Dziś trudno ludziom (tak, jak Tobie) złapać dystans, to i nie widzą ewidentnego zła.
(...)
Aha, księgowość rozwinięta w XV wieku cudownie ma się do całej ludzkości, o której zalążkach cywilizacji możemy mówić co najmniej od jakichś 10 tys. lat, nie wspominając o istnieniu samego człowieka, czy wręcz wszechświata. Taaa, ekonomia stanem naturalnym.
No i jasne, że "ten system, to nie jest wymysł ostatnich lat". Przecież mówię, że komuna niewiele się od niego odróżniała. Większym problemem jest to, że sami ulegający mu niewolnicy nie dostrzegają problemu jego zła, a wręcz innym każą się dostosowywać (ewentualnie popełnić samobójstwo lub się wyprowadzić na pustynię). I tak oto dziś "każdy musi być przedsiębiorczy". I do tego oczywiście uśmiechnięty. Keep smiling, baby...
Tak samo jak człowiek, kiedy skakał po drzewach, był niewolnikiem lasu...
Od kiedy każdy musi być przedsiębiorczy? Jakoś znam wiele osób, które szukają 8 godzinnej pracy aby mieć "reszte w d****"....
I kolejny raz pokazujesz, że nie masz styczności z ludzmi, mówiąc, że każdy fałszywie się usmiecha. Ja znam wiele osób, które są szczerze uśmiechnietę i życzliwe....
Re: Czy poza polskim rockiem i dance jest coś jeszcze?
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:22 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:23 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
...[...] A do tego teraz jeszcze rusza największa kampania reklamowa MON ("żołnierz - zawód zawsze atrakcyjny").
Dla tych, co jeszcze nie widzieli, zalecam obejrzeć koniecznie!
Autorem tego plakatu u góry, jest znany z wielu doskonałych (!!!) prac - polski plakacista Andrzej Pągowski. Zatem od razu mamy omówioną propagandę współczesności oraz artystów w jej służbie i z łatwością "walących" gnioty, by móc przeżyć.
...
OK, rozumiem że armia jako taka też jest be. Ale co postulujesz? Jej likwidację?
Dla tych, co jeszcze nie widzieli, zalecam obejrzeć koniecznie!
Autorem tego plakatu u góry, jest znany z wielu doskonałych (!!!) prac - polski plakacista Andrzej Pągowski. Zatem od razu mamy omówioną propagandę współczesności oraz artystów w jej służbie i z łatwością "walących" gnioty, by móc przeżyć.

...
OK, rozumiem że armia jako taka też jest be. Ale co postulujesz? Jej likwidację?
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:23 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
### Najważniejsze, że identycznie "ogłupia się" ludzi. Dziś nie trzeba pałek ZOMO, bo reszta będzie pilnować "poprawności politycznej" (jak w tej chwili Ty mnie
). A podobieństwa akurat w ekonomii? Nie mów, że teraz też nie pracujesz w większości na aparat władzy, a w drobnej części na własne przeżycie. Nie mów, że pieniądze nie potrafią znikać (gdzie są te podatki "na drogi"? organizuje się za nie konferencje - ostatni przykład). Cudownie tu wszystko działa, na czele z centralnie zarządzaną służbą zdrowia? Idealną sytuacją jest, że tzw. "rynek" nie umie wchłonąć pewnych grup społeczeństwa (humanistów, artystów itp.), a wysyła ich na kasjerów do hipermarketów, albo każe się dostosować i na przykład zrobić kurs wózka widłowego? "Hurra - optymizm" i propaganda akurat są identyczne. Nie dotykając już takich spraw, że najwięcej pieniędzy z budżetu państwa idzie na wojnę w Iraku i Afganistanie. Ale o tym się najwięcej milczy, bo jak by wyglądała władza, jeśli uświadomiono by większości, że ich podatki idą na zabijanie? A do tego teraz jeszcze rusza największa kampania reklamowa MON ("żołnierz - zawód zawsze atrakcyjny").
Dostęp do wiedzy i informacji? Raczysz żartować.
Nauka coraz droższa, to raz, a dwa - jedynie słuszne media już Ci powiedzą, co masz o tym wszystkim sądzić, zwalniając Cię z myślenia i do tego wspaniałomyślnie Cię za to zaniechanie rozgrzeszając (hasło chyba robiące największą karierę: "nie myśl tyle, weź się za robotę").
czyli rozumiem ze jestes punkowcem... ANARCHIA!!!! tak?? no spoko... cofnijmy sie o kilka tysiecy lat i wejdzmy na drzewa...
Jak narazie jedynym niewolnikiem jestes tutaj Ty... jestes niewolnikiem wlasnych slepych przekonan, narzuconych przez samego siebie ograniczen i bezsensownej frustracji na caly swiat...

Dostęp do wiedzy i informacji? Raczysz żartować.

Jak narazie jedynym niewolnikiem jestes tutaj Ty... jestes niewolnikiem wlasnych slepych przekonan, narzuconych przez samego siebie ograniczen i bezsensownej frustracji na caly swiat...
Piotrze widze, że wiesz lepiej ode mnie co ja poczyniam w kontaktach z ludzmi...
To czy racje ma większość czy mniejszość nie ma znaczenia. Swego czasu miałem styczność z paroma studentami filozofii własnie, i jakoś żaden z nich nie wyzywał na istniejący świat i nie szukał wszędzie systemu.
Na jaki aparat władzy pracujemy? Tak funkcjonują wszystkie cywilizowane kraje. A, że dróg nie ma to nie jest takie proste jak by się mogło wydawać. Znasz koszt wybudowania kilometra autostrady? Zaczarowany ołówek to tylko w kreskówce był.
Służba zdrowia jest w bardzo złej kondycji ale jej tylko pomoże budowa od nowa. A to, że coś jest centralnie zarządzane nie koniecznie musi być złe.
A co zaproponujesz zrobić z "fajtłapami", co poszły na studia, po których nie ma prawie, żadnej przyszłości? Niech radzi sobie sam (tak jak człowiek pierwotny nie upolował niedzwiedzia tak nie miał odzienia na zime) - bo państwo o takich myślało za poprzedniej epoki.
Zupe pomidorową też, bo pomidora to człowiek nie wymyślil.
Tak samo, jak słabszy skakał po drzewach dla silniejszego - tak samo teraz słabsi jeżdzą wózkiem widłowym dla tego co miał głowę na karku.
A co jest złego w uśmiechu? Jeśli jest szczery to ja nie mam nic przeciwko.
A czy jest powszechnie oczekiwany. Nie lepiej będzie abyśmy się wszyscy na wzajem na siebie patrzyli jakbyśmy się mieli pozabijać.
A wysyłanie naszych wojsk na różne akcje ma swoje plusy i minusy.
A to, że jest prowadzona kampania reklamowa zachecająca do wstąpienia do armii zawodowej, nie ma moim zdaniem nic złego. Pójdą tam ci, którzy chcą a nie będą na siłę wcielani ci, którym to jest bardzo nie po drodze.
Dlaczego sądzisz, że nauka jest droga? Znam wiele przykładów osób, które pomimo niezamożnego portfela radziło sobie całkiem przyzwoicie. Poza tym to systemowe państwo pomaga biednym studentom. W przypadku tych najmniej zamożnych stypendia socjalne itp wynoszą ponad 600zł, a jak ktoś wyceluje jeszcze w stypendium motywacyjne to wyjdzie na studiowaniu w okolicach 1000zł na miesiąć.
Jakie jedyne słuszne media? Ktoś nawiedzony na siłę katuje Cię radiem z Torunia?
Akurat media nie mówią mi co mam myśleć bo mam swój rozum i potrafie przetworzyć to co media przekazują. Proponuję posłuchać czasem radia TOK FM, chociaż zaraz powiesz, że jest ono złe bo właścicielem jest bodajże agora.
To czy racje ma większość czy mniejszość nie ma znaczenia. Swego czasu miałem styczność z paroma studentami filozofii własnie, i jakoś żaden z nich nie wyzywał na istniejący świat i nie szukał wszędzie systemu.
Na jaki aparat władzy pracujemy? Tak funkcjonują wszystkie cywilizowane kraje. A, że dróg nie ma to nie jest takie proste jak by się mogło wydawać. Znasz koszt wybudowania kilometra autostrady? Zaczarowany ołówek to tylko w kreskówce był.
Służba zdrowia jest w bardzo złej kondycji ale jej tylko pomoże budowa od nowa. A to, że coś jest centralnie zarządzane nie koniecznie musi być złe.
A co zaproponujesz zrobić z "fajtłapami", co poszły na studia, po których nie ma prawie, żadnej przyszłości? Niech radzi sobie sam (tak jak człowiek pierwotny nie upolował niedzwiedzia tak nie miał odzienia na zime) - bo państwo o takich myślało za poprzedniej epoki.
Zupe pomidorową też, bo pomidora to człowiek nie wymyślil.
Tak samo, jak słabszy skakał po drzewach dla silniejszego - tak samo teraz słabsi jeżdzą wózkiem widłowym dla tego co miał głowę na karku.
A co jest złego w uśmiechu? Jeśli jest szczery to ja nie mam nic przeciwko.
A czy jest powszechnie oczekiwany. Nie lepiej będzie abyśmy się wszyscy na wzajem na siebie patrzyli jakbyśmy się mieli pozabijać.
A wysyłanie naszych wojsk na różne akcje ma swoje plusy i minusy.
A to, że jest prowadzona kampania reklamowa zachecająca do wstąpienia do armii zawodowej, nie ma moim zdaniem nic złego. Pójdą tam ci, którzy chcą a nie będą na siłę wcielani ci, którym to jest bardzo nie po drodze.
Dlaczego sądzisz, że nauka jest droga? Znam wiele przykładów osób, które pomimo niezamożnego portfela radziło sobie całkiem przyzwoicie. Poza tym to systemowe państwo pomaga biednym studentom. W przypadku tych najmniej zamożnych stypendia socjalne itp wynoszą ponad 600zł, a jak ktoś wyceluje jeszcze w stypendium motywacyjne to wyjdzie na studiowaniu w okolicach 1000zł na miesiąć.
Jakie jedyne słuszne media? Ktoś nawiedzony na siłę katuje Cię radiem z Torunia?
Akurat media nie mówią mi co mam myśleć bo mam swój rozum i potrafie przetworzyć to co media przekazują. Proponuję posłuchać czasem radia TOK FM, chociaż zaraz powiesz, że jest ono złe bo właścicielem jest bodajże agora.
Post został usunięty.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:24 przez PiotrK, łącznie zmieniany 2 razy.
jesteś... nudny.