Zgrywanie dźwięku z wtyczki VST w CUBASE LE

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
lukashhh1
Zgrywanie dźwięku z wtyczki VST w CUBASE LE

Post autor: lukashhh1 » sobota 30 sie 2008, 16:52

Witam!!!
Jestem początkujacym w dziedzinie tworzenia muzyki i prosze was o pomoc.
Jak zgrac dzwiek z wtyczki VSti w CUBAQSE LE???
Nagrywam Slady MIDI w sekwencerze i wszystko gra, ale zeby obrobic ten dzwiek, trzeba to zgrac na audio.
czy po prostu robic Audio mixdown/ export to audio?
czy on od razu wrzuci mi plik jako sciezka audio czy potem musze zrobic Import Audio file?
Chce sie po prostu dowiedziec jak zgrac ścieżkę MIDI z instrumentem VSt do sciezki Audio...
Prosze was o pomoc.
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Awatar użytkownika
Vocel

Re: Zgrywanie dźwięku z wtyczki VST w CUBASE LE

Post autor: Vocel » sobota 30 sie 2008, 18:26

exportuj do audio, ale prawdopodobnie jak to bedzieszrobil na dole jest opcja 'audio tak' odhacz to i wtedy exportowany plik pojawi sie na sciezce

oczywiscie mozesz zalaczyc wtyczki (efekty) na instrument jako taki (panel miksera, sprawdz gdzie jest 'hebel 'tego instrumentu co nim grasz), ale jak chcesz robic cos z audio powazniejszego to exposrtuj - w lepszych wersjach Cubase jest opcja "freeze" gdzie porgram wutomatycznie odciaza procesor exportujac midi do audio i zawieszajac vst na chwile

good luck na poczatku pracy z Cubase
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Maylo

Post autor: Maylo » sobota 30 sie 2008, 18:31

Mam nadzieje ze moge podczepic sie pod temat. Tez dopiero zaczynam nagrywac w cubase LE.
Mam narazie dwa pytania.
Przekonwertowałem nagraną gitare do WAV (24bity 44.1khz) i przy odtwarzaniu w windows media player utwór nie chce sie przewijać. Czym to jest spowodowane?
Drugie pytanie
Mam nagraną gitarę klikam na sciezke dwukrotnie i pojawia mi sie takie okienko do edycji. Przyblizyłem fragmenty które chciałbym powycinac, bo są to tylko szumy. Jak to zrobic?? jak zaznaczam i wciskam delete to po prostu sie usuwa i sciezka sie przesuwa na to miejsce, a nie o to mi chodzi.

Awatar użytkownika
Vocel

Post autor: Vocel » sobota 30 sie 2008, 20:05

mozesz sprobowac pociac najpierw ten wave i wywalic to co nie pasuje, czy zrobisz to na pliku w Cubase czy jako bezposrednia akcja na fali pliku - tak czy inaczej uzyj nozyczek i tnij, nastepnie wywalaj

o to chodzi?
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
Dario2

Post autor: Dario2 » sobota 30 sie 2008, 20:09

....Mam nagraną gitarę klikam na sciezke dwukrotnie i pojawia mi sie takie okienko do edycji. Przyblizyłem fragmenty które chciałbym powycinac, bo są to tylko szumy. Jak to zrobic?? jak zaznaczam i wciskam delete to po prostu sie usuwa i sciezka sie przesuwa na to miejsce, a nie o to mi chodzi....
Zaznaczasz wybrany fragment i kolejno wybierasz: Audio - Process - Silence. Zazanaczony odcinek wyciszy się nie przesuwając żadneych następnych fragmentów.

ODPOWIEDZ