autor: silver_sound » czwartek 28 sie 2008, 23:08
...Szanowny kolego Silver!Nie rozumiem dlaczego nie można pracować na 2 ohmy? Obecnie na basie to chyba standart.Pozdrawiam....
Witam
Proponuje dobrze czytac....
bo to co napisałem tyczy LD 3004 Powersoft-a, i o ile pamietam, napisałem, ze obciązenie 2 omowe jest dopuszczalne w przypadku tej seri z podziałem aktywnym na zakresie bas0owym, to stanowczo odradzam stosowania takoej impedancji w przypadku stosowania tej serii wzmacniaczyu do napedu :szerokopasmowego", oraz średnio-wyskotonowego..
Co do niskich napięc zasilania sieciowego....
Kolego masz za mała wyobraźnie i nie rozumiesz na czym polega praca zasilania , bez róznicy, klasycznego, np z tzw. "kondycjonerem", czy impulsowego, i nie potrafisz zrozumiec, ze niskie napięcie jest powodem słabej, instalacji,
Proponuje przypomniec sobie proste wzory na moc,,,,czyli P= Ix U. Skoro spada napięcie, MUSI wzrosnąc I(prąd), czyli na instalacji o okreslonej rezystancji nastapi jeszcze większy spadek napięcia ( u = i x r, Czyli napiecie jeszcze bardziej spadnie....
Zatem dynamiki ZERO!!!!!
Niskie napięcia pracy wzmacniaczy NIE OZNACZAJą, mozliwości pracy na kiepskiej instalacji!!!!!!
Oznaczają, ze wzmacniacz może pracowac przy okreslonym, napięciu, ale "sztywnym"... czyli nie ulegajacym obniżeniu przy zwiekszonym poborze pradu (mocy)
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.