autor: Caroozo » środa 27 sie 2008, 18:57
...carozo co do grafiki to większych bredni nie czytałem - grasz czy pracujesz?
ja jedno i drugie i na lapku acera z x3100 na viscie 64 nie mam takich problemow ze cos się chaczy z winy grafiki...filmy nawet fullhd chodza równiez bezproblemowo - gierki proste sprzed 4-5 lat tez daja radę - ale samo wyświetlanie pulpitu bezproblemowo łacznie z DAW i innymi
Gram i pracuję, X3100 to przyzwoity chipset, który jest dobry wydajnościowo, ja podałem przykłady z własnego doświadczenia, które rady nie dawały. Nie chodzi o haczenie z winy grafiki, chodzi o perfekcyjną pracę systemu przy wysokich rozdzielczościach bez potrzeby wyłączania standardowych efektów systemu, bo 1024x768 to i Matrox G200 8MB pociśnie - jeśli chodzi o samo wyświetlanie pulpitu;]. Microsoft miał jakiś czas temu masowe pozwy za naklejkę "Vista Ready", chodziło o komputery właśnie ze słabymi integrami, które po prostu nie dawały rady z Aero. Kupując nowy komputer cieszysz się że w ogóle działa z tweakami i wyłączonymi dodatkami czy żądasz perfekcyjnej pracy? Dopiero X3100 ustawił poprzeczkę na wystarczającym pułapie wydajnościowym.
Hehe, przepraszam, ale gry sprzed 4-5 lat chodzą pod DX8.1, z rzadka 9, gdzie spokojnie GF 4 MX440 się wyrabiał - wydajność Ati M200, a Twój X3100 to był może wtedy kozak. Więc niestety nietrafiony argument, w dobie układów tanich jak barszcz. A to że pewna część zasobów jest zużywana na integrę, jest niestety prawdą, porównaj identyczne konfigurację bez i z - może zobaczysz różnicę jednak;)?
To co piszę to nie są brednie, tylko wieloletnie doświadczenie z hardware, startując gdzieś od Atarynki, ja mam argumenty na swoją tezę, a Ty tylko bijesz pianę że to że tamto, tak samo do Della... No to co nie jest złomem? Złom kolego to za 50 groszy skupują;]