Nagrywanie gitarowych efektow VST

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
mattlgs
Nagrywanie gitarowych efektow VST

Post autor: mattlgs » niedziela 24 sie 2008, 18:29

Hej
Posiadam gitare elektryczna wpieta w mikser i podlaczona do EMU1212m oraz multiefekt Revalver w trybie ASIO - wszystko gra lecz za cholere nie moge nagrac brzmienia gitary z programu revalver, ACID nagrywa mi dry dzwiek z line-in, w acidzie mam tylko do wyboru linein left albo right do nagrywania oraz aux, odkrecilem na mikserze auxy przy tym asio i probowalem nagrywac lecz nadal mam czysta gitare:(... Dzieki za pomoc

Zbynia

Re: Nagrywanie gitarowych efektow VST

Post autor: Zbynia » niedziela 24 sie 2008, 19:24

instrukcja sie kłania - od tego zacznij

mattlgs

Post autor: mattlgs » niedziela 24 sie 2008, 20:12

...instrukcja sie kłania - od tego zacznij

...
wow ; ]

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 24 sie 2008, 20:37

nie wow tylko rusz dupe i zajrzyj - sa przynajmniej dwie mozliwości i to wprost z patchmiksa

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » poniedziałek 25 sie 2008, 11:47

...Hej
Posiadam gitare elektryczna wpieta w mikser i podlaczona do EMU1212m oraz multiefekt Revalver w trybie ASIO - wszystko gra lecz za cholere nie moge nagrac brzmienia gitary z programu revalver, ACID nagrywa mi dry dzwiek z line-in, w acidzie mam tylko do wyboru linein left albo right do nagrywania oraz aux, odkrecilem na mikserze auxy przy tym asio i probowalem nagrywac lecz nadal mam czysta gitare:(... Dzieki za pomoc...
Jak dla mnie tworzysz sobie sztuczny problem ... jesli z glosnikow slyszysz gitare po efekcie a nagrywa sie suchy sygnal to jak dla mnie jest rewelka...
Majac suchy sygnal gitary mozesz w programie nalozyc na niego Revalvera i bez problemu ksztaltowac brzmienie, bez koniecznosci nagrywania wszystkiego od nowa...

mattlgs

Post autor: mattlgs » środa 27 sie 2008, 15:41

hehe no brzmi fajnie oczywiscie.. tyle ze kiedy mam na tracku czyste wioslo i nakladam w realtime revalver (niewazne ktora wersja) to efekt dostaje jakiegos freeza i nie moge nic zmieniac w ustawieniach co jawnie daje mi ogromne mozliwosci edycyjne

jesli mr Zbynia wie co nalezy zrobic w patchmiksie aby przeroutowac sygnal asio do nagrywania to moglby sie podzielic ta informacja (tak szukalem w instrukcji i nie znalazlem)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 27 sie 2008, 17:02

i nie moge nic zmieniac w ustawieniach co jawnie daje mi ogromne mozliwosci edycyjne

pozdrawiam...
Nie bardzo rozumiem,jestes zadowolony,ze mozesz to wyedytowac jakkolwiek badz czy szlag cie trafia,ze nie mozesz nic ukrecic..........
[addsig]

mattlgs

Post autor: mattlgs » piątek 29 sie 2008, 03:14

hehe taki sarkazm ale juz rozwiklalem ten problem :) pozdrawiam

ODPOWIEDZ