Płyta główna pod AMD X2 na AM2
- Soundscape
- Kontakt:
W takim razie dzięki za szybkie odpowiedzi. Rozważę Intela jako następne narzędzie do pracy, a narazie wezmę jakiś kontroler. Nawet wszystko jedno jaki chipset, bo moje M-Audio FW410 łyka praktycznie wszystko. Między innymi kontroler PCMCIA na VIA. Odziwo zero problemów.
Re: Płyta główna pod AMD X2 na AM2
...W takim razie dzięki za szybkie odpowiedzi. Rozważę Intela jako następne narzędzie do pracy, a narazie wezmę jakiś kontroler. Nawet wszystko jedno jaki chipset, bo moje M-Audio FW410 łyka praktycznie wszystko. Między innymi kontroler PCMCIA na VIA. Odziwo zero problemów....
Twoje probelmy z FW i USB... wskazuje ze plyta Ci pada, to jest ewidentne... ale problemu doszukiwalbym sie takze gdzie indziej... np. zasilacz... plyta moze byc jeszcze sprawna, a wariuje poniewaz zasilacz nie dziala wystarczajaco stabilnie... i mimo dokupienia karty PCI problem moze wystepowac dalej... jest to dosc logiczne podejscie zwazajac na fakt iz po USB i FW idzie takze zasilanie...
Przed jakimikolwiek wymianami poszedlbym z zasilaczem do serwisu, oni powinni go sprawdzic i jesli zajdzie potrzeba sprzedadza nowy...
Pozatym jesli to zignorujesz to pewnego dnia wszystkie podzespoly moze szlag trafic.. lacznie z dyskiem... a to juz nie byloby takie przyjemne w skutkach...
Twoje probelmy z FW i USB... wskazuje ze plyta Ci pada, to jest ewidentne... ale problemu doszukiwalbym sie takze gdzie indziej... np. zasilacz... plyta moze byc jeszcze sprawna, a wariuje poniewaz zasilacz nie dziala wystarczajaco stabilnie... i mimo dokupienia karty PCI problem moze wystepowac dalej... jest to dosc logiczne podejscie zwazajac na fakt iz po USB i FW idzie takze zasilanie...
Przed jakimikolwiek wymianami poszedlbym z zasilaczem do serwisu, oni powinni go sprawdzic i jesli zajdzie potrzeba sprzedadza nowy...
Pozatym jesli to zignorujesz to pewnego dnia wszystkie podzespoly moze szlag trafic.. lacznie z dyskiem... a to juz nie byloby takie przyjemne w skutkach...
- Soundscape
- Kontakt:
Pozatym jesli to zignorujesz to pewnego dnia wszystkie podzespoly moze szlag trafic.. lacznie z dyskiem... a to juz nie byloby takie przyjemne w skutkach......
Wiem o tym wszystkim, ale przez najbliższe 2 tygodnie muszę pracować mocno.
Inaczej szlag trafi wiele rzeczy. Wszystko prócz złącza FW działa poprawnie. Nie ma problemów z zasilaniem USB, ani FW, tylko niektóre urządzenia dziwnie wykrywa, lub też nie. Chodzi o złe przesyłanie danych i tu faktycznie mogą to być sterowniki...Jak skończę projekt, zrobi się format. Jak nadal problem będzie występował, to i płyta i zasilacz do przeglądu.
Pozatym jesli to zignorujesz to pewnego dnia wszystkie podzespoly moze szlag trafic.. lacznie z dyskiem... a to juz nie byloby takie przyjemne w skutkach......

Kolega mądrze prawi, faktycznie, może być lipa z zasilaczem, są 2 linie, 5V +/- i 12V+/-, szwankuje piątka na to wychodzi... Z drugiej strony jakby szwankowała, procesor by padł szybko, bo on dostaje napięcia w granicach 1,5-3V tylko głowy nie dam sobie urwać z której linii to bierze... A może dołożyłeś ostatnio jakąś graficzną która ostro prąd ciągnie z płyty i zasilacza a on sam jest stosunkowo niskiej wydajności? Wtedy logicznie na drugi plan idzie wszystko co zintegrowane. Wnioskuję tak, bo lubisz pograć, to na GF6100Go raczej nie jedziesz, a muzyczna to nie AC'97:D
Sprawdź czy nie przebija nic i jaką masz moc zasilacza, mi się raz zjarał komputer, jaja były niezłe jak wszystko dostało 220V z sieci;D

Ok, także zamykając temat, czekamy do końca projektu:) Z ciekawości, o ile nie masz plomby na obudowie, weź pożycz od kogoś dysk, odłącz swój, strzel na nim XP, sterowniki, zrób parę testów, projekt nie ucierpi, a cała czynność zajmie z półtorej godzinki max:) I sumienie spokojniejsze. A jak wyjdzie kaszana to przynajmniej będzie czas na szukanie dobrego serwisu albo okazji na alle-drogo;-)
Pozdrawiam
- Soundscape
- Kontakt:
Kolega mądrze prawi, faktycznie, może być lipa z zasilaczem, są 2 linie, 5V +/- i 12V+/-, szwankuje piątka na to wychodzi...
No i tu dziwna sprawa. Też myślałem o zasilaniu, więc dałem dodatkowe dla FW410 z dołączonego zasilacza i dzieję się to samo...Zobaczymy jak to się potoczy.
No i tu dziwna sprawa. Też myślałem o zasilaniu, więc dałem dodatkowe dla FW410 z dołączonego zasilacza i dzieję się to samo...Zobaczymy jak to się potoczy.
- Soundscape
- Kontakt:
Ok, także zamykając temat, czekamy do końca projektu:) Z ciekawości, o ile nie masz plomby na obudowie, weź pożycz od kogoś dysk, odłącz swój, strzel na nim XP, sterowniki, zrób parę testów, projekt nie ucierpi, a cała czynność zajmie z półtorej godzinki max:)
Tak też będzie robione na próbę. I tak trzeba dokupić większy i wydajniejszy dysk niebawem.
Tak też będzie robione na próbę. I tak trzeba dokupić większy i wydajniejszy dysk niebawem.