Właściwie zdefiniowane nurty muzyczne?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
djx76
Re: Właściwie zdefiniowane nurty muzyczne?

Post autor: djx76 » sobota 13 wrz 2003, 16:52

W prawdzie jak dla mnie, jeden i drugi gatunek muzyki (jeśli można to nazwać muzyką) jest prymitywny i ograniczony.

HARDI SZANUJĘ TO ŻE KAŻDY MOŻE WYRAZIĆ SWOJE ZDANIE ALE -

hmm bezduszne maszyny a gitara czy to electric czy akustyk to posiada duszę tak ? - hehe ! - pierdoły !!!

a jak niektórzy podniecają się analogami to też piszą że "to syntezator z duszą"

dla mnie dopóki nie ma człowieka który wyciągnie coś xtra z instrumentu to i wiosło i wypasione nord lead lub virus pozostaje bezduszne.

wszystko co ma rytm i gra można nazwać muzyką MR.HARDI - POZDRÓWKA - DJX -
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » sobota 13 wrz 2003, 17:55

dla mnie dopóki nie ma człowieka który wyciągnie coś xtra z instrumentu to i wiosło i wypasione nord lead lub virus pozostaje bezduszne.

Są instrumenty, które mają duszę, ale ona powstaje do życia jak jakiś muzyk połączy się z nią swoją duszą

(ale powiedziałem)

----------------------------------------

wszystko co ma rytm i gra można nazwać muzyką MR.HARDI - POZDRÓWKA - DJX - ...

Warkot samochodu, dźwięk dzwonka id. również? Jak dla mnie nie. Muzyka to coś więcej. Nikt nie musi się ze mną zgadzać, ja nikogo nie mam zamiaru przekonywać do swoich poglądów.

gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » sobota 13 wrz 2003, 17:56

MR.HARDI - POZDRÓWKA - DJX - ...

Również pozdrawiam
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
entryspace

Post autor: entryspace » sobota 13 wrz 2003, 19:04

...W prawdzie jak dla mnie, jeden i drugi gatunek muzyki (jeśli można to nazwać muzyką) jest prymitywny i ograniczony.

HARDI SZANUJĘ TO ŻE KAŻDY MOŻE WYRAZIĆ SWOJE ZDANIE ALE -

hmm bezduszne maszyny a gitara czy to electric czy akustyk to posiada duszę tak ? - hehe ! - pierdoły !!!

a jak niektórzy podniecają się analogami to też piszą że "to syntezator z duszą"

wszystko co ma rytm i gra można nazwać muzyką MR.HARDI - POZDRÓWKA - DJX - ...

Widocznie dla Hardiego instrument zduszny i nie prymitywny to wyłącznie drewniane pudło + kilka drutów. W tym oczywiście, tj. w drewnie i metalu, duszy oraz naturalności jest od cholery i trochę... Proste w obsłudze, no i nie trzeba zawracać sobie głowy po co te wszystkie mechaniczności, szklane wyświetlacze, jakieś cyferki, jakieś napisy w obcym języku, pokrętełka, mrugadełka i inne gizma. Poza tym, czy przy ognisku, czy w studiu, pudło z drutami brzmi jednakowo; z elektroniką zaś nigdy nie wiadomo, co z kręcenia tamtym czy owym wyjdzie :)
cieszę się życiem

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » sobota 13 wrz 2003, 20:34

W prawdzie jak dla mnie, jeden i drugi gatunek muzyki (jeśli można to nazwać muzyką) jest prymitywny i ograniczony to jednak innych bliższych podobieństw nie widzę. No może jedynie to, że znam kilku fanów techno, którzy ćpają i dobrze się bawią na prochach przy swojej muzyce i kilku fanów punka, którzy robią to samo. Poza tym różnią się i raczej nie pochodzą od ciebie.

...

Również zaczyna mnie to już drażnić. Mr. Hardi miałem cie za porządnego gościa na tym forum, ale od pewnego czasu cie obserwuję i widzę że cały czas masz jakieś napaści krytyki odnośnie muzyki Techno.

Nieraz juz zauwazyłem że masz jakis konflikt z tego rodzaju muzyką bo najpierw sie wyrazasz o niej że: ... "jest to zidiociała muzyka, nastepnie obrażasz wszystkich fun'ów techno określając ich technomułami, teraz znowu dajesz do zrozumienia ze tego rodzaju muzyka nie powinna nosic miana muzyki, albo ze jest prymitywna i ograniczona(kompletnie cie przy tym nie rozumiem co miałes na mysli pisząc że jest OGRANICZONA!?!? - czy mógłbyś to wyjasnić. W ogóle co ci ta muzyka przeszkadza, czy ci jakoś utrudnia zycie czy moze boisz sie że w przyszłości to własnie ten gatunek muzyczny moze wyprzeć twój świat gitary? Chciałbym wiedzieć co miałes na mysli tak sądząc?).

Czasem mam wrażenie że próbujesz wprowadzić na tym forum pewnego rodzaju muzyczną dominację gatunkową(tylko Mr. Hardi i jego wsechwładny rock, przy którym inna muzyka już sie nie liczy). Wiedz że na tym forum jest pewna liczba osób, która aprobuje inny gatunek muzyczny niż ty. Zobacz czy Ja kiedykolwiek napisałem że twoja muzyka jest bezwartosciowa albo ograniczona czy też prymityna, a twoje główne narzędze twórcze - gitara to badiewiste "brzędzidło" nad którym sie tak mocno podniecasz? Otóż Nie! bo szanuje i toleruje to co robią inni i nie zabieram głosu w dyskusji na temat muzyki, na której sie nie znam i jest dla mnie odległa jak Ziemia i Słońce.

Zrozum jedną rzecz każda muzyka/gatunek muzyczny ma swój charakterystyczny akcent rozpoznawczy przez który jest identyfikowany np. dla m. rockowej jest to gitara w roli głownej, natomiast dla techno jest to dynamiczny, czesto energiczny beat w rytmie 4/4(chociaż nalezy pamietac że nie wszystko co 4/4 musi zwac sie techno ).

Nie chcę żebys tego odebrał jako atak czy próba nazucenia ci moich osbistych poglądów w tej kwestii, ale chcę zebyś przyjął do swojej wiadomości, że są ludzie którzy pragną tworzyć taka muzykę a nie inną i są odbiorcy którzy pragną słuchac takiej muzyki a nie innej i rzeczą jest pewną że tego nigdy nie zmienisz. Wg. mnie są ludzie którzy poprostu ROZUMIEJĄ ! takową muzę, ale że ty nie odbierasz takich fal tzn. nic innego że to może twój umysł jest ograniczony na tego rodzaju dźwieki a nie muzyka i przez to nie pozwala ci jej zrozumieć.

Oczywiście jak wspomiał kolega Djx masz prawo wyrażania własnych opini, ale musisz sie liczyc z tym że nie każdy może zgodzić sie z nimi i ty równiez możesz sie nie zgodzić z tym co powiedziałem Ja - masz do tego prawo. Zauwazyłem przy okazji jedną ważną rzecz o której warto wspomniec mianowicie brak ci Tolerancji musimy sobie to otwarcie powiedzieć. Widocznie twoja muzyka tego nie uczy, natomiast techno mimo ze ją nazwałes prymitywną jednak potrafi tego nauczyc(mnie przynajmniej tego nauczyła) co swiadczy o jej wartościowości.

Tak wiec "More TOLERATION"!

Pozdrawaim/XVOICE

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » sobota 13 wrz 2003, 20:58

Widocznie dla Hardiego instrument zduszny i nie prymitywny to wyłącznie drewniane pudło + kilka drutów. W tym oczywiście, tj. w drewnie i metalu, duszy oraz naturalności jest od cholery i trochę... Proste w obsłudze, no i nie trzeba zawracać sobie głowy po co te wszystkie mechaniczności, szklane wyświetlacze, jakieś cyferki, jakieś napisy w obcym języku, pokrętełka, mrugadełka i inne gizma. Poza tym, czy przy ognisku, czy w studiu, pudło z drutami brzmi jednakowo; z elektroniką zaś nigdy nie wiadomo, co z kręcenia tamtym czy owym wyjdzie :)...

A kiedy ja coś takiego powiedziałem? Coś ci się bardzo pomyliło!!!

gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » sobota 13 wrz 2003, 21:15

Przepraszam najmocniej fanów techno, nie chciałem nikogo z was obrazić. Ja znam osobiście i prywatnie kilku fanów techno i mam troszkę złe skojarzenia, więc wybaczcie mi. Ludzie, których znam jeżdżą maluchami z wielkim napisem Pionier na tylniej szybie, puszczaj tak głośno swoją muzę, że szyby im prawie wyskakują z uszczelek, ćpają itd.

PS. Ja się nie boję, że rock zaginie, gdyż to się nigdy nie stanie, a jeśli ta niemiecka muza (techno) zdominowałaby Europę to w USA, Skandynawii i Australii nigdy to nie nastąpi.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
mikul

Post autor: mikul » sobota 13 wrz 2003, 21:23

PS. Ja się nie boję, że rock zaginie, gdyż to się nigdy nie stanie, ( ....) nigdy to nie nastąpi....

"Nigdy nie mów nigdy"
[addsig]

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » sobota 13 wrz 2003, 21:55

... Przepraszam najmocniej fanów techno, nie chciałem nikogo z was obrazić.

Spoko, nic sie nie stało

Ja znam osobiście i prywatnie kilku fanów techno i mam troszkę złe skojarzenia, więc wybaczcie mi. Ludzie, których znam jeżdżą maluchami z wielkim napisem Pionier na tylniej szybie, puszczaj tak głośno swoją muzę, że szyby im prawie wyskakują z uszczelek, ćpają itd.

No tak jest to częsty widok na ulicach i w tym przypadku moge cie poprzec ze tego rodzaju zachowania wglądają prymitywnie. To są zapewne fani muzyki technicznej ale jak juz kiedys gdzieś wspominałem oni sami nie wiedzą czego słuchają - pewnie jest to dance lub eurotrance, ale techno to cos innego, inna kultura ludzi, ludzi o mocnych nerwach, z wielkim poczyciem humoru i tolerancji gdzie sie nie krzyczy JAZZZDA!!! Są takie kluby w Polsce jak np. klub Kanty w Jaworznie.(26.09.03r Technologia Kultury na main floor wystapi: istny wymiatacz DJ UMEK - żaden prawdziwy fan techno tego nie przegapi, człowiek który prawidowo pojmuje muzyke techno - kto słyszal ten wie o czym mowie , dla mnie to bedzie świeto no a potem 10.10.03r. jeszcze Mayday w katowickim Spodku)

PS. Ja się nie boję, że rock zaginie, gdyż to się nigdy nie stanie, a jeśli ta niemiecka muza (techno) zdominowałaby Europę to w USA, Skandynawii i Australii nigdy to nie nastąpi....

Wg. mnie żada muzyka nie zginie o ile bedzie miała swoich odbiorców. Także bez obaw

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » sobota 13 wrz 2003, 23:01

Wg. mnie żada muzyka nie zginie o ile bedzie miała swoich odbiorców. Także bez obaw ...

Masz rację

Pozdrawiam

gadu-gadu 4021735

ODPOWIEDZ