Korg TR i jego brzmienie
Jak oceniacie brzmienie korga tr?
Re: Korg TR i jego brzmienie
wersja rackowa?kozackie choć timbaland przetrzepał ostro na swoje hity
fajne basy kozacka perka przerąbana edycja - nie udało mi się jej wykonać za pomocą midi - pewnie za słabo się przyłożyłem

fajne basy kozacka perka przerąbana edycja - nie udało mi się jej wykonać za pomocą midi - pewnie za słabo się przyłożyłem
Bardzo fajne piana akustyczne, z elektrycznych super rhodes, dużo ciekawych padów, jak zwykle u korga piękny kwartet smyczkowy. Organy hammonda też niezłe ale leslie programowe jak zwykle pupa
. Polecam przesłuchać barwy cymbałek i dzwonków.
Edycja na wyświetlaczu tak jak wspominał Zbynia, nie jest "ciekawa". Ja osobiście mam do tego modelu duże "ale" za obsługę plików midi i przyporządkowywaniu brzmień w seq kompa. Jest to możliwe do wykonania, ale bez grzebania w sysex się nie obejdzie. Dla mnie pod tym względem lipa.
Instrument nadaje się głownie do gry live z zespołem, ponieważ po przejściu w tryb seq, automatycznie są odcinane bloki FX i wszystkie barwy tracą straszliwie na brzmieniu.
[addsig]

Edycja na wyświetlaczu tak jak wspominał Zbynia, nie jest "ciekawa". Ja osobiście mam do tego modelu duże "ale" za obsługę plików midi i przyporządkowywaniu brzmień w seq kompa. Jest to możliwe do wykonania, ale bez grzebania w sysex się nie obejdzie. Dla mnie pod tym względem lipa.
Instrument nadaje się głownie do gry live z zespołem, ponieważ po przejściu w tryb seq, automatycznie są odcinane bloki FX i wszystkie barwy tracą straszliwie na brzmieniu.
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...Bardzo fajne piana akustyczne, z elektrycznych super rhodes, dużo ciekawych padów, jak zwykle u korga piękny kwartet smyczkowy. Organy hammonda też niezłe ale leslie programowe jak zwykle pupa
. Polecam przesłuchać barwy cymbałek i dzwonków.
...
Lepiej kupić nowszy model Triton Rack - większy wyświetlacz więcej brzmień itd - można kupić już do 2000.

...
Lepiej kupić nowszy model Triton Rack - większy wyświetlacz więcej brzmień itd - można kupić już do 2000.
...Jak oceniacie brzmienie korga tr?...
TR to klasyczne solidne brzmienie Tritona. Sprawdzi się zarówno w studiu jak i w live na scenie.
TR to klasyczne solidne brzmienie Tritona. Sprawdzi się zarówno w studiu jak i w live na scenie.
muzyk, informatyk
......Jak oceniacie brzmienie korga tr?...
...
mialem okazje pograc sobie na TR61 w sklapie. wiadomo kombajn jak sie patrzy. apregiator sampler czytnik kart scsi i te bajerki to podstawa. brzmienia fakt - pianina i smyczki w kosmos wypasione. no z opini kolegow wyzej nawet dobrze ze mialem doczynienia z tradycyjna wersja TR. moim zdaniem instrument wypasiony do grania live jak znalazl - pokazywal mi sprzedawca jego mozliwosci to myslalem ze spadne. techno, dance, house mozna robic na samym jednym klawiszu - na zywo. do studia oczywscie tak samo bardzo dobry wybor.
[addsig]
...
mialem okazje pograc sobie na TR61 w sklapie. wiadomo kombajn jak sie patrzy. apregiator sampler czytnik kart scsi i te bajerki to podstawa. brzmienia fakt - pianina i smyczki w kosmos wypasione. no z opini kolegow wyzej nawet dobrze ze mialem doczynienia z tradycyjna wersja TR. moim zdaniem instrument wypasiony do grania live jak znalazl - pokazywal mi sprzedawca jego mozliwosci to myslalem ze spadne. techno, dance, house mozna robic na samym jednym klawiszu - na zywo. do studia oczywscie tak samo bardzo dobry wybor.
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)
- mr-hammond
Brzmienie Piana dobre do popowych i skocznych aranzacji ... instrument bardzo fajny, majac wczesniej korga x5 :) edycja dla mnie nie jest zawila :) na Tr :) hehe :)
...
Hmmm my chyba mówimy o starym module Korg TR czyli jakby trynity w module? czy mówimy o tych czarnych workstation np tr61 ?
to?
http://www.planet-groove.com/korg/tr-rack.html
czy to?
http://www.musicaudio.pl/product_info.php/products_id/1513
??????????????????????????????????????
[addsig]
http://www.planet-groove.com/korg/tr-rack.html
czy to?
http://www.musicaudio.pl/product_info.php/products_id/1513
??????????????????????????????????????
[addsig]
Hmmm my chyba mówimy o starym module Korg TR czyli jakby trynity w module? czy mówimy o tych czarnych workstation np tr61 ?...
Ja pisałem o nowej serii TR, klawiaturowej.
[addsig]
Ja pisałem o nowej serii TR, klawiaturowej.
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]