w przypadku niewielkich przesterow bardzo pomaga Sony Clipped Peak Restoration.
W przypadkach, w jakich mialem okazje tego uzywac - okazalo sie zdecydowanie lepsze od odpowiednikow firmy Waves.
Przester na wokalu - jak się pozbyć?
Re: Przester na wokalu - jak się pozbyć?
Wtedy będzie się wrzeszczało na 210db i pojawią się kolejne przestery...
...
W uszach :)

W uszach :)
...sprobujcie X-Crackle waves!!! działa! znacząco pozbywa sie przesteru :) jest lepiej niż przed!!!...
nie potwierdzam
nie potwierdzam
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
z tym nie problem - 32 bity zapis juz jest - teraz tylko walnac wkladki do mikrofonów zdolne przyjąć 200db i z głowy...
niestety nie ma tak dobrze - 32 bity nie znaczą w zasadzie nic w praktyce jeśli chodzi o dynamikę - przy współczesnym sprzęcie audio.
Przede wszystkim dlatego, że charakterystyka układów scalonych/tranzystorów/lamp i szumy elementów pasywnych w normalnych temperaturach znacznie ograniczają dynamikę. To samo dotyczy przetworników A/C.
Może rozwiązaniem jest chłodzenie toru mikrofonowego ciekłym azotem? ;)
A tak poważnie, żaden przetwornik 24 bitowy, nawet z najwyższej półki charakteryzuje się dynamiką odpowiadającą 24 bitom, z reguły jest to około 22 bity. 32 bitowy przetwornik (jeśli by powstał - choć może jest a ja o tym nie wiem) zaoferowałby nam więc dokładnie tą samą dynamikę jednak z mniejszą kwantyzacją.
niestety nie ma tak dobrze - 32 bity nie znaczą w zasadzie nic w praktyce jeśli chodzi o dynamikę - przy współczesnym sprzęcie audio.
Przede wszystkim dlatego, że charakterystyka układów scalonych/tranzystorów/lamp i szumy elementów pasywnych w normalnych temperaturach znacznie ograniczają dynamikę. To samo dotyczy przetworników A/C.
Może rozwiązaniem jest chłodzenie toru mikrofonowego ciekłym azotem? ;)
A tak poważnie, żaden przetwornik 24 bitowy, nawet z najwyższej półki charakteryzuje się dynamiką odpowiadającą 24 bitom, z reguły jest to około 22 bity. 32 bitowy przetwornik (jeśli by powstał - choć może jest a ja o tym nie wiem) zaoferowałby nam więc dokładnie tą samą dynamikę jednak z mniejszą kwantyzacją.
32 bitowy przetwornik (jeśli by powstał - choć może jest a ja o tym nie wiem) zaoferowałby nam więc dokładnie tą samą dynamikę jednak z mniejszą kwantyzacją....
Sorry, ale kwantyzacja jest dokłanie przeliczalna na dynamikę i wynosi:
dynamika[dB] = 20log(2^ilosc_bitow)
gdzie log to logarytm o podstawie 10
i nie ma tutaj mniejszej/większej kwantyzacji, jest tylko wyrażone w decybelach ile razy najmniejsza wartość różni się od największej możliwej do przeniesienia przez przetwornik.
[addsig]
Sorry, ale kwantyzacja jest dokłanie przeliczalna na dynamikę i wynosi:
dynamika[dB] = 20log(2^ilosc_bitow)
gdzie log to logarytm o podstawie 10
i nie ma tutaj mniejszej/większej kwantyzacji, jest tylko wyrażone w decybelach ile razy najmniejsza wartość różni się od największej możliwej do przeniesienia przez przetwornik.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
no tak ale "maximum input level" spowoduje przester
gdyby było ze 32 albo 35 to wtedy byłby luzik
gdyby było ze 32 albo 35 to wtedy byłby luzik