...(...)jeśli ktoś potrafi wykorzystać potencjał instrumentu - nie tylko virusa, ale obojetnie jakiego innego syntezatora, to stworzy niezwykle oryginalne i wyszukane brzmienia ;)
Bo wiecie o co chodzi z tym brzmieniem "jak wszyscy"? Firmowe patche, tudzież te najpopularniejsze:D Lata 70? Moogi same (ble;P :D oczywiście żart), 80te? Prophet5 i D50;P itp itd
Jak KORG Triton wyszedł, co koncert, koleś miał albo Studio albo Le albo nie wiem co i faktcznie, brzmienia się klonowały...Motify tak samo... Myślę że każdy czai kwestię;)
Pamiętam jak Kombii wystartowało, widziałem koncert to się mało nie uśmiałem, już nie pamiętam co koleś miał za klawisze, było ich z 9 (do cholery Wakeman czy co:D?) ale była tam m.in. Supernova II i Minimoog Voyager, a koleś (do dziś zresztą) używał takich barw że ja spokojnie z Casio CT-375 takie cuda wycisnę, NO, może z PSR-XXX
...
Grabisz sobie.. mysle ze pozniej to wlasnie casio i yamaha kopiowaly brzmienia które muzycy wyciągali z tamtych synthów, i tak jest do dziś. Jak chcesz brzmiec "jak wszyscy" to kup Virusa i wgrywaj bannki z netu.
www.losowski.pl - to ten koleś