IGS Type 4000 vs ART Pro VLA II ?
Witam, z czystej ciekawości, jak wypada 1 leveler vs do 2 ? w funkcji masteringu ? i na grupy ? Pozdrawiam.
Re: IGS Type 4000 vs ART Pro VLA II ?
Również jestem ciekaw...
Witajcie poskładałem sam clona stereo bus compressora 4000 i brzmi bardzo fajnie zastanawiam sie po co kupiłem TL AUDIO 5021.
Jeśli macie dylemat co do kompressora to napewno produkt igsa 4000 jest bardzo dobrym kompresorem zarówno na ślady jak i na finalny miks oczywiscie z umiejętnościa używania kompressora.
Jeśli macie dylemat co do kompressora to napewno produkt igsa 4000 jest bardzo dobrym kompresorem zarówno na ślady jak i na finalny miks oczywiscie z umiejętnościa używania kompressora.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
jaki byl koszt takiego zlozenia urzadzenia (chodiz mi o koszt czesci)?
...jaki byl koszt takiego zlozenia urzadzenia (chodiz mi o koszt czesci)?
...
Niechciałbym mówić o kosztach , ale jeśli jesteś elektronikiem to zapewniam ,że jak poskładasz będziesz bardzo zadowolony i napewno na 200% warto. Jestem przekonany ,że za tego typu urządzenia płaci sie za firme + ludzką włożoną pracę.
...
Niechciałbym mówić o kosztach , ale jeśli jesteś elektronikiem to zapewniam ,że jak poskładasz będziesz bardzo zadowolony i napewno na 200% warto. Jestem przekonany ,że za tego typu urządzenia płaci sie za firme + ludzką włożoną pracę.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
To inaczej. Opłaca się zrobić samemu? :)
Liczylem. Koszt czesci smieszny, ale dochodzi obudowa, wiercenie, montaz... Jak ktos ma czas, to zdecydowanie warto. Nie chce mi sie, kupilem od igsa, jestem zadowolony.
Liczylem. Koszt czesci smieszny, ale dochodzi obudowa, wiercenie, montaz... Jak ktos ma czas, to zdecydowanie warto. Nie chce mi sie, kupilem od igsa, jestem zadowolony.
Opłaca opłaca. Tylko na drodze mogą stanąć dwie przeszkody:
1. część rezystorów nie jest dostępna w zwykłych sklepach elektronicznych (chociaż nie jest tak źle jak w urei'u)
2. część scalaków trzeba sciągać z zagranicy bo w polsce są niedostępne.
Sam teraz właśnie robie klona 4000 i urei'a. Koszt każdego wacha się w okolicach 500zł.
Klon pulteca wyszedł mnie jakies 500-600zł - nie liczyłem dokładnie.
1. część rezystorów nie jest dostępna w zwykłych sklepach elektronicznych (chociaż nie jest tak źle jak w urei'u)
2. część scalaków trzeba sciągać z zagranicy bo w polsce są niedostępne.
Sam teraz właśnie robie klona 4000 i urei'a. Koszt każdego wacha się w okolicach 500zł.
Klon pulteca wyszedł mnie jakies 500-600zł - nie liczyłem dokładnie.
no to niezla roznica cen - pewnie sie wiec okaze ze Fairchaild to 700 zeta
Zapomniałem dodać, że w przypadku pulteca i urei'a koszt zależy od użytych transformatorów. Ja użyłem produkowanych przez uważanego za mało poważną firmę producenta i sprawują się bardzo dobrze. A z ciekawych konstrukcji i prostych do wykonania jest kompresor vari-mu pomysłu PRR.