Wgniecenia w membranach monitorów
no to daliscie mi impuls do tego co chyba wielu z nas powinno zrobic - by kupic sitko na membrane ;)
Re: Wgniecenia w membranach monitorów
...no to daliscie mi impuls do tego co chyba wielu z nas powinno zrobic - by kupic sitko na membrane ;)...
No właśnie nigdy nie rozumiałem czemu w monitorze za 1700zł nie ma maskownicy :/.
P.S. Monitory kupione 9 miesięcy temu i już taki ból :(.
No właśnie nigdy nie rozumiałem czemu w monitorze za 1700zł nie ma maskownicy :/.
P.S. Monitory kupione 9 miesięcy temu i już taki ból :(.
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|
http://www.clavia.fora.pl/
http://www.clavia.fora.pl/
Siatka zmienia charakterystykę częstotliwościową i kierunkową - pewnie najważniejszy powód w konstrukcji monitorów
Siatka zmienia charakterystykę częstotliwościową i kierunkową - pewnie najważniejszy powód w konstrukcji monitorów...
z tym że na czas pracy maskownicę ściągasz, monitorkom robisz OFF to zakładasz maskownice.Weszło by to w nawyk

Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
Wgniotła się kopółka. Jeśli chodzi o - się troszkę spadło to zaczęło spadać, ale w połowie drogi między półką a podłogą zostało złapane.
...Wgniotła się kopółka.....
Kopułka to często tylko nasadka przeciwpyłowa. W niektórych konstrukcjach (np. głośniki B&W) pełni też rolę usztywniającą, ale nie sądzę by w Alesisach tak było. Także straty na brzmieniu być nie powinno. Tylko słaby efekt estetyczny. Spróbuj odkurzacza.
Kopułka to często tylko nasadka przeciwpyłowa. W niektórych konstrukcjach (np. głośniki B&W) pełni też rolę usztywniającą, ale nie sądzę by w Alesisach tak było. Także straty na brzmieniu być nie powinno. Tylko słaby efekt estetyczny. Spróbuj odkurzacza.
...Spróbuj odkurzacza....
Tiaa... tylko wcześniej, ot tak sobie zakup może kit naprawczy.
Ludzie, czy wyszukiwarki wam stanęły w pionie, czy tylko rozumu zabrakło?
- Uszkodzona/wciśnięta kopułka w monitorze,
- Wgnieciony tweeter.
[addsig]
Ludzie, czy wyszukiwarki wam stanęły w pionie, czy tylko rozumu zabrakło?
- Uszkodzona/wciśnięta kopułka w monitorze,
- Wgnieciony tweeter.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Ludzie, czy wyszukiwarki wam stanęły w pionie, czy tylko rozumu zabrakło?...
Jakbyś nie zauważył teraz jest mowa o wgniecionej nakładce przeciwpyłowej, a Ty cytujesz wątki o kopułkach. Powiedz mi, jakąż to nieodwracalną szkodę można wyrządzić nakłące odkurzaczem (poza oderwaniem w całości, ale chyba każdy wie że należy to robić ostrożnie)?
Ludzie, czy wyszukiwarki wam stanęły w pionie, czy tylko rozumu zabrakło?...
Jakbyś nie zauważył teraz jest mowa o wgniecionej nakładce przeciwpyłowej, a Ty cytujesz wątki o kopułkach. Powiedz mi, jakąż to nieodwracalną szkodę można wyrządzić nakłące odkurzaczem (poza oderwaniem w całości, ale chyba każdy wie że należy to robić ostrożnie)?