Hej,
czy ktoś z was wie, jak uzyskac efekt szukania stacji w radio, znalezienie jej, szukanie dalej itp.
Szukanie fal radiowych
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Re: Szukanie fal radiowych
...Hej,
czy ktoś z was wie, jak uzyskac efekt szukania stacji w radio, znalezienie jej, szukanie dalej itp....
polecam intro z plyty Rocco - "dancecore"(bodajze) na poczatku jest wlasnie taki efekt :D czegos podobnego uzylem juz keidys w swoim kawalku. bardzo efektywne
[addsig]
czy ktoś z was wie, jak uzyskac efekt szukania stacji w radio, znalezienie jej, szukanie dalej itp....
polecam intro z plyty Rocco - "dancecore"(bodajze) na poczatku jest wlasnie taki efekt :D czegos podobnego uzylem juz keidys w swoim kawalku. bardzo efektywne
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)
Ja poprostu znalazłem kiedyś takie nagrania w sieci - ludzie udostepniają coś takiego. Proponuje wpisać w wyszukiwarke "radio tune sample".
A co stoi na przeszkodzie by samemu coś takiego nagrać?
[addsig]
A co stoi na przeszkodzie by samemu coś takiego nagrać?

[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
- Soundscape
- Kontakt:
Można też zrobić ("symulować") samemu. Robiłem ostatnio coś w tym stylu za pomocą Massive-a. Jak wrócę do domu to luknę z czego i jak to wykręciłem, bo na chwilę obecną nie pamiętam. Było to 2-3 miesiące temu...

Ja to robilem w ten sposob:
Nagral sobie szukanie fali radiowych.
Znalazlem sobei sampelek rozmowy przez krotkofalowke i zostawilem sobie z niego jakby takie 2 trzaski przed wypowiedzia i po wypowiedzi.
Nastepnie ciolem szukanie fal jak wchodzila jakas melodyjka albo cokolwiek to doklejalem ten brzek od krotkofalowki muzyka potem brzek na koniec i dalej szukanie.
[addsig]
Nagral sobie szukanie fali radiowych.
Znalazlem sobei sampelek rozmowy przez krotkofalowke i zostawilem sobie z niego jakby takie 2 trzaski przed wypowiedzia i po wypowiedzi.
Nastepnie ciolem szukanie fal jak wchodzila jakas melodyjka albo cokolwiek to doklejalem ten brzek od krotkofalowki muzyka potem brzek na koniec i dalej szukanie.
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
...Hej,
A ja za to zgralem sobie z gierki GTA san andreas jak jechalem samochodem to zmienialem stacje i tam byl taki efekt
A ja za to zgralem sobie z gierki GTA san andreas jak jechalem samochodem to zmienialem stacje i tam byl taki efekt

- Soundscape
- Kontakt:
Wczoraj obejrzałem dokładnie preset, który stworzyłem do imitowania tych fal w Massive. Dosyć upierdliwe by było to opisać, ale jeśli ktoś jest ciekaw, to mogę przesłać próbkę i preset zapisany.
-
Witam:)
jeśli dysponujesz Adobe Audition to jest tam dość wydajna do takich tricków opcja GENERATE NOISE w oknie Edit. Możesz wygenerować szumy o dowolnie wybranych parametrach i modulacji , po czym zabawić się w trochę cięcia- gięcia , dodać w tle pojedyńcze impulsy i brudki, tudzież śladowe głosów ala radio jak kolega podpowiada powyżej...Voila! tym sposobem masz własny "Autorski" fragment. Efekty takiej zabawy dają zazwyczaj nad wyraz dobre i niezwykłe rezultaty.Nie wspominając już o możliwości dodania w tle elementów utworu w który za chwilę masz "trafić gałką"...Powodzenia:)
jeśli dysponujesz Adobe Audition to jest tam dość wydajna do takich tricków opcja GENERATE NOISE w oknie Edit. Możesz wygenerować szumy o dowolnie wybranych parametrach i modulacji , po czym zabawić się w trochę cięcia- gięcia , dodać w tle pojedyńcze impulsy i brudki, tudzież śladowe głosów ala radio jak kolega podpowiada powyżej...Voila! tym sposobem masz własny "Autorski" fragment. Efekty takiej zabawy dają zazwyczaj nad wyraz dobre i niezwykłe rezultaty.Nie wspominając już o możliwości dodania w tle elementów utworu w który za chwilę masz "trafić gałką"...Powodzenia:)