...............Zmontowano mi nowego kompa i namówiono na system XP!
No i teraz nic mi nie działa! Pomimo tego ,że mam trzy razy szybszy procek niż miałem, dual chanel i 512 ramu to pracuje jak żółw!
Mam kartę dzwiękową M-audio 66 i podczas próby odpalenia numeru w sekwenserze słychać w tle ( a raczen na pierwszym planie ) odgłos przypominający smażenie frytek! Wszystko działa wolniej i się zacina! POMOCY!!!!!!
TRacę cierpliwość!

...
A może to rzeczywiście smażenie frytek :) Windows XP to bardzo dobry system. Jeśli chodzi coś nie tak (a raczej jeśli masz takie podejrzenia) to powinieneś pytać się tego kto ci go zmontował (i z jakich części) i do niego mieć pretensje. Nie napisałeś nic konkretnego. Karta - OK. też mam M-Audio i Windowsa XP i wszystko działa świetnie. Jaki sequencer? jaki procek? jaka płyta? Jakie sa twoje umiejetnosci w zakresie podstawowej konfiguracji XP? Co to znaczy "jak żółw"? - jak XP2000 czy jak XP 2500 czy jak co? Wszystko działa wolniej niż co? I co z tego że dual channel? To ma niewielkie znaczenie... Jaki dysk twardy? (Może samsung hehehe) Poza tym bądź konsekwentny w tym co piszesz i nie pisz "No i teraz nic mi nie działa" gdy za chwilę piszesz "Wszystko działa wolniej "....
dysk Baracuda 7200,sequenser Cubase SX,procek Pentium 2.4 ,płyta asus p4g8x deluxe, umiejętności raczej żadne !...
To, ze działa wolniej to dla mnie oznacza,że nie działa! Poprzednio miałem Win 2000 profesional i wszystko chulało! może to karta grafiki? to staryg-force 2 mx ?!...
Tak, może to być konflikt przerwań (ale mało prawdopodobne, no chyba, że masz karte no-name). Sprawdź, czy masz włączone DMA na wszystkich napędach, jeśli tak - może cokolwiek innego powodować konflikt. Sprawdź dziennik zdarzeń na wszelki wypadek (może będą wpisy o błędach) i wyłącz "odzyskiwanie systemu".W biosie asusa włącz "APIC" i sprawdź czy jest ustawiony optymalnie....
A jak chodzi Ci internet? U mnie jak krew z nosa! A poza tym od czasu do czasu pokazuje się okno a w nim komunikat o restarcie systemu i mam minutę na pozamykanie wszystkiego! POza tym nieda się tego wyłączyc!
Dzieje się to tylko jak jestem w internecie-znasz ten objaw???
Muzyk, gitarzysta i skrzypek. Zajmuję się również komponowaniem, aranżowaniem utworów i ich produkcją w moim studio. Zapraszam do współpracy!