...CZYLI KOŃCÓKA POWINNA BYC MOCNIEJSZA NIZ KOLUMNY TAK ? A CZY KOLUMNY NIE BEDĄ WTEDY NARAZONE NA WYWALENIE GŁOSNIKÓW ?...
oczywisciee zeee sa narazoonee... ale wszystkoo trzeba robic z gloowaaa!!
JR = Jolly Roger... dwa lata chodza u nas dwie koncowki non stop (klub muzyczny, czyli imprezy przez caly tydzien - w weekend dyskoteki, a dwa razy w tygodniu karaoke) i zero poblemow z koncoowkami
Mam kolumny - jaką końcówkę mocy
www.klub.agaton.pl
-
- Kontakt:
Re: Mam kolumny - jaką końcówkę mocy
OK TEZ SŁYSZAŁEM ZE SĄ DOBRE A MOZE JAKIS MODEL MI KTOS PODPOWIE .... Ktos mio tez polecił PEAVEY PV 2600 A KTO INNY ALE NIE WIEM CZYT DOBRZE NAPISZE COS W STYLU AMERYKAN CZY JAKOS TAK... CO MYSLICIE O TYCH FIRMACH ?A I DZIEKI OCZYWISCIE ZA WASZE ODPISYWANIE YO DUZA POMOC DLA KOGOS TAKIEGO JAK JA...
...OK TEZ SŁYSZAŁEM ZE SĄ DOBRE A MOZE JAKIS MODEL MI KTOS PODPOWIE .... Ktos mio tez polecił PEAVEY PV 2600 A KTO INNY ALE NIE WIEM CZYT DOBRZE NAPISZE COS W STYLU AMERYKAN CZY JAKOS TAK... CO MYSLICIE O TYCH FIRMACH ?A I DZIEKI OCZYWISCIE ZA WASZE ODPISYWANIE YO DUZA POMOC DLA KOGOS TAKIEGO JAK JA......
Jesli chodzi o Jolly Rogera... to najlepiej zadzwonic to wlasciciela, przedstawic problem, podac moc kolumn i on ci doradzi jaki model...
ps kiedys widzialem jakiegos Jolly Rogera z wbudowanym crooseem, wiec warto zapytac czy moze taka wersje obecnie tez sklada
Jesli chodzi o Jolly Rogera... to najlepiej zadzwonic to wlasciciela, przedstawic problem, podac moc kolumn i on ci doradzi jaki model...
ps kiedys widzialem jakiegos Jolly Rogera z wbudowanym crooseem, wiec warto zapytac czy moze taka wersje obecnie tez sklada
www.klub.agaton.pl
Obecnie JR robi tylko jeden model A20, 2x550W/8R, 2x 750W/4R, 2x1000W/2R i koszt to ok.1800 zł.
Tanie a dobre T.AMP ze stronki www.thomann.de, wiele zadowolonych osób, którzy nie dysponują dużym budżetem. A jak masz kaskę to polecam QSC PLX2 z www.aplauzaudio.pl. Lekkie, dobrze brzmiące w różnych zastosowaniach, sprawdzone empirycznie.
Tanie a dobre T.AMP ze stronki www.thomann.de, wiele zadowolonych osób, którzy nie dysponują dużym budżetem. A jak masz kaskę to polecam QSC PLX2 z www.aplauzaudio.pl. Lekkie, dobrze brzmiące w różnych zastosowaniach, sprawdzone empirycznie.
-
- Kontakt:
Kolego a ten symbol /8R co on określa ?
-
- Kontakt:
...8 Ohm...
ale na 4 ohm moze chodzic gdybym kiedys dokupił jeszcze dwie kolumny na doły prawda ?
ale na 4 ohm moze chodzic gdybym kiedys dokupił jeszcze dwie kolumny na doły prawda ?
......8 Ohm...
...
Może chodzić na 4 ohmach ma wtedy 2x800Watt, a nawet tez może pracować przy 2 oh,ach - moc 2 x1000W. Bardzo dobra końcówka. Polecam
...
Może chodzić na 4 ohmach ma wtedy 2x800Watt, a nawet tez może pracować przy 2 oh,ach - moc 2 x1000W. Bardzo dobra końcówka. Polecam
Proponowane opcje nie pozwalają na odcięcie dołu od kolumn szerokopasmowych .Nawet kupując końcówkę z crossowerem uzyska się jedynie odcięcie góry w subbasach, a satelity nadal będą pracować pełnym pasmem, co oczywiście nie jest wskazane w takiej konfiguracji.
Należy dokupić zewnętrzny crossover + dowolną końcówkę mocy i z wyjść L/R miksera wejśc na crossover. Z wyjść Low cross zasilić końcówkę do basu, a z wyjść High wrócić na mikser, o ile ma on gniazda Power Amp In , lub ewentualnie inserty na sumie. Wtedy kolumny podłączone pod wewnętrzny wzmacniacz miksera będą grały z odcięciem na takiej częstotliwośći, jaka będzie ustawiona na Crossowerze.Dodatkowo będzie można ustawić proporcję wzmocnienia między górą a dołem z poziomu crossowera. oraz wykorzystać wbudowane w nim limitery.
Taka konfiguracja spokojnie może zamknąć się w kwocie do 2 tys łącznie,
przy całkiem przyzwoitych parametrach
Do basu należy dobrać końcówkę o mocy co najmniej takiej jak paczki, pod warunkiem, że moc podana dla nich jest prawdziwa.
Więcej doradzić mogę telefonicznie lub mailowo.
[addsig]
Należy dokupić zewnętrzny crossover + dowolną końcówkę mocy i z wyjść L/R miksera wejśc na crossover. Z wyjść Low cross zasilić końcówkę do basu, a z wyjść High wrócić na mikser, o ile ma on gniazda Power Amp In , lub ewentualnie inserty na sumie. Wtedy kolumny podłączone pod wewnętrzny wzmacniacz miksera będą grały z odcięciem na takiej częstotliwośći, jaka będzie ustawiona na Crossowerze.Dodatkowo będzie można ustawić proporcję wzmocnienia między górą a dołem z poziomu crossowera. oraz wykorzystać wbudowane w nim limitery.
Taka konfiguracja spokojnie może zamknąć się w kwocie do 2 tys łącznie,
przy całkiem przyzwoitych parametrach
Do basu należy dobrać końcówkę o mocy co najmniej takiej jak paczki, pod warunkiem, że moc podana dla nich jest prawdziwa.
Więcej doradzić mogę telefonicznie lub mailowo.
[addsig]
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.