Sonar - kopiowanie automatyki na busach

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
undereason
Sonar - kopiowanie automatyki na busach

Post autor: undereason » sobota 26 lip 2008, 11:06

Jak w temacie-ktoś potrafi?

Awatar użytkownika
Feefrock

Re: Sonar - kopiowanie automatyki na busach

Post autor: Feefrock » niedziela 27 lip 2008, 11:31

...Jak w temacie-ktoś potrafi?...
No własnie tez mam ten problem. Kiedy chcę przesunąć wszystkie ścieżki w lewo albo w prawo, automatyka ścieżek równiez sie przesuwa. Natomiast na busach zostaje w miejscu.

undereason

Post autor: undereason » niedziela 27 lip 2008, 12:56

Kiedy chcę przesunąć wszystkie ścieżki w lewo albo w prawo, automatyka ścieżek równiez sie przesuwa. Natomiast na busach zostaje w miejscu....
To, czy automatyka się przesuwa z klipem, czy nie, to kwestia wyboru-nie musi. Na busach nie ma klipów, wiec nie ma co przesuwać. Chodzi mi o samo kopiowanie obwiedni-na trakach ctrl-c/ctrl-v działa jak należy, na busach nie działa.

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » niedziela 27 lip 2008, 17:34

To, czy automatyka się przesuwa z klipem, czy nie, to kwestia wyboru-nie musi. Na busach nie ma klipów, wiec nie ma co przesuwać. Chodzi mi o samo kopiowanie obwiedni-na trakach ctrl-c/ctrl-v działa jak należy, na busach nie działa....
A jaka wersja Sonara?? Moge sprawdzic na 6 i 7...

A co do problemu drugiego kolegi... to w pasku narzedzi okna projektowego jest taki przycisk ktory pozwala zaznaczc i edytowac tylko i wylacznie automatyzacje... nie reagujac na sciezki...

undereason

Post autor: undereason » niedziela 27 lip 2008, 17:52

Sonar 7.03

Feefrock, jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz przesunąć wszystkie klipy i automatykę w prawo bądź lewo. W prawo łatwo: Insert Time/Measures i wszystko Ci się pięknie przesuwa, automatyka busów też.
W lewo-tu jest słabo, najlepiej chyba na busach ręcznie z właczonym snap to grid. tutaj ewidentnie sonar daje ciala

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » niedziela 27 lip 2008, 20:43

...Sonar 7.03

Feefrock, jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz przesunąć wszystkie klipy i automatykę w prawo bądź lewo. W prawo łatwo: Insert Time/Measures i wszystko Ci się pięknie przesuwa, automatyka busów też.
W lewo-tu jest słabo, najlepiej chyba na busach ręcznie z właczonym snap to grid. tutaj ewidentnie sonar daje ciala...
mam sonara 4,03, sprawdze jutro. mam jeszcze inny odwieczny problem. Jesli mam ładnie zaprojektowaną mapę tempa i chcę przesunąć wszystkie traki w jakąś stronę to rozwala się cały projekt i traki nie są zsynchronizowane w wyniku nie nadążania mapy za ruchem clipów.

ODPOWIEDZ