Alesis Control Pad
Czy ma ktoś z forumowiczów to urządzenie?
Jak się sprawdza w boju i czy może warto coś innego w podobnej cenie kupić, do robienia bębnów akustycznych ?
Myślę też o Korgu Pad Kontrolu.
Z góry dzięki.
Jak się sprawdza w boju i czy może warto coś innego w podobnej cenie kupić, do robienia bębnów akustycznych ?
Z góry dzięki.
Re: Alesis Control Pad
Czy może Yamaha DD65?
Pytam o wytrzymałość, wygodę, velocity...?
Jakieś tam pojęcie o grze na garach mam.
Pytam o wytrzymałość, wygodę, velocity...?
Jakieś tam pojęcie o grze na garach mam.
...Czy ma ktoś z forumowiczów to urządzenie?
Z góry dzięki....
Control Pad nie polecam, piekielne opóźnienie (przynajmniej mój model dodaje 10ms w porównaniu do padKontrola, jakkolwiek bym nie podłączał i kombinował).
Natomiast padKontrol jak najbardziej, będziesz zadowolony z tego kontrolera.
Z góry dzięki....
Control Pad nie polecam, piekielne opóźnienie (przynajmniej mój model dodaje 10ms w porównaniu do padKontrola, jakkolwiek bym nie podłączał i kombinował).
Natomiast padKontrol jak najbardziej, będziesz zadowolony z tego kontrolera.
- Soundscape
- Kontakt:
Natomiast padKontrol jak najbardziej, będziesz zadowolony z tego kontrolera....
Będziesz bardzo zadowolony z tego kontrolera. Lekki, solidnie wykonany z bardzo przydatnym dołączonym softem. Dla mnie najlepsze pady tego typu.
Będziesz bardzo zadowolony z tego kontrolera. Lekki, solidnie wykonany z bardzo przydatnym dołączonym softem. Dla mnie najlepsze pady tego typu.
+1
dla Korg PadKontrol
dla Korg PadKontrol
Cyt.
"Niestety pady nie wysyłają sygnałów aftertouch, nie zmieniają również dynamicznie wartości CC po uderzeniu"
Ale chyba zapisuje w programie różne wartości velocity?
Jeśli wbiję gary w midi, to warstwy będą czytane? Addictive Drums mam?Nie będę go używał do grania na żywo , tylko do wbijanie garów do sesji.
Z tymi 10 ms to chyba przesadziłeś?

Alesisa odradzacie tak całkiem całkiem?

A tak fajnie się zapowiadał

Korg PS1
Czy gdybym podłączył ten pedał do pad kontrola, to mógłby działać jak stopa. Sprawdzał ktoś?
Znalazłem takie info w necie
Czy gdybym podłączył ten pedał do pad kontrola, to mógłby działać jak stopa. Sprawdzał ktoś?
Znalazłem takie info w necie

A może kupić to : Alesis Trigger | io
i pomału dokupić pady?
i pomału dokupić pady?
uparles sie na alesis - ta firma mnie milo nie zaskoczyla od czasu jak gralem w domu kultury Świt i korystalem z ich sprzetow... poglosy chyba - bylem totalnym poczatkujacym - ale juz wtedy kupawo bylo :(
a jakie to aftertouch (fakt, Korg go nie ma) chcesz wysylac z probek perkusyjnych?
ja mam PadKontol i powazne gary da sie wbic - jedno czego mi brak, , abym na tym touchpadzie mogl sobie szurania szczotkami nagrac ale tego nie ma zaden kontroler (poza chyba siatka w V-Drum, ale i tak mi w ucho tamto nie wchodzi) i zadna znan mi biblioteka sampli.... ... mysle ze niedlugo cos takiego sie pojawi
a jakie to aftertouch (fakt, Korg go nie ma) chcesz wysylac z probek perkusyjnych?
ja mam PadKontol i powazne gary da sie wbic - jedno czego mi brak, , abym na tym touchpadzie mogl sobie szurania szczotkami nagrac ale tego nie ma zaden kontroler (poza chyba siatka w V-Drum, ale i tak mi w ucho tamto nie wchodzi) i zadna znan mi biblioteka sampli.... ... mysle ze niedlugo cos takiego sie pojawi