Audiophile 192 - problem z dźwiękiem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
wree
Audiophile 192 - problem z dźwiękiem

Post autor: wree » sobota 11 lis 2006, 19:30

Witam!

Mam problem, mianowcie kupiłem adiophile 192, zainstalowałem chodziła dwa dni, po czym w oczekiwaniu na nowe monitorki wyłączyłem ją i używałem zintegrowanej na płycie głównej (nie chciało mi się przekładać starej sb live) przyszły kolumny (czekałem bite 3 tygodnie uff) ale teraz karta nie działa !! Gdy ją włączam mam zamiast muzyki przesterowany dzwięk do tego stopnia że więcej jest szumów trzasków niż samej muzyki. W oczekiwaniu na monitory (gdy karta już była) dokupiłem dysk sata i to tyle jeżeli chodzi o jakieś większe zmiany. Pozatym straciłem możliwość sterowania w (m-audio) Control Panel nie moge ściszyć ani przygłośnić nic nie działa, tylko ten przesterowany dzwięk jak puszcze muzyke bez możliwości zmiany jego głośności. Acha i gdy wsadzam płyte cd ze sterownikami to też mi zaczyna characzeć (dziwne).

Próbowałem (po wyłączeniu w biosie zintegrowanej dzwiękowej i odinstalowaniu wszystkich dzwiękowych sterowników w windzie):

ustawienia latencji (różne różniste)
instalacja windows (dysk sata)
odinstalowanie sterów do sata (windows na ATA) i wyłączenie sata i raid w biosie
ustawienia DMA
ustawienia IRQ (zresztą nawet próbowałem w każdym innym slocie wyciągając wszystkie inne karty i zostawiając tylko adiophile 192) - mam płytę główną z APIC
istalacja najnowszych sterów M-audio
instalacja sterów do m-audio z płyty
instalacja zalecanych najnowszych sterów do płyty (w tym sata) a nie jak wcześniej nieoficjalnych remixów
próbowałem z odpiętym dvd-rw coś ale żadnej różnicy
Nawet wsadziłem karte do znajomego - to samo !

Kończą mi sie opcje dałbym sobie spokój gdyby karta od początku nie działała, ale nie uśmiecha mi się czekać aż wróci z gwarancji kolejne 2 tygodnie (czy miesiące).

Moja płyta to abit nf7-s 2.0 na nforce 2 więcej info tu --> http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=124
dysk IBM 40gb ata
dysk 320gb samsung sata
gf 4200ti winfast-a
athlon xp 2800+
1,5 gb ram-u
dvd-rw

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

kilu

Re: Audiophile 192 - problem z dźwiękiem

Post autor: kilu » czwartek 24 lip 2008, 02:38

Jestem ciekaw czy rozwiazales ten problem. Bo mnie dzieje sie to samo i rowniez skonczyly mnie sie pomysly.

ODPOWIEDZ