Witam, szukam i nie mogę znaleźć: przewód Midi, który z jednej strony będzie miał "mały" wtyk MIDI, a z drugiej "normalny" - duży 5-cio pinowy wtyk.
Gdzie można coś takiego kupić? ewentualnie jaka jest fachowa nazwa "mniejszego" gniazda MIDI?
Przewód/kabel MIDI - z "mniejszego" na "większy"
Re: Przewód/kabel MIDI - z "mniejszego" na "większy"
...Witam, szukam i nie mogę znaleźć: przewód Midi, który z jednej strony będzie miał "mały" wtyk MIDI, a z drugiej "normalny" - duży 5-cio pinowy wtyk.
Gdzie można coś takiego kupić? ewentualnie jaka jest fachowa nazwa "mniejszego" gniazda MIDI?
...
Nie ma mniejszych i wiekszych wtyków midi , od poczatku jest standard.
Chodzi ci pewnie o usb-midi
...
Nie ma mniejszych i wiekszych wtyków midi , od poczatku jest standard.
Chodzi ci pewnie o usb-midi
wydaje mi sie ze koledze chodzi o przejscie z din5 na minidin5, takie kabelki sa czesto dodawane do kart muzycznych (chociazby emu)
...wydaje mi sie ze koledze chodzi o przejscie z din5 na minidin5, takie kabelki sa czesto dodawane do kart muzycznych (chociazby emu)...
Właśnie o to chodziło mi:)
Super! Dziękuję.
Super! Dziękuję.
......wydaje mi sie ze koledze chodzi o przejscie z din5 na minidin5, takie kabelki sa czesto dodawane do kart muzycznych (chociazby emu)...
Super! Dziękuję....
Też szukałem do emu 1212m i ...... zrobiłem je sobie własnoręcznie
Super! Dziękuję....

...
a nie dostales ich razem z karta? mam juz druga karte emu 1212m i z obiema dostalem po 2 przejsciowki din5-minidin5.

a nie dostales ich razem z karta? mam juz druga karte emu 1212m i z obiema dostalem po 2 przejsciowki din5-minidin5.
to jest to samo co przejsciowka klawiatury (obecnej) minidin na din(starej) - poszukaj na allegro albo w sklepach komputerowych
sa za grosze
sa za grosze
...Też szukałem do emu 1212m i ...... zrobiłem je sobie własnoręcznie
...
a nie dostales ich razem z karta? mam juz druga karte emu 1212m i z obiema dostalem po 2 przejsciowki din5-minidin5....
Kupiłem okazyjnie za grosze bez kabelków.

a nie dostales ich razem z karta? mam juz druga karte emu 1212m i z obiema dostalem po 2 przejsciowki din5-minidin5....
Kupiłem okazyjnie za grosze bez kabelków.
...to jest to samo co przejsciowka klawiatury (obecnej) minidin na din(starej) - poszukaj na allegro albo w sklepach komputerowych
sa za grosze...
Niestety nie. Przynajmniej w wypadku EMU 1212m (patrz: np. plastikowy trzpień wewnątrz wtyczki)
sa za grosze...
Niestety nie. Przynajmniej w wypadku EMU 1212m (patrz: np. plastikowy trzpień wewnątrz wtyczki)
to samo - właśnie włożyłem w ps2 - nie wiem tylko czy piny będą identycznie podłączone bo juz na ta chwilę nie mam dostępu do takiej przejściówki