witam zdecydowalem sie na napisanie posta na tym forum pozniewaz mam problem z karta uad-1e (express pack), nie moge sobie z nim poradzic, moze ktos z tutejszych wlascicieli uada moglby mi cos doradzic, moze ja cos robie zle, probowalem juz prawie wszystkiego i ciagle jest to samo, tzn. niedlugo po wlaczeniu jakiegokolwiek plugina, pojawiaja sie ciche trzaski a nastepnie clipping na tej samej sciezce. po chwili wszystko wraca do normy ale dalej od czasu to czasu slychac trzaski i znowu pojawia sie clipping (www.daviddrum.com/uad_clipping.jpg) nie wiem na ile precyzyjnie sie wyrazam, mam nadzeje ze wystarczajaco, jestem pewien ze trzaski przy pracy z uadem nei pochodza np od interfejsu audio czy unnych kart w komputerze gdyz wszystko powyjmowalem i testowalem na czystym windowsie XP prof SP2 i z karta muzyczna na plycie glownej, a takze z jeszcze inna karta muzyczna, niestety nie mam mozliwosci przetesowania uada na innym komputerze, gdyby ktos z okolic katowic chcial sobie potestowac troche ta karte to jestem w stanie ja wypozyczyc , zeby miec pewnosc ze problemu nie powoduje np plyta glowna u mnie, moja konfiguracja to:
- UAD-1e Express PAK
- windows xp professional SP3 (sprawdzalem z SP2)
- cubase 4.1.3 (sprawdzalem z 4.0)
- mobo INTEL DP35DP with Q6600
- 2GB RAM, kingston 800MhZ 5-5-5-18 dual ch.
- ATI radeon saphphire HD3450 512MB PCI-E dual DVI
- e-mu 1616m PCI
- seagate st325031ns 250gb sata
- zasilacz 400W topower
oprocz wyciagniecia z komputera wszytkiego co sie dalo i przelozenia karty d oinengo sloty PCIe, ekperymentowalem jeszcze z latencja karty muzycznej, z ustawieniami w uad meter, mam takze najnowsze sterowniki do wszystkiego w tym do uada (4.10) , bede wdzieczny za kazda sugestie, dzieki
UAD-1e - trzaski i clipping
-
www.daviddrum.com
www.myspace.com/djdaviddrum
Re: UAD-1e - trzaski i clipping
Po kupieniu kompa o konfiguracji zblizonej do Twojej... mialem podobny problem, z ESI ESP1010...
Dziwne trzaski, jakby przestery...
Pomoglo wylaczenie opcji c1e w biosie... radze to przetestowac...
Jakby co opcja ta pozwala obnizyc zuzycie energi, przez obizanie napiecia podczas spoczynku procesora... u mnie nie spowodowalo to drastyczncyh zmian w grzaniu procka itd...
Jesli nie to radze pogrzebac z innymi opcjami w biosie...
Jakby co opcja ta pozwala obnizyc zuzycie energi, przez obizanie napiecia podczas spoczynku procesora... u mnie nie spowodowalo to drastyczncyh zmian w grzaniu procka itd...
Jesli nie to radze pogrzebac z innymi opcjami w biosie...
-
Re: UAD-1e - trzaski i clipping
...Po kupieniu kompa o konfiguracji zblizonej do Twojej... mialem podobny problem, z ESI ESP1010...
Jesli nie to radze pogrzebac z innymi opcjami w biosie......
dzieki za sugestie jednak niestety moja plyta nie ma tego typu opcji w biosie i wszystkie mozliwosci ustawien w nim tez juz wyczerpalem.
Jesli nie to radze pogrzebac z innymi opcjami w biosie......
dzieki za sugestie jednak niestety moja plyta nie ma tego typu opcji w biosie i wszystkie mozliwosci ustawien w nim tez juz wyczerpalem.
www.daviddrum.com