Witam :)
Zakładamy z kolegą spółkę i potrzebujemy 2-stanowiskowej licencji na cubase 4, mamy w tej chwili licencje jednostanowiskową. Czy dokupienie klucza w takiej sytuacji pozwoli na uruchomienie Cubase na 2ch komputerach?(wydaje sie podejrzane bo przeciez licencja jest na tylko jedno stanowisko?)
Nawet jeśli dokupienie klucza pozwoli na uruchomienie cubase na 2ch komputerach jednoczesnie to czy jest to legalne?
Cubase 4 - licencja
Re: Cubase 4 - licencja
Zakładamy z kolegą spółkę i potrzebujemy 2-stanowiskowej licencji na cubase 4, mamy w tej chwili licencje jednostanowiskową. Czy dokupienie klucza w takiej sytuacji pozwoli na uruchomienie Cubase na 2ch komputerach?
NIE i nie ma możliwości zrobienia DUPLIKATU wpisu licencji na kluczach.
A dokupywany kluczyk jest przecież czysty !
(wydaje sie podejrzane bo przeciez licencja jest na tylko jedno stanowisko?)
Dokładnie. Cubase 4 można uruchomić tylko na JEDNYM z 3 dopuszczalnych STANOWISK pracy gdzie jest on zainstalowany.
Nawet jeśli dokupienie klucza pozwoli na uruchomienie cubase na 2ch komputerach jednoczesnie to czy jest to legalne?
Dokupienie klucza nic nie da bo on jest on wyzerowany. Musi być przeprogramowany wcześniej a licencje można albo wgrywać nowe albo przenosić ale nie da się ich kopiować czy powielać.
NIE i nie ma możliwości zrobienia DUPLIKATU wpisu licencji na kluczach.
A dokupywany kluczyk jest przecież czysty !
(wydaje sie podejrzane bo przeciez licencja jest na tylko jedno stanowisko?)
Dokładnie. Cubase 4 można uruchomić tylko na JEDNYM z 3 dopuszczalnych STANOWISK pracy gdzie jest on zainstalowany.
Dokupienie klucza nic nie da bo on jest on wyzerowany. Musi być przeprogramowany wcześniej a licencje można albo wgrywać nowe albo przenosić ale nie da się ich kopiować czy powielać.
dzieki za odpowiedz! :)
tak właśnie podejrzewałem - poprostu ktoś próbował mi wkręcić, że tak się da zrobic i chciałem się upewnić.
Pozdrawiam!
tak właśnie podejrzewałem - poprostu ktoś próbował mi wkręcić, że tak się da zrobic i chciałem się upewnić.
Pozdrawiam!
- mr-hammond
Ja z kolei mam pytanie odnosnie instalacji cubase w domu na dwoch platformach pc i mac . Czy przelozenie klucza do drugiego komputera spowoduje uruchomienie aplikacji ? Oczywiscie tylko jeden komputer w jednym czasie bedzie wlaczony.
jasne - mozesz to zrobic i na 55 tylko juz nie bedzie zgodne z licencja.......
A ja mam pytanie ponieważ mam 2 kompy i chce miec na obydwu Cubase Essential 4. Na jednym zainstalowałem, pobrałem licencje i jest ok. Ale na drugim podczas pobierania licencji wyskakuje komunikat że kod aktywacyjny już był użyty. Czy da się cos zrobić żeby na drugim kompie też sie dało odpalic Cubase?
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
dobra nie było pytania ;) włożyłem klucz i działa jak trzeba :)
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
Zawsze można kupić sobie przełacznik/łącznik usb i wykorzystać klucz na obu PC ( PC MAC) jeśli komputery nie są nazbyt oddalone od siebie.
[addsig]
[addsig]