Witajcie! Potrzebuje miksera którym będę miksował kilka klawiszy w studio oraz na scenie. Ma jak najmniej koloryzować, jak najmniej szumieć i dobrze by bylo jak by mial troche wejsc stereo, jesli nie no to wiadomo -> mono i panorama.
Dodatkowym atutem będą przyzwoite preampy mikrofonowe, parametryczny środek. Ale to tylko dodatkowo ;) natomiast przydał by mi się przyzwoity FX do vocalu na scene.
Co proponujecie? moze byc cos używanego (nie koniecznie najnowsze).
Może cos z Yamahy?
Aha wolal bym fadery od gałek.
Jaki mikser do miksowania klawiszy
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
Re: Jaki mikser do miksowania klawiszy
Cena jak najniższa.... mikser nie musi być świetny, do tej pory wystarczał mi zwykły Behringer UB 802
[/b]
[/b]
...Cena jak najniższa.... mikser nie musi być świetny, do tej pory wystarczał mi zwykły Behringer UB 802...
To czemu teraz nie wystarcza ?
To czemu teraz nie wystarcza ?
...Cena jak najniższa.... mikser nie musi być świetny, do tej pory wystarczał mi zwykły Behringer UB 802...
Znam Piotrze twoje Potrzeby. I coś mi się zdaje że bez miksera cyfrowego w którym zapamiętasz sceny nie da rady! Chyba że przestaniesz grać na żywo. Więc musi być cos z automatyką. Jak widziałeś ja używam korga D3200który jest nagrywarką ale to przy okazji świetna cyfrówka i procesor efektów!!!
Pozdrawiam
P.S. Pogadamy w Iłży
Znam Piotrze twoje Potrzeby. I coś mi się zdaje że bez miksera cyfrowego w którym zapamiętasz sceny nie da rady! Chyba że przestaniesz grać na żywo. Więc musi być cos z automatyką. Jak widziałeś ja używam korga D3200który jest nagrywarką ale to przy okazji świetna cyfrówka i procesor efektów!!!
Pozdrawiam
P.S. Pogadamy w Iłży
Jeśli ma mieć niezły wew. procek do vocalu, to YAMAHA MG FX lub nowsza CX, albo lepiej SOUNDCRAFT EFX (ilość kanałów w zależności od potrzeb). Lepsze od Berego, ale czy aż tak dobre te wew. procki ? Ale te podane są już na tyle do przyjęcia, że można co nieco ogarnąć. W SOUNDCRAFT-cie Lexicon na pokładzie i on jest chyba najlepiej brzmiącym z tych budżetowych mixerów z wew. prockami.
wlasnie tak mysle o tych yamahach musze je dokladnie przejrzec.
Mr. Lee: Niestety na az taka zabwake mnie na razie nie stac, jesli mial bym kupowac cos z tej polki to kupil bym juz samodzilną cyfre.
Wewnetrzny FX nie musi byc rewelacyjny, wlasciwie wystaczy ze bedzie.
Mr. Lee: Niestety na az taka zabwake mnie na razie nie stac, jesli mial bym kupowac cos z tej polki to kupil bym juz samodzilną cyfre.
Wewnetrzny FX nie musi byc rewelacyjny, wlasciwie wystaczy ze bedzie.
[/b]
[/b]
A jeszcze podpytam o Behringera np. Xenyx 1204FX, co o nim mozecie powiedziec..? Kiedys w EiS był test jakiegos Xenyxa i zachwalali go bardzo że preampy ma niezłe i jakościowo ogolnie lepszy od UB.
Od FX bardziej mi zależy na małej ilości szumu. UB Szumi już " w katalogu" :D
Od FX bardziej mi zależy na małej ilości szumu. UB Szumi już " w katalogu" :D
[/b]
[/b]