Witam.
Mam takie pytanie. Chcialbym kupic Hypersonika 2, ale okazuje sie, ze Steinberg przestal go rozwijac. Nawet zniknal z ich oferty, choc mozna go jeszcze kupic u innych dystrybutorow, w tym krajowych. Ale czy warto inwestowac w martwy soft? Czy nie lepiej troche zaczekac, bo cena, jak przypuszczam, mocno spadnie? Co myslicie?
Hypersonic 2 - zacny soft, ale...
Re: Hypersonic 2 - zacny soft, ale...
...Witam.
Mam takie pytanie. Chcialbym kupic Hypersonika 2, ale okazuje sie, ze Steinberg przestal go rozwijac. Nawet zniknal z ich oferty, choc mozna go jeszcze kupic u innych dystrybutorow, w tym krajowych. Ale czy warto inwestowac w martwy soft? Czy nie lepiej troche zaczekac, bo cena, jak przypuszczam, mocno spadnie? Co myslicie?...
Miesiąc temu kupiłem Hypersonica 2 od kolesia na Ebay. Szukam jeszcze rozszerzeń z Wizoo. Wszystko zależy od tego do czego potrzebujesz ten soft. Ja kupiłem bo gram na żywo jego barwami, są bardzo fajne i świetnie można pracować z nimi poprzez midi. Jeśli liczysz, że kupisz taniej bo wycofany soft to możesz być w błędzie bo w Polsce jakoś nigdzie nie mogłem go dorwać. Patrz na ebay. Moim zdaniem warto.
Mam takie pytanie. Chcialbym kupic Hypersonika 2, ale okazuje sie, ze Steinberg przestal go rozwijac. Nawet zniknal z ich oferty, choc mozna go jeszcze kupic u innych dystrybutorow, w tym krajowych. Ale czy warto inwestowac w martwy soft? Czy nie lepiej troche zaczekac, bo cena, jak przypuszczam, mocno spadnie? Co myslicie?...
Miesiąc temu kupiłem Hypersonica 2 od kolesia na Ebay. Szukam jeszcze rozszerzeń z Wizoo. Wszystko zależy od tego do czego potrzebujesz ten soft. Ja kupiłem bo gram na żywo jego barwami, są bardzo fajne i świetnie można pracować z nimi poprzez midi. Jeśli liczysz, że kupisz taniej bo wycofany soft to możesz być w błędzie bo w Polsce jakoś nigdzie nie mogłem go dorwać. Patrz na ebay. Moim zdaniem warto.
witam
instrument kultowy
tez gram nim na zywo
mam jednak problem przy wyborze voice przez midi w polaczeniu z yamaha ex5
w gm wybiera ale dalej niestety nie,
w sonar wszystko ok ale na zywo nie
jak ty sobie poradziles
pozdrawiam
instrument kultowy
tez gram nim na zywo
mam jednak problem przy wyborze voice przez midi w polaczeniu z yamaha ex5
w gm wybiera ale dalej niestety nie,
w sonar wszystko ok ale na zywo nie
jak ty sobie poradziles
pozdrawiam

zajmuje sie od 15 lat muzyka
...Witam.
zeby troche wyrownac mam negatywne zdanie o hyper:)
IMHO to jest uniwersalny insrument do przegladu brzmien. bo kiedy chce skorzystac z bassu biore trilogy, kiedy chce nagrac beczki biore battery, pianino-grand itd.
Ale zaznaczam ze jestem amatorem wiec nie koniecznie mam racje:)
zeby troche wyrownac mam negatywne zdanie o hyper:)
IMHO to jest uniwersalny insrument do przegladu brzmien. bo kiedy chce skorzystac z bassu biore trilogy, kiedy chce nagrac beczki biore battery, pianino-grand itd.
Ale zaznaczam ze jestem amatorem wiec nie koniecznie mam racje:)
Ale zaznaczam ze jestem amatorem wiec nie koniecznie mam racje:)...
IMHO można wiedzieć co to jest? Nie znam tego urządzenia
IMHO można wiedzieć co to jest? Nie znam tego urządzenia...
:D IMHO = In My Humble Opinion → moim skromnym zdaniem
Pozdr:)
Wszystko sie zgadza co mowisz. Natomiast Hypersonic pozwala live zmieniac banki PC. Na scenie to bardoz przydatne. Natomiast Atmosphere czy Battery nie daje takich mozliwosc. To genialne instrumenty studyjne.
witam
jeszcze raz prosze o podpowiedz
jak z moziomu midi w seq np yamaha ex5 zmienic brzmienia i banki ?
pozdrawiam
pozdrawiam

zajmuje sie od 15 lat muzyka
...witam
pozdrawiam
...
No nie znam tego instrumentu ale ja z poziomu swojego sterownika ustawiam MSB LSB i Program Change w swoim instrumencie i na tej zasadzie zmieniam wszystko. U Ciebie powinno byc tak samo
pozdrawiam

No nie znam tego instrumentu ale ja z poziomu swojego sterownika ustawiam MSB LSB i Program Change w swoim instrumencie i na tej zasadzie zmieniam wszystko. U Ciebie powinno byc tak samo