Cubase jest super bo czyta VST Instrument z Fruity Loops (chciażby Sytrus). Jednak gdy nagrywam na ścieżce kawałek robiony we Fruity (Add Track,dalej Audio) jest zaszumione nagranie. Dlaczego? Przez pracę komputera? Audio jest wewnętrzne na sterownikach ASIO. Sygnał nie wychodzi z zewnątrz komputera przecież. Jak rozwiązać ten problem? Brak interfejsu Audio ??
[addsig]
Cubase i szumy w ścieżce audio z VSTi FL Studio
marzenie - nagrać i wydać dobrą płytę
Re: Cubase i szumy w ścieżce audio z VSTi FL Studio
Ponieważ cisza i post bez odpowiedzi gdyby ktoś miał podobny problem: karta muzyczna w a moim przypadku SB Audigy Se, świeża inwestycja :) na pewno niweluje szumy i trzeba ustawić wartość time offset quarters przy włączaniu VSTi Fruity. Poza tym konieczne poznawanie programu (jak działa nagrywanie ścieżek!)
możesz jaśniej bo ani z jednego ani z drugiego postu nie kumam nic
co i jak nagrywasz
co i jak nagrywasz
...możesz jaśniej bo ani z jednego ani z drugiego postu nie kumam nic
co i jak nagrywasz...
Time offset quarters przy włączaniu VSTi Fruity za co jest odpowiedzialna funkcja tego nie wiem ? Jeśli ktoś wie chętnie się dowiem,wiec prostuje, gdyż forum profesjonalne profesjonalnego magazynu.Po prostu pomagało na początku gdy występowały trzaski w głośnikach. Może za słaby procesor przy dużej ilości sampli we Fruity...
Nagrywam Korga Es-1 na ścieżkę Cubase. A resztę dogrywam na VSTi FL w Cubase. Pomogła karta SB Audigy bo wcześniej bardzo szumiało na zintegrowanej. Wszystko OK. Dziękuje za odpowiedzi na posty :)
co i jak nagrywasz...
Time offset quarters przy włączaniu VSTi Fruity za co jest odpowiedzialna funkcja tego nie wiem ? Jeśli ktoś wie chętnie się dowiem,wiec prostuje, gdyż forum profesjonalne profesjonalnego magazynu.Po prostu pomagało na początku gdy występowały trzaski w głośnikach. Może za słaby procesor przy dużej ilości sampli we Fruity...
Nagrywam Korga Es-1 na ścieżkę Cubase. A resztę dogrywam na VSTi FL w Cubase. Pomogła karta SB Audigy bo wcześniej bardzo szumiało na zintegrowanej. Wszystko OK. Dziękuje za odpowiedzi na posty :)
Cze a ja mam takie pytanie
...od dłóższego czasu pracuję na FL przy pomocy klawiatury midi. Niedawno kupiłem piękne sample (pady,smyczki,piano itp.) zgrywane z syntezatorów Akai i Yamaha. popakowane po 61 wavów dla jednego dźwięku. I ja w tej sytuacji nie mam pojęcia jak przypisać pojedyńczy wave do jednego klawisza na klawiaturze , w FL.....gdzie jest taka opcja w FL abym mógł załadować pod jeden kanał te 61 wavów PLEASE HEEELP.....
...od dłóższego czasu pracuję na FL przy pomocy klawiatury midi. Niedawno kupiłem piękne sample (pady,smyczki,piano itp.) zgrywane z syntezatorów Akai i Yamaha. popakowane po 61 wavów dla jednego dźwięku. I ja w tej sytuacji nie mam pojęcia jak przypisać pojedyńczy wave do jednego klawisza na klawiaturze , w FL.....gdzie jest taka opcja w FL abym mógł załadować pod jeden kanał te 61 wavów PLEASE HEEELP.....
młody producent muzyczny
kanał Directvawe już mnie oświecili:)
młody producent muzyczny