The Day of Electronic Music 2008 - Cekcyn

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Redakcja
The Day of Electronic Music 2008 - Cekcyn

Post autor: Redakcja » piątek 11 lip 2008, 23:36

Pozwoliłem sobie założyć nowy temat, gdyż uważam, iż przyda się on nam jeszcze nieraz.

W dziale E-media -> Nasze relacje -> Koncerty, przeglądy naszego serwisu zamieściliśmy relacje wideo z tegorocznego The Day of Electronic Music 2008 - Cekcyn.

Gdy jakieś cztery lata temu wraz z Marcinem Chmarą i Tomkiem Florkiem (Electronic-Revival) kreśliliśmy ogólne zarysy festiwalu cekcyńskiego wiadomym było tylko to, że nie będzie łatwo. I co? Ano to, iż z roku na rok jest coraz bardziej bogato .

W tym roku z okazji konkursu dla el-kompozytorów miałem okazję poznać fantastycznych młodych el-kompozytorów wykonawców. Tu nie będę ukrywał, iż każda taka okazja mocno uczy mnie redakcyjnej pokory.
Moje wnioski pofestiwalowe? Otóż owe są naprawdę proste i głównie optymistyczne, bo okazało się absolutną nieprawdą, iż w naszym kraju nie da rady nic osiągnąć, pokazać w miarę skromnymi środkami (patrz relacje wideo). Wręcz przeciwnie! Tyle, że aby tak się stało trzeba wreszcie ruszyć swe cztery litery, pogadać z wieloma jak człek z człekiem, a dopiero na sam koniec wszystko sobie przeliczyć. Czemu na koniec? Otóż temu, że okazuje się, iż jak się jest Człowiekiem, to i o innych przychylnych, a przy tym niebiednych ludziów w miarę nie trudno. W Cekcynie, jego okolicach, a nawet i znacznie głębiej w Polsce ich nie zabrakło - tu pozdrawiam(y) wszystkich i każdego z osobna.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
bean

Re: The Day of Electronic Music 2008 - Cekcyn

Post autor: bean » sobota 12 lip 2008, 09:49

Było świetnie ;) Naprawdę ukłony w stronę organizatorów. Chciałem zapytać czy w sierpniowym EiS będzie jakiś artykuł o Cekcynie?

Pozdrawiam Piotr "The Mon" Przelazły ;)
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]

Redakcja

Post autor: Redakcja » sobota 12 lip 2008, 10:23

...Było świetnie ;) Naprawdę ukłony w stronę organizatorów. Chciałem zapytać czy w sierpniowym EiS będzie jakiś artykuł o Cekcynie?

Pozdrawiam Piotr "The Mon" Przelazły ;)...

Witam Piotrze

Relacja z Cekcyna ukaże się w numerze wrześniowym EiS, sierpień już zamknęliśmy .

Na serwisie www.electronic-revival.pl są już obszerne galerie zdjęć oraz materiał wideo. Sporo informacji i opinii uczestników imprezy znajdziesz także na forum Studio-Nagrań.pl: http://forum.studio-nagran.pl/viewtopic.php?t=3887.
[addsig]

Awatar użytkownika
bean

Post autor: bean » sobota 12 lip 2008, 13:48

Ok dziekuje za linki ;)
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]

Redakcja

Post autor: Redakcja » sobota 12 lip 2008, 17:38

Dzięki uprzejmości i za zgodą właścicieli serwisów www.midimania.pl (realizatora filmu) oraz www.electronic-revival.pl (organizatora) mamy możliwość pokazania tegoroczny festiwal cekcyński także w troszkę innej perspektywie: Cekcyn 2008 - wg midimania.pl.

Bardzo dziękujemy .
[addsig]

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » sobota 12 lip 2008, 17:44

Naprawdę Było super!
Było również miło poznać forumowiczów i porozmawiać osobiście! Nawet nie sądziłem że ten rodzaj muzyki ma tyle zwolenników. A muzyka Elektroniczna w Cekcynie była chyba pod każdą postacią jaką znam.
Wielkie Brawa dla ER za pomysł i organizację!
Kto nie był niech żałuje. W przyszłym roku jadę na Pewno!
Pozdrawiam!

Redakcja

Post autor: Redakcja » sobota 12 lip 2008, 18:23

...W przyszłym roku jadę na Pewno!...

Mam gorącą nadzieję (doskonale pamiętam jak się zarzekałeś!), że tym razem już w charakterze gwiazdy.

Dla tych co ew. mi nie uwierzą...

...Mr.Lee to ten całkiem na prawo

[addsig]

ODPOWIEDZ