W dziale E-media -> Nasze relacje -> Koncerty, przeglądy naszego serwisu zamieściliśmy relacje wideo z tegorocznego The Day of Electronic Music 2008 - Cekcyn.
Gdy jakieś cztery lata temu wraz z Marcinem Chmarą i Tomkiem Florkiem (Electronic-Revival) kreśliliśmy ogólne zarysy festiwalu cekcyńskiego wiadomym było tylko to, że nie będzie łatwo. I co? Ano to, iż z roku na rok jest coraz bardziej bogato

W tym roku z okazji konkursu dla el-kompozytorów miałem okazję poznać fantastycznych młodych el-kompozytorów wykonawców. Tu nie będę ukrywał, iż każda taka okazja mocno uczy mnie redakcyjnej pokory.
Moje wnioski pofestiwalowe? Otóż owe są naprawdę proste i głównie optymistyczne, bo okazało się absolutną nieprawdą, iż w naszym kraju nie da rady nic osiągnąć, pokazać w miarę skromnymi środkami (patrz relacje wideo). Wręcz przeciwnie! Tyle, że aby tak się stało trzeba wreszcie ruszyć swe cztery litery, pogadać z wieloma jak człek z człekiem, a dopiero na sam koniec wszystko sobie przeliczyć. Czemu na koniec? Otóż temu, że okazuje się, iż jak się jest Człowiekiem, to i o innych przychylnych, a przy tym niebiednych ludziów w miarę nie trudno. W Cekcynie, jego okolicach, a nawet i znacznie głębiej w Polsce ich nie zabrakło - tu pozdrawiam(y) wszystkich i każdego z osobna.
[addsig]