Monitory MACKIE

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
minimalmusic
Monitory MACKIE

Post autor: minimalmusic » środa 10 wrz 2003, 21:22

czesto ostatnio poruszany watek - monitory ..

jednak malo kto wspomina o firmie MACKIE..

z tego co osobiscie wiem jest to sprzet z gornej polki..

ciekawi mnie Wasze zdanie, jesli ktos ma do czynienia z monitorami serii HR (624, 626, 824) to prosze o komentarze..

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mario1

Re: Monitory MACKIE

Post autor: Mario1 » środa 10 wrz 2003, 21:42

...czesto ostatnio poruszany watek - monitory ..

jednak malo kto wspomina o firmie MACKIE..

z tego co osobiscie wiem jest to sprzet z gornej polki..

ciekawi mnie Wasze zdanie, jesli ktos ma do czynienia z monitorami serii HR (624, 626, 824) to prosze o komentarze..

pozdrawiam...

Hr 824 korzystam z tych monitorow juz lat kilka.... nie powiem aby były one z tych łatwych , maja dosyc niski doł ktorego uczyłem sie długo , ale nigdy do konca nie jestem pewny , ostatnio pokusiłem sie o podciecie go do 47 hz , sa to ""miekkie "" monitory zupelnie inne niz Tanoy czy Yamaha ... szczerze ... chyba drugi raz bym ich nie kupił , chociaz znajomy zachwalał je pod niebiosa, ale to moja opinia, nie znam nowszych modeli Mackie , 824 sa piewszymi z tej serji .czasami mam wrazenie ze za ładnie w nich słychac podobnie jak w Genelec -ach , zreszta nie wiem czy przypadkiem nie wzorowano sie własnie na tych Monitorach

POzdrawiam

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » czwartek 11 wrz 2003, 11:53

dzieki za odp.

model 624, ktory najbardziej mi odpowiada kosztuje 1000E sztuka - stanowczo za drogo..

chyba zakoncze moje dywagacje na temat monitorow, niebawem pojawie sie w sklepie Sound and Drumland w Berlinie , z tego co slyszalem maja tam sporo sprzetu i mozna 'podotykac'.., wtedy napisze na jakie monitory padl moj wybor,..

pzdr

Awatar użytkownika
Mario1

Post autor: Mario1 » czwartek 11 wrz 2003, 12:19

To bardzo dziwna cena , mam przed soba cennik z USA www.sweetwater.com gdzie Hr 624 kosztuje 449$ za sztuke nie mysle aby w Berlinie cena była 2X wyższa , mozliwe ze zle zrozumiałes, Sound and Drumland ma w miare dobre Ceny ... oczywiscie jesli nie kupujesz przez Polaka ktory tam pracuje , osobiscie zrobiłem tam spore zakupy i z dosiwdczenia wiem ze Pracujacy tam polski pracownik, nie pamietam Imienia sporo sobie dorzucił do ceny , ... wiec wrociłem i rozmawiałm z Niemcem . ktory nie robił mi zadnych problemow upust takze był sporo wiekszy niz proponował mi Polak i oczywiscie bez Dziwnej Miny pt.""NO NIE WIEM STARY CZY DA RADE "" wnioski same sie nasuwaja.

pozdrwaiwm

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » czwartek 11 wrz 2003, 12:26

...dzieki za odp.

model 624, ktory najbardziej mi odpowiada kosztuje 1000E sztuka - **********************

1000euro/szt.?! Jak w Polsce taniej kupisz, dużo taniej np. Tutaj

Awatar użytkownika
Mario1

Post autor: Mario1 » czwartek 11 wrz 2003, 12:33

Akurat ta cena . rozni sie ale to i tak drogo ...........

ja bym sprawdził jeszcze raz Berlin, bo nie chce mi sie wierzyc ze az tak kreca cenami

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 11 wrz 2003, 12:35

oczywiscie jesli nie kupujesz przez Polaka ktory tam pracuje , osobiscie zrobiłem tam spore zakupy i z dosiwdczenia wiem ze Pracujacy tam polski pracownik, nie pamietam Imienia sporo sobie dorzucił do ceny , ... wiec wrociłem i rozmawiałm z Niemcem . ktory nie robił mi zadnych problemow upust takze był sporo wiekszy niz proponował mi Polak

Coś ściemniasz. Skoro opowiadasz, że Sendecki zaproponował upust (co rzeczywiście praktykuje, sam sprawdziłem), to czemu szkalujesz go pisząc wcześniej, że "sporo sobie dorzucił do ceny"? Upust jest sprawą negocjowalną i wszystko zależy czy i jak umie się pertraktować. Jeśli nie podobała Ci się jego mina (standardowy manewr we wszelkich pertraktacjach) i poszedłeś do innego pracownika, to Twoje prawo. Nie masz jednak prawa oczerniać ludzi insynuując, że robią przewałki na niekorzyść klienta.

Awatar użytkownika
Mario1

Post autor: Mario1 » czwartek 11 wrz 2003, 12:49

Coś ściemniasz. Skoro opowiadasz, że Sendecki zaproponował upust (co rzeczywiście praktykuje, sam sprawdziłem), to czemu szkalujesz go pisząc wcześniej, że "sporo sobie dorzucił do ceny"? Upust jest sprawą negocjowalną i wszystko zależy czy i jak umie się pertraktować. Jeśli nie podobała Ci się jego mina (standardowy manewr we wszelkich pertraktacjach) i poszedłeś do innego pracownika, to Twoje prawo. Nie masz jednak prawa oczerniać ludzi insynuując, że robią przewałki na niekorzyść klienta.

...

SMiac mi sie zachciało Nie mam powodu Sciemniac, to popierwsze po drugie nie wiem czy to byl Sendecki , Kowalski czy Kwasniewski , wiem ze cena ktora mi zaproponował okazała sie sporo wyzsza od tej ktora uzyskałem od Niemca, A to mowi samo za siebie ..... Sztuka w tym aby wybrac najlepszą z mozliwych opcji.W tym przypadku dla mnie .. Polak nie był tym własciwym wyjsciem ........

Awatar użytkownika
Mario1

Post autor: Mario1 » czwartek 11 wrz 2003, 12:53

PS,........ Przewałki.,.. no własnie w ten sam sposob moj wspolnik przejechał sie . prawdopodobnie na tym samym sprzedawcy ktory oferował swoja "BEST price ever "" Smiech na sali .......

fever

Post autor: fever » czwartek 11 wrz 2003, 13:01

...

...

SMiac mi sie zachciało Nie mam powodu Sciemniac, to popierwsze po drugie nie wiem czy to byl Sendecki , Kowalski czy Kwasniewski , wiem ze cena ktora mi zaproponował okazała sie sporo wyzsza od tej ktora uzyskałem od Niemca, A to mowi samo za siebie ..... Sztuka w tym aby wybrac najlepszą z mozliwych opcji.W tym przypadku dla mnie .. Polak nie był tym własciwym wyjsciem ........ ...

tak a propos - Marcin Sendecki ........ i mozna się z nim dogadać..... daje dobre ceny, tak, ze nie przesadzajcie Panowie z kopaniem nieobecnych ..... gościu ma zawsze taką mine, ale ogólnie, jak z nim pogadasz o bluesie i o gitarach, to robi zaraz lepsze ceny......

pozdrawiam

ODPOWIEDZ