Czytałam, że wiele osób wypowiadających się na forum EiS pracowało na syntezatorze YAMAHA CS6X.
Mam pytanie – jak ustawić, aby z poziomu syntezatora przesyłać komunikaty arp.. bezpośrednio do programu CUBASE?
Z innym syntezatorem wszystko działa tak jak powinno z YAMAHą nie.
Na pewno wielo osób odpowie, że są kapitalne wtyczki VSTi z arpeggiatorem - to fakt, lecz chciałabym jednak czasami skorzystać z Arp z poziomu syntezatora.
YAMAHA CS6X arpeggiator Cubase
Re: YAMAHA CS6X arpeggiator Cubase
...Czytałam, że wiele osób wypowiadających się na forum EiS pracowało na syntezatorze YAMAHA CS6X.
Mam pytanie – jak ustawić, aby z poziomu syntezatora przesyłać komunikaty arp.. bezpośrednio do programu CUBASE?
Na pewno wielo osób odpowie, że są kapitalne wtyczki VSTi z arpeggiatorem - to fakt, lecz chciałabym jednak czasami skorzystać z Arp z poziomu syntezatora.
...
Czy chodzi Ci o wysłanie tego co odgrywa arpeggiator przez MIDI? Jeśli tak to musisz wejść w menu Utility i na odpowiedniej stronie zaznaczyć by sygnał arpeggiatora był wysyłany do wyjścia MIDI. Ot cała historia ;).
Pozdrawiam
...
Czy chodzi Ci o wysłanie tego co odgrywa arpeggiator przez MIDI? Jeśli tak to musisz wejść w menu Utility i na odpowiedniej stronie zaznaczyć by sygnał arpeggiatora był wysyłany do wyjścia MIDI. Ot cała historia ;).
Pozdrawiam
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|
http://www.clavia.fora.pl/
http://www.clavia.fora.pl/
Re: YAMAHA CS6X arpeggiator Cubase
Pozdrawiam...
Dziękuję Ci Kermadec - działa:)
jeszcze muszę trochę dopracować kilka ustawień…
Pozdrawiam