Sound Sweet Noise

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
msieczko
Re: Sound Sweet Noise

Post autor: msieczko » wtorek 09 wrz 2003, 15:07

1. płytę (czas ludzi cienia) kupiłem bo cenię sobie pracę włożoną przez Sweet Noise i ich podejście do robiernia muzyki

2. Czy mi się podoba - tak

3. Czy często jej słucham - no niezbyt, bo jak słusznie zauważono nie jest to produkcja rewelacyjna ... jest poprostu dobra i oryginalna (jak i sama muzyka) co jak na polski przemysł muzyczny jest niezwykłe bo większość polskich producji to albo gnioty albo kalki brzmień zachodnich zespołów. Niestety mało kto ma pomysł na samego siebie ... Sweet Noise moim zdaniem ma i za to - szacunek

Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Piechnik

Post autor: Piechnik » wtorek 09 wrz 2003, 15:18

Z drugiej strony nie daleko trzeba szukać....Może się ze mną nie zgodzicie, ale uważam, że "Mrok" ostatnia płyta O.N.A. brzmiała lepiej, mocniej, nie wiem - pełniej.

Pozdrawiam!...

moim zdaniem "Mrok" to kompletny niewypał realizatorski.

"trochę" przesadzono z poszerzaniem stereofonii w efekcie czego zniknęła gdzieś cała energia - czyli coś co w tej muzyce jest niemal najważniejsze.

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 09 wrz 2003, 17:37

Pawello, jak bedziesz montowal taki projekt, daj prosze znac na priva - chetnie sie zalapie.

W masterigu nie musze brac udzialu.

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » wtorek 09 wrz 2003, 19:37

...Z drugiej strony nie daleko trzeba szukać....Może się ze mną nie zgodzicie, ale uważam, że "Mrok" ostatnia płyta O.N.A. brzmiała lepiej, mocniej, nie wiem - pełniej.

Pozdrawiam!...

moim zdaniem "Mrok" to kompletny niewypał realizatorski.

"trochę" przesadzono z poszerzaniem stereofonii w efekcie czego zniknęła gdzieś cała energia - czyli coś co w tej muzyce jest niemal najważniejsze....

Zgadzam sie,pomijajac fakt iz O.n.a byl ogolnie wedlug mnie kiepski -to wywyzszanie jakos ponad podzialy plyty ''Mrok ' ' i okreslenie jej mianem 'mocnej'-to jakies nieporozumienie-gitary brzmia jak jakies spłukane pikle konserwowane-nie mam pojecia w ktory czynnik sprawia iz ta plyta ma byc lepsza(pod wzgledem realizatorskim) od 'CLC'- nOIS'ow.Dla mnie porazka,ale zachwyty nad 'CLC' Nois'ow sa rowniez przesadzone-pierwszy lepszy 'dajacy w nery' band typu NILE i Noisiki odpadaja z zawodow.

Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 09 wrz 2003, 23:43

...Pawello, jak bedziesz montowal taki projekt, daj prosze znac na priva - chetnie sie zalapie.

W masterigu nie musze brac udzialu....

To bylby projekt zycia.. zmarlibysmy z naduzycia dziwek i uzywek ;)

Piekna smierc.. ale niekoniecznie ;)

unizenie klaniam :)

uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » środa 10 wrz 2003, 00:11

Witam wieczorna pora. Widze ze powazna dyskusja sie tutaj zrobila. Pytalem o taki Sound jaki ma Sweet Noise bo mi sie poprostu podoba. Pokarzcie mi plyte ktora w Polsce brzmi lepiej ma ciekawszy pomysl ? Napewno nie Kuki z Borysewiczem. Pawello ma jakis dziwny przepis na brzmienie, choc najwieksi go stosowali od Parkera zaczynajac chyba z dobrym skutkiem. Ciekawe jak to jest ze jak ktos w tym graju cos robi ciekawego to sie go jedzie. Uwazam ze wczesnieje ich plyty sa kiepskie ale zrobili swietna plytke i mi sie podoba innym nie musi. Metallica nagrala syf ale wszystkim sie podoba bo to Metallica. Tak samo Kukiz itd. Czy nawet Sound R.Martina w Sopocie. Piszecie ze to "kompletny niewypał realizatorski" a co w takim razie jest dobre? Powiedzcie bo moze ja nie wiem.Wtedy chetnie wszystkich przeprosze ze gadam pierdoly. Ja nie bronie SN bo mi to wisi, ale mam uszy i sluchajac czegokolwiek w radio, MTV itd itd to SN jest duzo lepszy za pomysl, kolor brzmienia itd itd. A tak wogole to jak to jest ze w Polsce wszystko brzmi do tyłka skoro mamy swietnych realizatorow na forum? Moze sie unioslem wiec przpraszam wszystkich ktorych tutj nieslusznie traktuje, ale denerwuje mnie to narzekanie na wszystkich i wszystko. Oni zrobili cos fajnego sami czy nie sami, bez roznicy, ale mi sie to bardziej podoba niz cokolwiek innego w tym kraju. Moze panowie z SN sa "be" itd ja ich nie znam i moze bym ich nie polubil, ale zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazli ( moze jeszcze ) Dziekuje i przpraszam ze dlugo.

Polecam plytke dzis kupilem TOŁHAJE - " A W NIEDZIELA RANO"

www.tolhaje.pl

PS. Pawello nie mow o kims zle bo dla Ciebie Jimi tez pewnie jest "be" ale ile zrobil Bez urazy.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 10 wrz 2003, 01:09

PS. Pawello nie mow o kims zle bo dla Ciebie Jimi tez pewnie jest "be" ale ile zrobil Bez urazy.

...

Mr Vibra.. alez ja nie mam nic do Sweet Noise !!!!!!!!!!!!!

O ile zauwazyles to napisalem ze JA BYM TO TAK ZROBIL !

Byl to pastisz na kariere w stylu 100licy :) Ostatnia przygoda na forum w temacie watku z masteringiem czy tez 11 pytan do TR Studios utwierdzila mnie w przekonaniu ze w mniemaniu 100licy branza dzieli sie na elite stamtad oraz losiow spoza..Postanowilem zmienic swoje podejscie do tematu tego miasta i zarozumialych "swiecznikowcow" i bede te palanterie wysmiewal na kazdym kroku :)

Natomiast co do sweet noise - akurat nie gustuje w takiej muzyce wiec sie wypowiadac na temat kapeli nie zamierzam.. Co do realizacji ich plyty - czytalem artykol w EiS o tym jak to robili i nie rozumiem po cholere tyle modlitw i tyle gratow..

Moim jakze skromnym zdaniem - plyta zaczyna sie na POMYSLE.. potem jest "sorowka" ktora trzeba dobrze wbic.. potem jest mix a potem mastering.. Jak sie nie ma pomyslu na muzyke to nawet 100 ciezarowek gratow nie pomoze.. A zalazki najwiekszych dziel muzyki rockowej czasem powstawaly w garazach na 4rosladach ! Wnioski proste - wszystko jest wzgledne - czasem ciulowo zrobiona plyta brzmiaca do tyłka jest megahitem natomiast arcydzielo realizacji i masteringu to kiha artystyczna i nikogo nie rajcuje :) Tak samo ze sprzetem - sam nie gra - czlowiek to czyni przy jego pomocy i od czlowieka wszystko zalezy :)

To tyle wzgledem wyjasnienia - jestem zmeczony po calym dniu wiec nie wiem czy pisze zrozumiale :)

P.S. Jimmi to byl geniusz.. ARTYSTYCZNY a nie realizacyjny lub masteringowy z dzisiejszego punktu widzenia :) A i czasem sie przyda odrobina humoru na tym smutnym jak pi..a forum ;)

unizenie klaniam :)
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » środa 10 wrz 2003, 02:43

...Witam wieczorna pora. Widze ze powazna dyskusja sie tutaj zrobila. Pytalem o taki Sound jaki ma Sweet Noise bo mi sie poprostu podoba. Pokarzcie mi plyte ktora w Polsce brzmi lepiej ma ciekawszy pomysl ? Napewno nie Kuki z Borysewiczem. Pawello ma jakis dziwny przepis na brzmienie, choc najwieksi go stosowali od Parkera zaczynajac chyba z dobrym skutkiem. Ciekawe jak to jest ze jak ktos w tym graju cos robi ciekawego to sie go jedzie. Uwazam ze wczesnieje ich plyty sa kiepskie ale zrobili swietna plytke i mi sie podoba innym nie musi. Metallica nagrala syf ale wszystkim sie podoba bo to Metallica. Tak samo Kukiz itd. Czy nawet Sound R.Martina w Sopocie. Piszecie ze to "kompletny niewypał realizatorski" a co w takim razie jest dobre? Powiedzcie bo moze ja nie wiem.Wtedy chetnie wszystkich przeprosze ze gadam pierdoly. Ja nie bronie SN bo mi to wisi, ale mam uszy i sluchajac czegokolwiek w radio, MTV itd itd to SN jest duzo lepszy za pomysl, kolor brzmienia itd itd. A tak wogole to jak to jest ze w Polsce wszystko brzmi do tyłka skoro mamy swietnych realizatorow na forum? Moze sie unioslem wiec przpraszam wszystkich ktorych tutj nieslusznie traktuje, ale denerwuje mnie to narzekanie na wszystkich i wszystko. Oni zrobili cos fajnego sami czy nie sami, bez roznicy, ale mi sie to bardziej podoba niz cokolwiek innego w tym kraju. Moze panowie z SN sa "be" itd ja ich nie znam i moze bym ich nie polubil, ale zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazli ( moze jeszcze ) Dziekuje i przpraszam ze dlugo.

Polecam plytke dzis kupilem TOŁHAJE - " A W NIEDZIELA RANO"

http://www.tolhaje.pl

...

Pokazac cos lepszego?zrobili cos czego nikt w Polsce nie zrobil?...cos czuje ze Ty siedzisz w klimatach mocno osadzonych w tzw nu-metal-i jarasz sie na widok maski slipknota tudziez owlosionej kalty Davisa...ale wracajac do watku-cos czego nikt w Polsce nie zrobil powiadasz,dla mnie to nastepujace bandy zrobily cos co nikt nie zrobil w Polsce i na swiecie(polskie):

-ostatnia plyta MISTERII -Univers Funeral

-Vesania -firefrost arcanuM

-DominiuM-psycho path fever

-StrommoussHeld-behind the curtain......nie wspominajac o Elysium czy Cronics..i innych o ktorych istnieniu nie masz zielonego pojecia-.ale skad Ty to mozesz wiedziec iz obok SN w Polsce sa inne zespoly ktore bija SN pod kadym wzgedem-skoro to nie leci w radio tudziez w M(shi)Tv-jesli chcesz wyglaszac prozy typu '.. zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazli ..' to uprzednio przemysl to dwa razy bo a noz ktos to przeczyta i sie wzburzy...poza tym SN sa wtorni jak placki ziemniaczane-image ala Slipknot-wokal ala Maryla Rodowicz z grypą i texty typu Walesa and solidarnosc(szczegolnie na zywo- pseudo texty 'otuchy' Glacy)--jak to sie mawia-sa gusta i gusteczeniątka.

Mnie ogolnie pyka SN-staram sie nie wnikac w czyjes gusta-podoba Ci sie-spoko-baw sie dobrze ,tylko czlowieku oszczedz textow typu:''..zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazali..' wowczas trzeba interweniowac.

-=Afe Marian=-

Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 10 wrz 2003, 03:35

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:06 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Paweł

Post autor: Paweł » środa 10 wrz 2003, 11:33

...ale denerwuje mnie to narzekanie na wszystkich i wszystko.....

Mówiąc za siebie: nie narzekam. Nagrali i O.K. Brzmi jak brzmi - napisałem: "przyzwiocie". Nie rozumiem jedynie brandzlatorstwa na temat tego brzmienia, bo jeżeli uważamy je (ogólnie jako Polacy) za mistrzostwo świata, to bardzo kiepsko jest z naszym słuchem narodowym. I nad tym należało by ubolewać.

ODPOWIEDZ