Sound Sweet Noise
Witam po wakacjach. Mam pytanie czy wiecie moze jakich efektow uzywaja panowie z Sweet Noise? Interesuje mnie jak mozna uzyskac takie sound. Mowili o tym w EIS ale nie wiadomo co do czego. Jesli ktos wie to dzieki.
Re: Sound Sweet Noise
...Witam po wakacjach. Mam pytanie czy wiecie moze jakich efektow uzywaja panowie z Sweet Noise? Interesuje mnie jak mozna uzyskac takie sound. Mowili o tym w EIS ale nie wiadomo co do czego. Jesli ktos wie to dzieki. ...
?????????
Przeciez opisali jakich uzywaja instrumentow.Ja nie rozumiem tego pytania...Chcesz,zeby opisali jak byly ustawione galki we wzmacniaczach i syntezatorach???????????
?????????
Przeciez opisali jakich uzywaja instrumentow.Ja nie rozumiem tego pytania...Chcesz,zeby opisali jak byly ustawione galki we wzmacniaczach i syntezatorach???????????

...phi...
kiedys sweet noisi robili konkurs na remix i byl dostepny ich caly kawalek rozszyty na slady - duzo mozna bylo sie dowiedziec, m. in. ze pojedynczo kazdy slad odkryciem ameryki nie byl ale zlozone razem do kupy mialy sens, swiadczy to tez o tym ze ktos z pomyslem i glowa sie do tego zabral
fan dobrego brzmienia ;)
......Witam po wakacjach. Mam pytanie czy wiecie moze jakich efektow uzywaja panowie z Sweet Noise? Interesuje mnie jak mozna uzyskac takie sound. Mowili o tym w EIS ale nie wiadomo co do czego. Jesli ktos wie to dzieki. ...
???
...
Tak pisali ze uzywaja min. samplerka wiec jestem ciekaw jakie sample odpalaja? Bo syntezatory, wzmacniacze, gitary to nie wszystko. Tylko nie rozumiem dlaczego tyle smiechu w Twojej odpowiedzi? Jak bym wiedzial to bym nie pytal. Kiedys Davies mowil ze jak by nie pytal to nie wiedzialby jak C-dur zagrac
???

Tak pisali ze uzywaja min. samplerka wiec jestem ciekaw jakie sample odpalaja? Bo syntezatory, wzmacniacze, gitary to nie wszystko. Tylko nie rozumiem dlaczego tyle smiechu w Twojej odpowiedzi? Jak bym wiedzial to bym nie pytal. Kiedys Davies mowil ze jak by nie pytal to nie wiedzialby jak C-dur zagrac

Moze to tak zabrzmialo...ale napisalem,ze nie rozumiem o co pytasz.Bo zzynanie, nawet z najlepszych, brzmien to dawanie wyrazu swojej kreatywnosci.No,chyba,ze chcesz tylko sie dowiedziec aby poszezyc swoje horyzonty-wtedy zwracam honor.Nie czuj sie urazony,ale ninawidze kopiowania(od tego sa kserokopiarki)

...phi...
......Witam po wakacjach. Mam pytanie czy wiecie moze jakich efektow uzywaja panowie z Sweet Noise? Interesuje mnie jak mozna uzyskac takie sound. Mowili o tym w EIS ale nie wiadomo co do czego. Jesli ktos wie to dzieki. ...
???
...
Jakich instrumentów używają Sweet Noise -??????
Przede wszystkim bardzo często - NIE SWOJEGO .....
...ale to już inna historia.......
???

Jakich instrumentów używają Sweet Noise -??????
Przede wszystkim bardzo często - NIE SWOJEGO .....

Interesuje mnie jak mozna uzyskac takie sound.
Zamowic trzy ciezarowki sprzetu..
Zamowic 10 ciezarowek uzywek..
Zamowic cotygodniowa zmiane dziwek - jakies 6 sztuk zeby sie nie nudzily..
Zamowic chleb konserwy i smiech bez przerwy..
Kupic trzy lata zycia w tym trzy lata spokoju..
Zamknac sie w studio i przez pierwsze 2,5 roku spozytkowac 10 ciezarowek uzywek oraz cotygodniowe zmiany dziwek tworzac niepowtarzalne riffy..
Potem przejsc do rzeczy i zrobic te plyte w 2 tygodnie by odpoczywac przez nastepne 5,5 miesiaca na karaibach i nagrywac teledyski :)
Ja bym pewnie tak to zrobil - a efekty ( dziwki i uzywki ) na pewno dadza efekty ( zarabiscie odjechana superplyta z fryderykiem w odbycie i na czubku zoledzi kazdej listy przebojow - cala 10lica spiewa z nami ) ;)
unizenie klaniam :)
Zapomnialem dodac o masteringu - mastering zalatwi Mario1
Zamowic trzy ciezarowki sprzetu..
Zamowic 10 ciezarowek uzywek..
Zamowic cotygodniowa zmiane dziwek - jakies 6 sztuk zeby sie nie nudzily..
Zamowic chleb konserwy i smiech bez przerwy..
Kupic trzy lata zycia w tym trzy lata spokoju..
Zamknac sie w studio i przez pierwsze 2,5 roku spozytkowac 10 ciezarowek uzywek oraz cotygodniowe zmiany dziwek tworzac niepowtarzalne riffy..
Potem przejsc do rzeczy i zrobic te plyte w 2 tygodnie by odpoczywac przez nastepne 5,5 miesiaca na karaibach i nagrywac teledyski :)
Ja bym pewnie tak to zrobil - a efekty ( dziwki i uzywki ) na pewno dadza efekty ( zarabiscie odjechana superplyta z fryderykiem w odbycie i na czubku zoledzi kazdej listy przebojow - cala 10lica spiewa z nami ) ;)
unizenie klaniam :)
Zapomnialem dodac o masteringu - mastering zalatwi Mario1
uniżenie kłaniam :-)
- cala 100lica spiewa z nami ) ;)
tak mialo byc
unizenie klaniam
tak mialo byc
unizenie klaniam

uniżenie kłaniam :-)
Nie rozumiem tych emocji. Czy ta płyta brzmi według Was jakoś niewiarygodnie dobrze? Nie wydaje mi się, a słuchałem jej kilka razy, na różnym sprzęcie. Może się podobać w pewnej konwencji, ale w kategoriach bezwzględnych - żadna rewelacja. Nie chcę oczywiście przez to powiedzieć, że brzmi słabo, ale jakiegoś wzlotu ponad przyzwoity poziom nie udało mi się zaobserwować.
W Polskich warunkach ta płyta to wydarzenie. Tak nowocześnie polskie zespoły z okolic, jakby nie było metalu, nie brzmiały i to właśnie wywołuje emocje.
Z drugiej strony nie daleko trzeba szukać....Może się ze mną nie zgodzicie, ale uważam, że "Mrok" ostatnia płyta O.N.A. brzmiała lepiej, mocniej, nie wiem - pełniej.
Pozdrawiam!
Z drugiej strony nie daleko trzeba szukać....Może się ze mną nie zgodzicie, ale uważam, że "Mrok" ostatnia płyta O.N.A. brzmiała lepiej, mocniej, nie wiem - pełniej.
Pozdrawiam!
Gram na gitarze