Alesis Monitor ONE MKII passive

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
franiu
Alesis Monitor ONE MKII passive

Post autor: franiu » poniedziałek 08 wrz 2003, 17:06

jak w temacie, chciałbym dowiedzieć się czegoświecej na ich temat od użytkowników!

kiedys slyszałem mk1 i wydawał mi się okej, ale nie było nic do porównania a muzyka porywająca..hehe:-)

chciałbym wiedzieć czy warto kopsać się do berlina po te monitory (199euro!!! para!) nie amm zbyt daleko z poznania1

i jaki budżetowy wzmachol można by tu zastosować, zanim kupie ra-150

pozdrawiam

franiu
rebel rebel 4ever

DogHead

Re: Alesis Monitor ONE MKII passive

Post autor: DogHead » poniedziałek 08 wrz 2003, 19:41

...jak w temacie, chcia?bym dowiedziec´ sie˛ czegos´wiecej na ich temat od uz˙ytkowników!

Znam paru ludzi i nie narzekaja.

==========

kiedys slysza?em mk1 i wydawa? mi sie˛ okej, ale nie by?o nic do porównania a muzyka porywaja˛ca..hehe:-)

Owszem, nie byly zle. Dobrze sie sprzedawaly i zdobyly tez nagrode TEC. Felerem byly tweetery, ktore w pierwszych seriach padaly jak muchy ale pozniej bylo lepiej (gorzej juz byc nie moglo... ). Stanowily dopasowany zestaw z RA-100.

W Mk2 oprocz zmian kosmetycznych i zamontowania ekranowania magnetycznego, poprawiono tez nieco brzmienie przez wprowadzenie nowych przetwornikow (basowy o pol cala wiekszy i kompletnie przeprojektowany tweeter).

==========

chcia?bym wiedziec´ czy warto kopsac´ sie˛ do berlina po te monitory (199euro!!! para!) nie amm zbyt daleko z poznania1

Wyglada na to ze Alesis wyprzedaje magazyn...

==========

i jaki budz˙etowy wzmachol moz˙na by tu zastosowac´, zanim kupie ra-150

Co do RA-150 to nie radze. Lepiej znalezc uzywany (w dobrym stanie oczywiscie) RA-100 albo, jesli chcesz isc w nowa serie RA, model RA-300.

RA-150 dzieki zonglowaniu cyframi przez Alesisa moglby sie wydawac o szczebelek wyzej od RA-100 ale tak nie jest (RA-100: 2x100W/4ohm, RA-150: 2x75W/4ohm) i moze sie okazac ciut rachityczny.

Awatar użytkownika
franiu

Post autor: franiu » wtorek 09 wrz 2003, 10:07

dzieki GogHedzie!

to juz kolejna pozytywne opinia na temat tych alesisów

teraz jeszcze tylko chciałbym wiedziec czy ktokolwiek miał okazje je porównać do czegos w stylu yamaha msp5 czy ns10

a - i gdzie znaleźć używany ra-100 ? nigdzi nie mogetego znaleźć!

pozdrawiam

franiu

rebel rebel 4ever

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 09 wrz 2003, 10:25

...yamaha msp5 czy ns10...

Brzmienie Yamahy przypomina dzwiek walenia kogos decha po pysku, w przypadku Alesisa obiekt uderzen jest masywniejszy (bo bardziej "w dole"... ).

Awatar użytkownika
franiu

Post autor: franiu » wtorek 09 wrz 2003, 10:31

piękne porównanie

megapiękne

franiu
rebel rebel 4ever

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 09 wrz 2003, 10:38

...Brzmienie Yamahy przypomina dzwiek walenia kogos decha po pysku, w przypadku Alesisa obiekt uderzen jest masywniejszy (bo bardziej "w dole"... )...

Chyba wrzucę to do FAQ-a.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

fever

Post autor: fever » wtorek 09 wrz 2003, 11:08

...jak w temacie, chciałbym dowiedzieć się czegoświecej na ich temat od użytkowników!

kiedys slyszałem mk1 i wydawał mi się okej, ale nie było nic do porównania a muzyka porywająca..hehe:-)

chciałbym wiedzieć czy warto kopsać się do berlina po te monitory (199euro!!! para!) nie amm zbyt daleko z poznania1

pozdrawiam

franiu ...

GIPSAR, sprawdź tego linka .......

pozdro

filips :))))

fever

Post autor: fever » wtorek 09 wrz 2003, 11:09

......jak w temacie, chciałbym dowiedzieć się czegoświecej na ich temat od użytkowników!

pozdrawiam

franiu ...

GIPSAR, sprawdź tego linka .......

pozdro

filips :))))...

WOW ....zapomniałem wstawić linka ....sorry GIPSAR ..:)))))

http://www.musicstorekoeln.de/englisch/index.htm

narazka

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 09 wrz 2003, 16:49

Chyba wrzuce˛ to do FAQ-a.

...

O tak, bardzo edukacyjne. Koniecznie prosze tez opublikowac w rubryce "listy" w najblizszym EiS.

Awatar użytkownika
dubwiser

Post autor: dubwiser » środa 01 sie 2007, 14:16

......jak w temacie, chcia?bym dowiedziec´ sie˛ czegos´wiecej na ich temat od uz˙ytkowników!

Znam paru ludzi i nie narzekaja.

==========

kiedys slysza?em mk1 i wydawa? mi sie˛ okej, ale nie by?o nic do porównania a muzyka porywaja˛ca..hehe:-)

Owszem, nie byly zle. Dobrze sie sprzedawaly i zdobyly tez nagrode TEC. Felerem byly tweetery, ktore w pierwszych seriach padaly jak muchy ale pozniej bylo lepiej (gorzej juz byc nie moglo... ). Stanowily dopasowany zestaw z RA-100.

W Mk2 oprocz zmian kosmetycznych i zamontowania ekranowania magnetycznego, poprawiono tez nieco brzmienie przez wprowadzenie nowych przetwornikow (basowy o pol cala wiekszy i kompletnie przeprojektowany tweeter).

==========

chcia?bym wiedziec´ czy warto kopsac´ sie˛ do berlina po te monitory (199euro!!! para!) nie amm zbyt daleko z poznania1

Wyglada na to ze Alesis wyprzedaje magazyn...

==========

i jaki budz˙etowy wzmachol moz˙na by tu zastosowac´, zanim kupie ra-150

Co do RA-150 to nie radze. Lepiej znalezc uzywany (w dobrym stanie oczywiscie) RA-100 albo, jesli chcesz isc w nowa serie RA, model RA-300.

RA-150 dzieki zonglowaniu cyframi przez Alesisa moglby sie wydawac o szczebelek wyzej od RA-100 ale tak nie jest (RA-100: 2x100W/4ohm, RA-150: 2x75W/4ohm) i moze sie okazac ciut rachityczny.

...
Mam pytanie. Czy podłączając końcówkę RA-150 do Alesisów stracę tylko na głośności, czy mogą wprowadzać się jakieś zniekształcenia? Prosze o odpowiedź, bo tematy czysto techniczne to dla mnie czarna magia

ODPOWIEDZ