VST system link

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
tox
VST system link

Post autor: tox » niedziela 22 cze 2008, 15:57

Witam.
Chciałbym w końcu wykorzystać swojego laptopa do celów muzycznych a konkretnie połączyć go przez VST system link. Nie jest on mocną maszyną, ma już trochę na karku - procesor to raptem 1,6 Ghz z 512 ramu. Mimo to chciałbym do niego dokupić jakiś interfejs audio - najlepiej coś taniego jak Behringer U-control i połączyć z RME HDSP 9632.
Jak0 że nigdy wcześniej nie wykorzystywałem systemu linkowania przed zakupem chciałbym się poradzić, czy takie rozwiązanie sprawdzi się w praktyce. Pracuje na dość wysokiej latencji 20 ms a czasami nawet 46 ms i nie wiem czy to nie wpłynie na przesyłanie danych. Komputer główny ma procesor AMDx2 3,0 ghz i 2 gb ramu.
Z góry dizękuję za sugestie. Pozdrawiam
[addsig]

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: VST system link

Post autor: JoachimK » niedziela 22 cze 2008, 16:05

Jak0 że nigdy wcześniej nie wykorzystywałem systemu linkowania przed zakupem chciałbym się poradzić, czy takie rozwiązanie sprawdzi się w praktyce.

Nie mialem dotad problemow z VST System Link, najczesciej polaczenia byly miedzy kartami RME, ale i inne karty roznych producentow bez problemu komunikowaly sie w tym protokole. Nie powinno byc klopotow.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » niedziela 22 cze 2008, 16:46

Nie powinno byc klopotow....
Rozumiem, że złączę optyczne adat mogę przełączyć na spdif i w ten sposób połączyć dwie karty. dobrze rozumuję??

tutaj jest ten behringer:
U-control
[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 22 cze 2008, 16:59

jesli jest mozliwosc to tak

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » niedziela 22 cze 2008, 19:20

...jesli jest mozliwosc to tak...
W Manualu jest napisane, że jest taka opcja więc ok.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

[addsig]

ODPOWIEDZ