...To moze wylaczyc/sciszyc monitory?
Dużo wygodniej ściszyć oba monitory jednym pokrętłem w mikserze.
Więc Soundcraft jest lepszy od Behringera? Pytam, bo mam właśnie ub802, kupiłem bo było najtańsze, na pewno nie potrzebuję nic większego, ale lepszego - może za jakiś czas?....
Mackie 402-VLZ3 czy UB802?
Re: Mackie 402-VLZ3 czy UB802?
......To moze wylaczyc/sciszyc monitory?
Więc Soundcraft jest lepszy od Behringera? Pytam, bo mam właśnie ub802, kupiłem bo było najtańsze, na pewno nie potrzebuję nic większego, ale lepszego - może za jakiś czas?.... ...
W SC można, w UB802 nie. Musiałbyś kombinować z przepinaniem albo inne cuda.
Prosze bardzo... Jeśli chce się komuś wstawać za każdym razem i ściszać z tyłu monitory...
Więc Soundcraft jest lepszy od Behringera? Pytam, bo mam właśnie ub802, kupiłem bo było najtańsze, na pewno nie potrzebuję nic większego, ale lepszego - może za jakiś czas?.... ...
Prosze bardzo... Jeśli chce się komuś wstawać za każdym razem i ściszać z tyłu monitory...
Brak pomysłu w tej chwili...
Prosze bardzo... Jeśli chce się komuś wstawać za każdym razem i ściszać z tyłu monitory......
Ja mam podłączone monitory do main out, a sygnał nagrywam z aux (niestety tylko jeden kanał mono), a wyjście z komputera podłączam do tape in. Bez problemu wyciszam monitory nie wyciszając słuchawek, ale za to nie mam w słuchawkach tego, co nagrywam. Chwilowo takie rozwiązanie mi pasuje, ale domyślam się, że dla wielu jest nieakceptowalne.
Trochę dziwne, że producenci wkładają w te malutkie mikserki zupełnie niepotrzebne w domu eq, panoramę, a brakuje swobody w odpowiednim przesłaniu sygnału z i do komputera, na monitory i słuchawki...
Prosze bardzo... Jeśli chce się komuś wstawać za każdym razem i ściszać z tyłu monitory......
Ja mam podłączone monitory do main out, a sygnał nagrywam z aux (niestety tylko jeden kanał mono), a wyjście z komputera podłączam do tape in. Bez problemu wyciszam monitory nie wyciszając słuchawek, ale za to nie mam w słuchawkach tego, co nagrywam. Chwilowo takie rozwiązanie mi pasuje, ale domyślam się, że dla wielu jest nieakceptowalne.
Trochę dziwne, że producenci wkładają w te malutkie mikserki zupełnie niepotrzebne w domu eq, panoramę, a brakuje swobody w odpowiednim przesłaniu sygnału z i do komputera, na monitory i słuchawki...

Dlatego Soundcraft zbudował Compacta z przeznaczeniem do domowego home recordingu, na scenie już gorzej się sprawdza, ale to nie jest jego przeznaczenie!
Tak, ten Soundcraft prezentuje się dużo ciekawiej...
Czy jakość dźwięku z niego jest lepsza niż z Behringera?
Tak, ten Soundcraft prezentuje się dużo ciekawiej...
Czy jakość dźwięku z niego jest lepsza niż z Behringera?
...ja nie jestem w stanie wykazać takich różnic, a miałem 802, mam SC4.
W tej klasie mikserów nic nowego nie wykombinujesz, dla mnie różnią sie one tylko przeznaczaniem, funkcjonalnością...
Heh, a istnieje w ogóle wyższa klasa małych mikserków?
W tej klasie mikserów nic nowego nie wykombinujesz, dla mnie różnią sie one tylko przeznaczaniem, funkcjonalnością...
Heh, a istnieje w ogóle wyższa klasa małych mikserków?

Dobra, ale np. nie chce inwestować w 4 kanały, wolę dwa... No i Mackie wychodzi taniej. Więc polecacie czy nie bardzo?
Brak pomysłu w tej chwili...