Witam Forumowiczów.
Mam takie wyzwanie:
używając jakiejkolwiek vst, grając sobie coś na klawiaturze midi, mając bardzo niewielką latencję(słyszę dzwięk na bierząco), załączam 'record' i tu niespodzianka. Po nagraniu okazuje się że to co nagrałem jest spóźnione w czasie o ponad sekundę w stosunku tego co słyszałem nagrywając.
Czasami bywało tak, że nagrywało dobrze, więc problem leży w ustawieniu jakichs opcji, o których wiecie pewnie doskonale.
Jak to zmienić?
Mam: E-mu 0404 i latencje ustawioną np. na 7 ms
2.2 ghz, 512 ram
Proszę o pomoc:)
Cubase SX3, przesunięcie, midi
- parapaderaper
Re: Cubase SX3, przesunięcie, midi
Devices -> Device Setup ... -> MIDI Port Setup
[X] Use System Timestamp for "Windows MIDI" Inputs
[X] Use System Timestamp for "Windows MIDI" Inputs
Re: Cubase SX3, przesunięcie, midi
...Witam Forumowiczów.
Mam takie wyzwanie:
używając jakiejkolwiek vst, grając sobie coś na klawiaturze midi, mając bardzo niewielką latencję(słyszę dzwięk na bierząco), załączam 'record' i tu niespodzianka. Po nagraniu okazuje się że to co nagrałem jest spóźnione w czasie o ponad sekundę w stosunku tego co słyszałem nagrywając.
Czasami bywało tak, że nagrywało dobrze, więc problem leży w ustawieniu jakichs opcji, o których wiecie pewnie doskonale.
Jak to zmienić?
2.2 ghz, 512 ram
...
problem może leżeć w Al midi inputs
zdefiniuj tylko jeden port In
może zadziała :)
Mam takie wyzwanie:
Jak to zmienić?
2.2 ghz, 512 ram
...
problem może leżeć w Al midi inputs
zdefiniuj tylko jeden port In
może zadziała :)