...

i Nareszcie się doczekaliśmy xD

Powstała spercjalizacja na kierunku kulturoznawstwo "Produkcjai i realizacjia muzyki" !!!! Nie ma limitu na ilosc osób przyjętych wyjątkowo w tym roku ponieważ kierunek własnie powstał :D:D:D:D ma on wykształcic na:
dj, producenta, realizatora muzycznego
menedżera zespołów muzycznych, promotora, agenta
muzyka studyjnego/estradowego,
dziennikarza, krytyka muzycznego
Wg. mnie super opcja i już się zapisałem :D:D:D:D Studiowałem do tej pory w AFiT w warszawie, ale tam w sumie realizacjia dzwieku polega na podstawianiu go pod film... a do studia czy tez radia nic z tego... Także ku mojej wielkiej radosci jest kierunek w Łodzi!! :D to licencjat 3,5 roku i dzienny!!! Zainteresowanych odsyłam na stronę :
http://www.kulturoznawstwo.wshe.lodz.pl/specjalizacja.php?id=15&parid=3
Zachęcam gorąco!!!!!...
Pożyjemy zobaczymy, sam jestem z Łodzi, ucze się w prywatnej szkole - SWSPiZ (tej niebieskiej na Kilinskiego - studiuje Dziennikarstwo). Kierunek jak kierunek, każdy może utworzyć ale co z tego?
Ta szkoła nie cieszy się w opinii studentów i wykładowców dobrym zdaniem, ludzie mówią o niej Wyższa Szkoła Humoru i Erotyki - odchodzą z niej bo tam chodzi tylko o kasę - a ani wykładowcy nie chcą marnować sobie reputacji ani ludzie niechcą miec nic nie wartego dyplomu...
Moja rada: Idź studiować co co cię na serio rozwinie i poszerzy twoje horyzonty myślowe a za resztę kup sprzęt i dobry software.
Nie mówie tego złośliwie ani zazdorci ale Realizacja dźwięku i produkacja muzyki to nie jest takie coś czego moźna się nauczyć jak matematyki albo socjologii na Uniwersytecie - ludzie czasem przesuwają jeden hebel 5 lat żeby dano im szanse realizowania koncertu - moim zdaniem nie ma sensu liczyć na to że od razu ktoś powierzy absolwentowi tej uczelni pieczę nad powżnym przedsięwżeiciem a to ci chodzi, prawda?
[addsig]