Witam. Jestem tu nowy, jak również totalną lamą jeśli chodzi o sprawy techniczne. Może to pytanie zabrzmi niczym "Dlaczego w Cubuse na SB16 mam tak wysoką latencję" :D Ale spróbuję...
Otóż ze względów praktycznych (ilość wejść) zamierzam zaopatrzyć się w Lexicon Lamda do nagrań zespołu o dość "budżetowym" zaopatrzeniu sprzętowym - jest jeden problem: to coś posiada damskie wejścia XLR. Z shure'm C608 dołączony jest kabel XLR Męski - JACK 1/4". Nie jestem pewien czy do nagrania nie wystarczy zamiana kabla na XLR - XLR , czy ew. nie podłączyć Mic'a pod wejście line-in (bo chyba instrumentowe Hi-Z odpada?).
Byłbym wdzięczny jeśli ktoś obeznany w temacie rozwiał moje wątpliwości. Z góry dzięki.
PS. Opór całkowity mikrofonu 600 Ohm - jeśli by to bylo istotne...
Shure C608 a Lexicon Lamda
-
Re: Shure C608 a Lexicon Lamda
...Witam. Jestem tu nowy, jak również totalną lamą jeśli chodzi o sprawy techniczne. Może to pytanie zabrzmi niczym "Dlaczego w Cubuse na SB16 mam tak wysoką latencję" :D Ale spróbuję...
Otóż ze względów praktycznych (ilość wejść) zamierzam zaopatrzyć się w Lexicon Lamda do nagrań zespołu o dość "budżetowym" zaopatrzeniu sprzętowym - jest jeden problem: to coś posiada damskie wejścia XLR. Z shure'm C608 dołączony jest kabel XLR Męski - JACK 1/4". Nie jestem pewien czy do nagrania nie wystarczy zamiana kabla na XLR - XLR , czy ew. nie podłączyć Mic'a pod wejście line-in (bo chyba instrumentowe Hi-Z odpada?).
Byłbym wdzięczny jeśli ktoś obeznany w temacie rozwiał moje wątpliwości. Z góry dzięki.
PS. Opór całkowity mikrofonu 600 Ohm - jeśli by to bylo istotne......
wystarczy zmienić kabel na XLR-XLR, czyli zwykły mikrofonowy i po kłopocie. W Liniowe mozesz wpiac, ale ono ma chyba za małe wzmocnienie?
pozdro
PS. Opór całkowity mikrofonu 600 Ohm - jeśli by to bylo istotne......
wystarczy zmienić kabel na XLR-XLR, czyli zwykły mikrofonowy i po kłopocie. W Liniowe mozesz wpiac, ale ono ma chyba za małe wzmocnienie?
pozdro