Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Mr.Lee
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Mr.Lee » piątek 13 cze 2008, 00:35

..........a co tu taka cisza grobowa???? Już wszyscy wszystko wiedzą czy co :...

Sprzedawcom poczyściły się zaplecza, to i nie muszą już tu więcej pisać.

...
Moźe to i racja Piotrze, jednak ja uważam że właściciele zaszyli się w swoich studiach ze swoją bestią (M3) i próbują ją ogarnąć.
Szum i zgiełk już się skonczyły. Jedni kupili i sprzedali, a inni cieszą się stabilnościa i nie oddadzą nigdy.
Ja osobiście jestem zawiedziony trochę testem nowego Fantoma. Nie ukrywam że chciałem rozbudować swoje studio właśnie o niego. Teraz jednak muszę zrezygnować bo to sprzęt nie dla mnie. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
kajus_Poland

Post autor: kajus_Poland » piątek 13 cze 2008, 09:49

.............a co tu taka cisza grobowa???? Już wszyscy wszystko wiedzą czy co :...

Sprzedawcom poczyściły się zaplecza, to i nie muszą już tu więcej pisać.

...
Moźe to i racja Piotrze, jednak ja uważam że właściciele zaszyli się w swoich studiach ze swoją bestią (M3) i próbują ją ogarnąć.
Szum i zgiełk już się skonczyły. Jedni kupili i sprzedali, a inni cieszą się stabilnościa i nie oddadzą nigdy.
Ja osobiście jestem zawiedziony trochę testem nowego Fantoma. Nie ukrywam że chciałem rozbudować swoje studio właśnie o niego. Teraz jednak muszę zrezygnować bo to sprzęt nie dla mnie. Pozdrawiam!...
ech.... no niestety tez sie zawiodłem nowym Rolandem myslalem ze zamienie M3 wlasnie na niego ale niestety nie ma o tym mowy nawet jednak Korg to Korg moze nastepnym razem roland pokaze cos lepszego a teraz zostaje przy Korgu i to sie dlugo nie zmieni

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 12 wrz 2008, 09:35

Witam Panowie:)
I o to jest. największe Upgrade w historii korga M3. Ma być dostępne od połowy września na stronie dystrybutora. I tu pole do popisu dla Polskiego dystrybutora.
Zmiany są naprawdę zaskakujące. Zmieniono interfejs użytkownika dodając piano Roll, track view i wskażniki wysterowania przy każdym kanale! Dodano także 3 biblioteki PCM. No i rzecz nie bywała. Karma ver.2.2

Ten upgrade jeszcze raz pokazuje że firma Korg nie spi i że dba o klienta. Wejdźcie na stronę korga i poczytajcie.
Polecam

Awatar użytkownika
panduberman

Post autor: panduberman » piątek 12 wrz 2008, 09:58

...Witam Panowie:)
I o to jest. największe Upgrade w historii korga M3. Ma być dostępne od połowy września na stronie dystrybutora. I tu pole do popisu dla Polskiego dystrybutora.
Zmiany są naprawdę zaskakujące. Zmieniono interfejs użytkownika dodając piano Roll, track view i wskażniki wysterowania przy każdym kanale! Dodano także 3 biblioteki PCM. No i rzecz nie bywała. Karma ver.2.2

Ten upgrade jeszcze raz pokazuje że firma Korg nie spi i że dba o klienta. Wejdźcie na stronę korga i poczytajcie.
Polecam ...
a ja mam pytanko troche z innej beczki:
czy jak kupię Radiasa w wersji rack`owej to bez problemu doczepię go do M3-73?
czy będę potrzebował jakiś innych elementów typu mocowanie do szyny itp.?

pozdrawiam
aha i czym czyścicie tą "super matową" blachę (moduł , nie klapy obok)? bo po sezonie na scenie już jest trochę brudna

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 12 wrz 2008, 10:03

a ja mam pytanko troche z innej beczki:
czy jak kupię Radiasa w wersji rack`owej to bez problemu doczepię go do M3-73?
czy będę potrzebował jakiś innych elementów typu mocowanie do szyny itp.?

pozdrawiam
aha i czym czyścicie tą "super matową" blachę (moduł , nie klapy obok)? bo po sezonie na scenie już jest trochę brudna ...
Witam!
Ja osobiście polecam Niebieskie Pronto. Jest świetne no i nie krzywdzi napisów. mam do tego ściereczkę z Microfibry. Świetnie czyści całego M3 i wyświetlacz. Co ważne nie rysuje.
Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 14 wrz 2008, 17:13

Witam. Zastanawialem sie nad kupnem Korga M3 ale jak zobaczylem ile on ma trackow... to mi sie odechcialo...Posiadam MPC 1000 i Cubase Sx 2. W sumie moge Korgirm sterowac z Cubase lub MPC 1000 ale to tylko 16 czesciowy multitimbral Moje pytanie: czy mozna uzyc 16 brzmien na 16 trackach? Czy jest tak jak we wszystkich instrumentach ze 8 trackow to perka a nastepne 8 na barwy?
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 15 wrz 2008, 04:11

...Witam. Zastanawialem sie nad kupnem Korga M3 ale jak zobaczylem ile on ma trackow... to mi sie odechcialo...Posiadam MPC 1000 i Cubase Sx 2. W sumie moge Korgirm sterowac z Cubase lub MPC 1000 ale to tylko 16 czesciowy multitimbral Moje pytanie: czy mozna uzyc 16 brzmien na 16 trackach? Czy jest tak jak we wszystkich instrumentach ze 8 trackow to perka a nastepne 8 na barwy?...
Na pewno możesz całe 16scie przeznaczyć tylko i wyłącznie na motyw. Z takimi pytaniami udaj sie na karma-lab.com i na forum.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 19 wrz 2008, 20:12

...Witam Panowie:)

Polecam ...
Witam. Dzisiaj zakupilem nowiutkiego Korga M3 Jest w nim os 1 cos tam chcialbym zainstalowac najnowszy os i prosilbym o rade bo nie che niczego popsuc Ktore pliki wgrac co i jak

Z gory dziekuje

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 19 wrz 2008, 20:20

......Witam Panowie:)

Polecam ...
Witam. Dzisiaj zakupilem nowiutkiego Korga M3 Jest w nim os 1 cos tam chcialbym zainstalowac najnowszy os i prosilbym o rade bo nie che niczego popsuc Ktore pliki wgrac co i jak

Z gory dziekuje ...
No juz wiem jak to zrobic ale pisze ze "not found file patch

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 19 wrz 2008, 20:25

.........Witam Panowie:)

Polecam ...

Z gory dziekuje ...
No juz wiem jak to zrobic ale pisze ze "not found file patch ...
No juz zainstalowalem nowy os teraz pracuje nad wgraniem nowych barw

ODPOWIEDZ