Kłopot z Behringer MIC2200 Ultragain Pro

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Zbynia
Re: Kłopot z Behringer MIC2200 Ultragain Pro

Post autor: Zbynia » poniedziałek 09 cze 2008, 14:00

A podkreciles w ogole gain?? volume... cokolwiek tam jest?? Jak nie to odsylam do instrukcji... jesli wszystko podlaczyles i rozkreciles wg instrukcji a rzeczywiscie nie masz zadnych wskazan ani na wyjsciu nie ma sygnalu no to moze byc zepsute...

Behringer ma tanie rzeczy... ale kosztem niezawodnosci... zeby obnizyc koszty produkcji obnizaja wymogi kontroli jakosci, wiec w efekcie do sprzedazy trafia prawie polowa wadliwego sprzetu... w przypadku tej firmy trafic na niedzialajacy egzemplarz ze sklepu nie jest trudno......

co ty za bzdury gadasz o tej niezawodności i kontroli jakości????widziałeś fabrykę behringera?!?!
nie to nie gadaj takich bzdur - poszukaj sobie na youtube

a walnięty sprzęt trafia sie każdej firmie - niektóre nawet z jakością schodzą na psy

a kolege z preampem koniecznie należy odesłać do INSTRUKCJI !!!
po cos ją w końcu dali nie?

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » poniedziałek 09 cze 2008, 14:41

Ehh... i teraz wychodzi ze jestem wielkim przeciwnikiem Behringera... nie chodzi o to ze nie lubie behringera... ale o to ze decydujac sie na ich sprzet ponosi sie pewne ryzyko... bo nikt mi nie powie ze ich sprzet mozna nazwac niezawodnym... i w tym problem...

ISO... i co?? w ogole wiesz co to jest certyfikat jakosci ISO?? I jak to wyglada w praktyce??

No tak filmiki na YouTubie bardzo rzetelne i wairygodne zrodlo informacji szczegolnie ze jest to czesc reklamy samej firmy... a watpie zeby jakakolwiek firma oczerniala sama siebie...

Nie chce sie z wami klocic... ale sami poczytajcie swoje posty jak slepo bronicie produktow tej firmy... ja nie zmyslam niczego... takie sa moje doswaidczenia z ta marka... nie wiem moze mam po prostu wyjatkowego pecha i tyle... ale sami nie wypisujcie bzdur w stylu bo ISO bo YouTube...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 09 cze 2008, 15:10

A ja tam mam u siebie kupe gratów Behringera i wszystko działa, nic nie trzeszczy, nie piszczy i nie pierdzi. Mam nawet ośmioletni mikser, który używany jest w naprawde makabrycznych warunkach, raz plener, raz sala, zima, wilgoć, słońce, kurz. Zero jakichkolwiek problemów. Czy na tym forum ktoś czytał że komuś sie zwaliły monitory behringera? A wpiszcie sobie w wyszukiwarke Alesis. Czytanie z kolei postów a awariach soundcraftów to już sadomasochizm. Nie twierdze, że Behringer jest super idealny ale pisanie głupot, że połowa gratów B jest z wadami technicznymi to troche baśniowe zagajanie. A co do MIC2200 to bardzo fajny sprzęt. Wytarczy mały jego tuning a zabrzmi na prawde zawodowo.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » poniedziałek 09 cze 2008, 15:12

... bo nikt mi nie powie ze ich sprzet mozna nazwac niezawodnym... i w tym problem...
======================
a który można ? żaden

No tak filmiki na YouTubie bardzo rzetelne i wairygodne zrodlo informacji szczegolnie ze jest to czesc reklamy samej firmy... a watpie zeby jakakolwiek firma oczerniala sama siebie...
======================
Co Ty tworzysz? Przeczytaj dokładnie, kto ten film wyprodukował i dla czego zanim znów napiszesz swoje domysły. TU masz film.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

smoku

Post autor: smoku » wtorek 10 cze 2008, 12:36

Podłączyłem iPoda to działa ;) Tak, czytałem instrukcję chodź przyznam się że dopiero za 2-3 razem zrozumiałem wszystko. Poprostu z tym majkiem od skypa to żem wyskoczył jak filip z konopi, ale myślałem że gitara zadziała nawet wł/wył MIC/LINE. Tak czy siak dzięki za odpowiedzi, widać że ogarniacie temat...az iskrzy hehe ;). POZDRO

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » wtorek 10 cze 2008, 12:52

No to się cieszymy, że wszystko działa :). Powodzenia w nagrywaniu.
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

ODPOWIEDZ