Chciałbym kupić urządzonko co to się nazywa Nocturn,
a jest firmy Novation.
Mam kilka pytań do użytkowników...
Nocturn podłączam do komputera za pomocą złącza USB (tak?).
Do komputera za pomocą MIDI chcę podłączyć też klawiaturę.
I co widzi w takim razie na przykład Cubase? Dwa urządzenia MIDI?
Czy można tak zrobić, że jedną ręką na śladzie MIDI nagrywam klawisze, a w tym samym czasie druką reką majstruję przy Nocturnie, który steruje pluginem wpiętym w insert wirtualnego instrumentu ii komunikaty z Nocturna są nagrywane na drugi ślad MIDI?
I ostatnie: jak sprawuje się to urządzenie?
Z góry dzięki.
[addsig]
Nocturn Novation
Re: Nocturn Novation
...Chciałbym kupić urządzonko co to się nazywa Nocturn,
a jest firmy Novation.
Czy można tak zrobić, że jedną ręką na śladzie MIDI nagrywam klawisze, a w tym samym czasie druką reką majstruję przy Nocturnie, który steruje pluginem wpiętym w insert wirtualnego instrumentu ii komunikaty z Nocturna są nagrywane na drugi ślad MIDI?
Z góry dzięki.
...
Ten post napisał kolega schmaletz który dołączył do forum 19/04/2002.....
a jest firmy Novation.
Z góry dzięki.
...

Stary, daruj sobie.
Nie wiesz - to się nie odzywaj.
A co w tych pytaniach co napisałem jest tak beznadziejnie głupiego, że tak beznadziejnie zareagowałeś.
Czy każdy muzyk musi się znać na soft- i hardwarze?
[addsig]
Czy każdy muzyk musi się znać na soft- i hardwarze?
Nie musi, ale to forum (może niestety) służy pomocą (jeśli już służy) raczej tym którzy zechcieli się już podstaw nauczyć samodzielnie. Musiałeś to już przez te lata zauważyć. Stąd moje zdumienie. To tak jakbym zapytał gitarzystów czy w gitarach elektrycznych można trącać struny tylko kostką czy też można to robić również palcami a może jedno i drugie jednocześnie ?
Nie musi, ale to forum (może niestety) służy pomocą (jeśli już służy) raczej tym którzy zechcieli się już podstaw nauczyć samodzielnie. Musiałeś to już przez te lata zauważyć. Stąd moje zdumienie. To tak jakbym zapytał gitarzystów czy w gitarach elektrycznych można trącać struny tylko kostką czy też można to robić również palcami a może jedno i drugie jednocześnie ?
Tak
Czy można tak zrobić, że jedną ręką na śladzie MIDI nagrywam klawisze, a w tym samym czasie druką reką majstruję przy Nocturnie, który steruje pluginem wpiętym w insert wirtualnego instrumentu ii komunikaty z Nocturna są nagrywane na drugi ślad MIDI
Komunikaty z nocturna będą nagrywane jako automatyka śladu/ów na których będziesz coś zmieniał zarówno w pluginie jak i mikserze cubasowym
Tak
Czy można tak zrobić, że jedną ręką na śladzie MIDI nagrywam klawisze, a w tym samym czasie druką reką majstruję przy Nocturnie, który steruje pluginem wpiętym w insert wirtualnego instrumentu ii komunikaty z Nocturna są nagrywane na drugi ślad MIDI
Komunikaty z nocturna będą nagrywane jako automatyka śladu/ów na których będziesz coś zmieniał zarówno w pluginie jak i mikserze cubasowym
www.myspace.com/pchelki
Richtig - dzięki
Kafel - spadaj
Jak ci pytanie uwłacza to po co się odzywasz...
[addsig]
Kafel - spadaj
Jak ci pytanie uwłacza to po co się odzywasz...
[addsig]