Jaki recorder w granicach 2000 zł?
W glownej mierze chcialem sie przesiasc na nagrywke w hardware ze wzgledu ze sie nie tnie tak jak czasem PC i do tego tez aby miec maszynke do nagran w kabinie, bo niestety, to ze nie jest polaczona z rezyserka troche przeszkadza jak ma sie wene na wokal, a co chwila trzeba wychodzic, zeby wlaczyc/wylaczyc REC i jeszcze potem to wszystko edytowac, to przez to trace energie, ktora moglbym przelozyc na lepsze partie wokalne... niestety, tak wlasnie mysle, ze albo jakis znajomek w roli realizatora by pomogl w trakcie gdy ja pizgam do majka lub wlasnie ta maszynka pod reka tuz przy samym pojemniku, gdzie na niej moglbym bez problemu rejestrowac i edytowac woksy - majac juz obrobiony pliczek stero z wokalem dopiero na kompie bym robil aranz nutek, tak to widzialem, ale przez Ciebie mysle teraz wlasnie nad jeszcze inna alternatywa... zamotane to jest po maksie, a album sie juz od 2005-go robi i robi

Re: Jaki recorder w granicach 2000 zł?
one bodajże też mają wentylator, pozatym jest dysk więc nie jest to super cichy sprzęt.
ja na twoim miejscu zrobiłbym tak:
kupiłbym wydajny komputer - intel e8200,4 giga ram,hdd750 sata2 i jakąś dobrą płytę i jakąś grafikę z dwoma wyjściami - w 1500 się zamkniesz
do tego kupiłbym przedłużacze do monitora klawiatury i myszy(te dwie rzeczy najlepiej by były na usb ze względu na ograniczoną ilość wejśc ps2 w płytach głównych)
jakiś taniutki monitorek 17" nawet z wadami(lcd) za jakieś 200 pln - to wstawiłbym do kabiny
wyjdziesz na tym zdecydowanie lepiej - oczywiście by mieć pod ręką regulację preampu to tenże możesz również wstawić do kabiny
ja na twoim miejscu zrobiłbym tak:
kupiłbym wydajny komputer - intel e8200,4 giga ram,hdd750 sata2 i jakąś dobrą płytę i jakąś grafikę z dwoma wyjściami - w 1500 się zamkniesz
do tego kupiłbym przedłużacze do monitora klawiatury i myszy(te dwie rzeczy najlepiej by były na usb ze względu na ograniczoną ilość wejśc ps2 w płytach głównych)
jakiś taniutki monitorek 17" nawet z wadami(lcd) za jakieś 200 pln - to wstawiłbym do kabiny
wyjdziesz na tym zdecydowanie lepiej - oczywiście by mieć pod ręką regulację preampu to tenże możesz również wstawić do kabiny
Autor tematu widze ze jest bardzo uparty...
Rozumiem ze komputery moga wkurzac... ale bez przesady... 3/4 realizatorow używa teraz komputera do rejestracji... a jesli chodzi o klimaty takie jak HH to juz w ogole...
To ze Ci projekty mula to wina kompa i systemu... i ustawien samego programu pewnie tez... latencja itd?? bawiles sie?? jest opcja zamrazania sciezek... albo zrzucanie wirtualnych instrumentow do sciezek audio...
Ja w tym momencie mam nadal wysluzonego Athlona 1,7GHz 1Gb ramu dysk ATA... a Sonar spokojnie smiga z 40 sciezkami i efektami do tego a wszystko przy 96kHz i 24bitach...
Poza tym obsluga takiego rejestratora tez nie jest wcale przyjemna i prosta... i mozna sie jeszcze bardziej pogubic niz na kompie...
Przemysl lepiej opcje jaka zaproponowal Ci kolega w poscie wyzej...
Rozumiem ze komputery moga wkurzac... ale bez przesady... 3/4 realizatorow używa teraz komputera do rejestracji... a jesli chodzi o klimaty takie jak HH to juz w ogole...
To ze Ci projekty mula to wina kompa i systemu... i ustawien samego programu pewnie tez... latencja itd?? bawiles sie?? jest opcja zamrazania sciezek... albo zrzucanie wirtualnych instrumentow do sciezek audio...
Ja w tym momencie mam nadal wysluzonego Athlona 1,7GHz 1Gb ramu dysk ATA... a Sonar spokojnie smiga z 40 sciezkami i efektami do tego a wszystko przy 96kHz i 24bitach...
Poza tym obsluga takiego rejestratora tez nie jest wcale przyjemna i prosta... i mozna sie jeszcze bardziej pogubic niz na kompie...
Przemysl lepiej opcje jaka zaproponowal Ci kolega w poscie wyzej...
Dzieki wam za oswiecenie, w sumie to bedzie nawet calkiem dobra opcja! W rezyserce robie obecnie na Celeronie 2,4GHz z 1GB ram'u i dyskiem 80GB, ale wlasnie rzeczywiscie moze tego kompa wykorzystam w kabinie do pisania tekstow i wgrywania wokali, a do aranzy i miksowania sprawie sobie mocniejszego PC - takze w rezyserce stalyby 2 skrzynki, z czego 1na mialaby wyprowadzone przewody do kabiny, tak jak radzi Zbynia... pomysle jeszcze nad tym i ewentualnie prosze o dalsze sugestie