PT M-powered vs PT LE
No to jest problem,bo przewaznie nagrywam na dysku systemowym w MBP,a tam na forum pisza,ze na systemowym ma byc wlaczony,a na dysku do nagrywania wylaczony.
...
E, to nie grzeb w partycjach tylko nagrywaj na zewnętrznym Firewire albo Usb2 i już będzie lepiej.
...
E, to nie grzeb w partycjach tylko nagrywaj na zewnętrznym Firewire albo Usb2 i już będzie lepiej.
Jestem przystojny i młody
- stevelukather
Re: PT M-powered vs PT LE
...bo w PT LE z MBOXA MICRO nie mozna zrobic exportu sladow ani funkcji COSOLIDATE,wiec co to jest cholera za zawodowstwo...
Ale na pewno? Dziwne......
Kurcze,na pewno nie przeoczylem tego,zeby zrobic Consolidate trzeba zaznaczyc pociete slady na czarno i w EDIT wybrac ta funkcje.Niestety jest nieaktywna,tak samo EXPORT jest nieaktywny,mam PT LE v 7.4cs4 na OSX TIGER 10.4.11.Slepy nie jestem.Czy mozliwe jest ze przy instalacji cos sie zle wgralo?Postawilem z plyty v7.3.1,sciagnalem darmowy upgrade do 7.4 i potem v 7.4cs.4 i tyle,na koncu update plugins Digidesign 7.4.
[addsig]
Ale na pewno? Dziwne......
Kurcze,na pewno nie przeoczylem tego,zeby zrobic Consolidate trzeba zaznaczyc pociete slady na czarno i w EDIT wybrac ta funkcje.Niestety jest nieaktywna,tak samo EXPORT jest nieaktywny,mam PT LE v 7.4cs4 na OSX TIGER 10.4.11.Slepy nie jestem.Czy mozliwe jest ze przy instalacji cos sie zle wgralo?Postawilem z plyty v7.3.1,sciagnalem darmowy upgrade do 7.4 i potem v 7.4cs.4 i tyle,na koncu update plugins Digidesign 7.4.
[addsig]
- Miłaszewski
stevelukather: na pewno robisz cos zle, bo nie istnieje wersja pt, ktora mialaby te fuckcje wylaczona - szukaj awarii u samego siebie, a nie w oprogramowaniu
Zainstaluj jeszcze raz i nic nie ruszaj w oknie wyboru instalacji.
...stevelukather: na pewno robisz cos zle, bo nie istnieje wersja pt, ktora mialaby te fuckcje wylaczona - szukaj awarii u samego siebie, a nie w oprogramowaniu...
Raz miałem to samo, odznaczyłem coś przy instalowaniu update"a (nie pamiętam, co) i nie działało Consolidate + coś jeszcze.
Raz miałem to samo, odznaczyłem coś przy instalowaniu update"a (nie pamiętam, co) i nie działało Consolidate + coś jeszcze.
- stevelukather
...Zainstaluj jeszcze raz i nic nie ruszaj w oknie wyboru instalacji.
...
Przeinstalowalem jeszcze raz,od razu postawilem wersje 7.4 i consolidate sie pojawilo,aha zapomnialem napisac,ze wczesniej nie mialem zadnego pluginu PT,ani EQ ani dynamiki,instalke postawilem jak Bog przykazal czyli pelna i 7.3.1 a potem 7.4,moze cos przy upgrade sie wysypalo.Natomiast funkcja EXPORT posiada tylko funkcje exportu MIDI i tak wszedzie pod gorke.Jacek,co do problemow,niestety tym kraju sprobuj zadzwonic do dealera DD i spytac sie o cokolwiek,mysle ze dowiesz sie ile kosztuje nowy przetwornik,ktory jest najlepszy na swiecie,nowa wersja PT ktora jest lepsza niz wszystko inne ale nikt ci nie powie,co masz zrobic jak sie soft sypnie lub instalacja pojdzie nie tak.Ja z Logica moge napisac doktorat,a z PT niestety jeszcze nie.Elastic jest genialny,wlasnie wyrownalem 2 numery,bebny z basem i nie ma przklaman w dzwieku a zajmuje to tak niewiele czasu,ze naprawde jestem pierwszy raz zadowolony z tego co DD zrobil,i tak naprawde tylko tego brakuje w Logicu,mysle ze w wersji 9 to zrobia.Coz co kraj to obyczaj.
[addsig]
...
Przeinstalowalem jeszcze raz,od razu postawilem wersje 7.4 i consolidate sie pojawilo,aha zapomnialem napisac,ze wczesniej nie mialem zadnego pluginu PT,ani EQ ani dynamiki,instalke postawilem jak Bog przykazal czyli pelna i 7.3.1 a potem 7.4,moze cos przy upgrade sie wysypalo.Natomiast funkcja EXPORT posiada tylko funkcje exportu MIDI i tak wszedzie pod gorke.Jacek,co do problemow,niestety tym kraju sprobuj zadzwonic do dealera DD i spytac sie o cokolwiek,mysle ze dowiesz sie ile kosztuje nowy przetwornik,ktory jest najlepszy na swiecie,nowa wersja PT ktora jest lepsza niz wszystko inne ale nikt ci nie powie,co masz zrobic jak sie soft sypnie lub instalacja pojdzie nie tak.Ja z Logica moge napisac doktorat,a z PT niestety jeszcze nie.Elastic jest genialny,wlasnie wyrownalem 2 numery,bebny z basem i nie ma przklaman w dzwieku a zajmuje to tak niewiele czasu,ze naprawde jestem pierwszy raz zadowolony z tego co DD zrobil,i tak naprawde tylko tego brakuje w Logicu,mysle ze w wersji 9 to zrobia.Coz co kraj to obyczaj.
[addsig]
- stevelukather
Aha,czy mam postawic teraz upgrade 7.4cs4, i czy trzeba stawiac od poczatku cs2,cs2,cs3 czy od razu cs4?Co powoduje ten PLUGIN UPDATE 7.4?
[addsig]
[addsig]
Natomiast funkcja EXPORT posiada tylko funkcje exportu MIDI
Export audio jest w oknie edycji z prawej strony gdzie są pliki z sesji.
Ściągni sobie pdf-y z aktualną dokumentacją do ProTools'a.
pro_tools_doc_setup_v74_41866.zip
W tym jest wszystko o ProToolsie.
- stevelukather
...Natomiast funkcja EXPORT posiada tylko funkcje exportu MIDI
...
DZIEKI.
[addsig]
...
DZIEKI.
[addsig]
- silverball
co do problemow,niestety tym kraju sprobuj zadzwonic do dealera DD i spytac sie o cokolwiek,mysle ze dowiesz sie ile kosztuje nowy przetwornik,ktory jest najlepszy na swiecie,nowa wersja PT ktora jest lepsza niz wszystko inne ale nikt ci nie powie,co masz zrobic jak sie soft sypnie lub instalacja pojdzie nie tak
czy wolno mi spytac do ktorego dealera DD dzwoniles i czy w sprawie problemow rozmawiales ze sprzedawca czy z serwisantem?
czy wolno mi spytac do ktorego dealera DD dzwoniles i czy w sprawie problemow rozmawiales ze sprzedawca czy z serwisantem?