USE|Audio Plugiator

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Redakcja
Re: USE|Audio Plugiator

Post autor: Redakcja » niedziela 01 cze 2008, 15:43

...Jeśli te wtyczki brzmią faktycznie jak instrumenty Creamware (a dema brzmią świetnie...

Właśnie w tym sęk, bo jak już wspomniałem, ten instrument sprzętowy(!) pomimo wielu ograniczeń brzmi naprawdę zastanawiająco znakomicie
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » niedziela 01 cze 2008, 17:24

......Jeśli te wtyczki brzmią faktycznie jak instrumenty Creamware (a dema brzmią świetnie...

Właśnie w tym sęk, bo jak już wspomniałem, ten instrument sprzętowy(!) pomimo wielu ograniczeń brzmi naprawdę zastanawiająco znakomicie
...
Brzmi tak dobrze jak wszystko ze "stajni" Cereamware (obecnie pod nazwą SonicCore). Ta platforma (moim zdaniem niedoceniana) od lat stanowi dla wielu wzór profesjonalnych rozwiązań DSP + software. Kto raz miał ten system w swoim PC a potem się go pozbył już zawsze będzie żył w pewnego rodzaju tęsknocie Właśnie z powodu brzmienia instrumentów, łatwości krosowania sygnałów i zawodowym mixerom wirtualnym.

stg

Post autor: stg » niedziela 01 cze 2008, 18:15

Witam,

A czy ktoś miał do czynienia z Plugiatorem ASX - czyli rozszerzeniem do klawiatur CME? Na stronach audiostacji piszą, że asx oferuje te same możliwości brzmieniowe co plugiator. Pytanie tylko - czy rzeczywiście jest to TO SAMO... no i jak współpracuje z klawiaturą?

P.S. Aż wierzyć się nie chce... Plugiator oferuje np brzmienie B4000, które w oficjalnej wersji creamwerowskiej kosztuje ponad 4 tys. A w plugiatorze to tylko jedna z barw. I wszystko za niecałe 1,5 tys.

Awatar użytkownika
kermadec
Kontakt:

Post autor: kermadec » poniedziałek 02 cze 2008, 00:01

P.S. Aż wierzyć się nie chce... Plugiator oferuje np brzmienie B4000, które w oficjalnej wersji creamwerowskiej kosztuje ponad 4 tys. A w plugiatorze to tylko jedna z barw. I wszystko za niecałe 1,5 tys....

No właśnie to jest zastanawiające.....No ale wszystko się zaczęło od Blofelda, który również ma ogromne możliwości przy podobnej cenie.
Poza tym... Mi taka polityka firm odpowiada.

P.S.Ktoś może wie ile sztuk Plugiatora jest u dystrybutora?
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|

http://www.clavia.fora.pl/

Awatar użytkownika
kermadec
Kontakt:

Post autor: kermadec » środa 04 cze 2008, 12:43

No i nikt nie wie... Szkoda, że o tym ciekawym instrumencie tak mało się mówi.

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 10 cze 2008, 16:25

... Szkoda, że o tym ciekawym instrumencie tak mało się mówi....

Nie dziw się, aby cokolwiek konkretnie o nim napisać trzeba mieć go pod ręką. Tu nie ukrywam, że Plugiator stacza właśnie straszliwe boje w naszych testach. Ale najgorsze czeka go dopiero za tydzień, gdy w Jaskini Hammonda będziemy porównywać jego moduł B4000 (jeden z ośmiu instrumentów) z oryginalną hammondyzacją.

A tu jakoweś "Coś" wciąż mi szepce za uchem, że kroi się całkiem niezła afera .
[addsig]

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 10 cze 2008, 17:33

Jeśli zaś chodzi o syntezę FM to (niestety) musimy mocno rozejrzeć za czymś z 4-ma operatorami. Moja (pożyczona) Yamaha DX7 ma ich 6 i przez to odpada w porównaniu do modułu FMagia Plugiatora (ten ma 4). Natomiast co do jakości brzmienia (w tym jego dynamiki) mógłbym mocno podyskutować z "zapartymi" dx7-yamahowcami .

Jak już gdzieś tu pisałem sam też do takich należałem, do dziś.
[addsig]

Awatar użytkownika
kermadec
Kontakt:

Post autor: kermadec » wtorek 10 cze 2008, 20:33

Dzięki serdecznie za odpowiedź.
Na samym B4000 mi nie zależy ponieważ posiadam kochanego Nord Stage :).
Mnie interesuje przede wszystkim jakość brzmień Moog'a, ARP'a i Prophet'a.

Z niecierpliwością czekam na kolejne info....

P.S. Szkoda, że FM się nie sprawdził. W Nord Stage brakuje mi kultowego brzmienia piana z DX7. Co prawda mam Yamahę CS6x i mógłbym zainstalować do niej kartę DX no ale nie będę ciągał dodatkowego klawisza dla jednej barwy. Plugiator by pomógł w takiej sytuacji no ale cóż :(.

richtig

Post autor: richtig » wtorek 10 cze 2008, 21:51

P.S. Szkoda, że FM się nie sprawdził.
A kto to napisał i gdzie?
www.myspace.com/pchelki

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 10 cze 2008, 22:00

...P.S. Szkoda, że FM się nie sprawdził.

...A kto to napisał i gdzie? ...

No właśnie, bo ja mam absolutnie odmienne odczucia . Po prostu - na 4 operatorach z Plugiatora mamy taki sound, że klękajcie narody. A ponieważ Yamaha DX11 (najlepszą, 4-operatorową z serii DX) pamiętam już jak przez mgłę, muszę koniecznie ją gdzieś znów dopaść, aby nie wyjść na oszołoma jakowegoś. Przy okazji bardzo chętnie przypomnę sobie to i tamto .
[addsig]

ODPOWIEDZ