Cubase 4 - update

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
tox
Re: Cubase 4 - update

Post autor: tox » środa 04 cze 2008, 11:29

To Wasze zdanie, którego ja definitywnie nie popieram.
Fakt - żeby program chodził stabilnie z update'ami od 4.1 trzeba go całego przeinstalować (w konfiguracji = poczynając od wersji dyskowej potem update 4.1 potem 4.1.3 hotfix -bez 4.0.3). Mówię na swoim przykładzie co prawda, ale od czasu kiedy to zrobiłem nie mam żadnych bugów / żadnych problemów z tym softem. po prostu chodzi stabilnie, śmiem twierdzić że nawet stabilniej od trójki, którą kiedyś używałem.
Poza tym po co od razu jesteście tak negatywnie nastawieni i mówicie jakby nie dało się z tym programem nic zrobić, (swoja wiedzę opieracie w ogóle na praktyce czy może na tym co przeczytaliście ?); nie tragizujmy, Panowie.
Poza tym od wersji 4 wprowadzono imho mnóstwo kapitalnych udogodnień, które na prawdę ułatwiają i uprzyjemniają pracę.

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » środa 04 cze 2008, 12:05

No ale zawsze zostaje to ryzyko ze akurat na czyimś kompie będą problemy. Mnie też to właśnie odstrasza, no i strach mi wydac pieniądze na wersje która może u mnie sprawiać spore klopoty.
Boli mnie to, bo rzeczywiscie C4 ma udogodnienia które by mi bardzo ulatwiły prace (drag&drop pluginów to cos wspanialego)

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 04 cze 2008, 12:44

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:10 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 04 cze 2008, 14:29

Piotrze premia będzie :)

na ta chwile to większość będzie lepsza od problemów z cubase....

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 04 cze 2008, 14:31

...No ale zawsze zostaje to ryzyko ze akurat na czyimś kompie będą problemy. Mnie też to właśnie odstrasza, no i strach mi wydac pieniądze na wersje która może u mnie sprawiać spore klopoty.
Boli mnie to, bo rzeczywiscie C4 ma udogodnienia które by mi bardzo ulatwiły prace (drag&drop pluginów to cos wspanialego)...
phi - sonar tez to ma - do tego mozesz je powielac z ctrl
we frucie tez to jest(pomijam ze odbiega ten program od tematu) a do tego jest przegladarka graficzna pluginow jakbys nazwy nie kojarzyl tylko wyglad.....

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » środa 04 cze 2008, 15:48

.........może czas najwyższy przesiąść się na coś lepszego?
po co tracić włosy na dziadostwie?...
Na co lepszego?...

No jak to na co? Na... Reapera. W aktualnej wersji 2.301, poza wydrukiem nut, na dobrą sprawę ciężko znaleźć rzeczy, w których by odstawał. Za to łatwo te, w jakich ma przewagę.

W jakich ma przewagę??

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » środa 04 cze 2008, 15:53

......No ale zawsze zostaje to ryzyko ze akurat na czyimś kompie będą problemy. Mnie też to właśnie odstrasza, no i strach mi wydac pieniądze na wersje która może u mnie sprawiać spore klopoty.
Boli mnie to, bo rzeczywiscie C4 ma udogodnienia które by mi bardzo ulatwiły prace (drag&drop pluginów to cos wspanialego)...
we frucie tez to jest(pomijam ze odbiega ten program od tematu) a do tego jest przegladarka graficzna pluginow jakbys nazwy nie kojarzyl tylko wyglad........

No i co z tego? Mam sie przesiadac na Sonara z tego powodu? Szkoda zachodu i pieniedzy. Poza tym wiele osob z ktorymi zdarza mi sie wspolpracowac ma Cubase a nie Sonara, wiec wymiana projektow jest prostrza dla mnie. O FL szkoda gadać

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » środa 04 cze 2008, 15:57

............może czas najwyższy przesiąść się na coś lepszego?
po co tracić włosy na dziadostwie?...
Na co lepszego?...

No jak to na co? Na... Reapera. W aktualnej wersji 2.301, poza wydrukiem nut, na dobrą sprawę ciężko znaleźć rzeczy, w których by odstawał. Za to łatwo te, w jakich ma przewagę.

W jakich ma przewagę??
...
Jest tani, ma to, ma tamto... zaraz sie posypie lawina na korzysc Reapera
Czy niektorzy nie zrozumieja ze wiekszosc ludzi wyda cieżko zarobione pieniądze na jakis soft i go używa, to chce go używac dalej (bo prawdopodobnie mu akurat ten soft pasuje) i "nawracanie" postami na forum nic nie zmieni?

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » środa 04 cze 2008, 16:00

- w jednym ctrl w drugim alt. Czy to ma znaczyć że trzeba przesiąść się na sonara bo tam powiela się z ctrlem a nie z altem ? heh :)
Oczywiscie troszku sobie żartuję :) ale faktem jest że powielanie uzyskasz przytrzymując alt w cubase :)

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » środa 04 cze 2008, 16:10

...phi - sonar tez to ma - do tego mozesz je powielac z ctrl

- w jednym ctrl w drugim alt. Czy to ma znaczyć że trzeba przesiąść się na sonara bo tam powiela się z ctrlem a nie z altem ? heh :)
Na pewno chodzi o to ze Sonar ma tą funkcje i jest bardziej stabilny od C4. Co wcale nie jest takie oczywiste

ODPOWIEDZ