Virtualne pianino - jakie?
Czesc!! Chcialbym zakupic jakies dobre vsti z brzmieniami pianina, ale zastanawiam sie nad opcjami , duzo osob chwali Ivory, The Grand 2 , White Grand.. ale sam nie mam pojecia co wybrac , chcialbym zeby pianino bylo czyste i jaknajlepiej odwzorowywalo naturalne, dzieki za podpowiedzi:)
Re: Virtualne pianino - jakie?
...Czesc!! Chcialbym zakupic jakies dobre vsti z brzmieniami pianina, ale zastanawiam sie nad opcjami , duzo osob chwali Ivory, The Grand 2 , White Grand.. ale sam nie mam pojecia co wybrac , chcialbym zeby pianino bylo czyste i jaknajlepiej odwzorowywalo naturalne, dzieki za podpowiedzi:)...
Ja osobiście miałem już do czynienia ze wszystkimi wyżej wymienionymi i wielomi innymi.
Jednak na codzień używam głównie ivory i peter siedlaczeks exp pack do nexusa.
ivory do nagrań głównie dla siebie :) i na scenie
najlepiej odwzorujesz org pianino na tym
panina siedlaczka uzywam do nagran komercyjnych bo sie latwo miksuja i dobrze brzmia w radiu i tv.
Ja osobiście miałem już do czynienia ze wszystkimi wyżej wymienionymi i wielomi innymi.
Jednak na codzień używam głównie ivory i peter siedlaczeks exp pack do nexusa.
ivory do nagrań głównie dla siebie :) i na scenie
najlepiej odwzorujesz org pianino na tym
panina siedlaczka uzywam do nagran komercyjnych bo sie latwo miksuja i dobrze brzmia w radiu i tv.
IMAO
w Grand 2 nie ma pianina (w 1 tez zreszta)
nie znam Ivory Upright, ale Steingraeber z Akoustik Piano od NI jest bdb, zarowno w gestym aranzu, jak i solo
nie znam Ivory Upright, ale Steingraeber z Akoustik Piano od NI jest bdb, zarowno w gestym aranzu, jak i solo
fan dobrego brzmienia ;)
Jestem pewien, że chodziło o fortepian ;) ale uwaga słuszna.
Pozostaje także kwestia - na jakim sprzęcie masz zamiar tego piana używać.
- Piotr
Pozostaje także kwestia - na jakim sprzęcie masz zamiar tego piana używać.
- Piotr
...na jakim sprzęcie masz zamiar tego piana używać...
Doskonałe pytanie.
Pominę już fakt, że na ten temat dyskutowaliśmy na tym forum już conajmniej z kilkanaście razy.
[addsig]
Doskonałe pytanie.
Pominę już fakt, że na ten temat dyskutowaliśmy na tym forum już conajmniej z kilkanaście razy.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
sorki jezeli dalem taki temat skoro byl juz azle niestety w wyszukiwarce czasem nie idzie odszukac czegos, moj komp to core 2 duo 2,7 ale zamierzam zmienic na quada , 4gb ramu , esi julia no i inne gadżety:P
wsumie to chodzi mi o fortepiany i pianina:) dla sprostowania:)
wsumie to chodzi mi o fortepiany i pianina:) dla sprostowania:)