Nierówne nagrywanie w Cubase Sx3

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Nierówne nagrywanie w Cubase Sx3

Post autor: grembo » niedziela 01 cze 2008, 21:18

a jaka latencje widzi reaper? czy on tez podaje laencje input-output? czy jest to wartosc inna niz Cubase?

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 01 cze 2008, 21:21

jestem basista - wiec juz wogole musze na time uwazac :)

nie mam problemow, chyba ze zapomne zdjac izotope z sumy (czasem zostaje po tym jak robie komus wstepne zgranie aranzu) :)

metode opracowales fajna sprawdzania latencji!) ciekaw jestem czy w sesji wypasionej owa wartosc zostaje taka sama :)

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » poniedziałek 02 cze 2008, 13:18

A jak to jest z gitarzystami w studio. Wyrównujecie ścieżki gitar, czy grają jak roboty równiutko ?...
Albo mi sie wydaje albo temat byl przerabiany niedawno... (kwestia nierownego grania)

Ludzie latencja karty itd nie ma nic do rzeczy kazdy daw kompensuje wszystkie opoznienia... chyba ze jakas wtyczka tworzy dodatkowe opoznienia w odtwarzanym sygnale... ale obecnie wiekszosc wtyczek obsluguje kompensacje takze... z tego co wiem w iZotopie jest ona fabrycznie wylaczona ale mozna ja wlaczyc... PSP VW nie ma kompensacji...

Co do gitar... sam jestem gitarzysta i w wiekszosci w studiu nagrywam muzyke gitarowa... po pierwsze jeszcze nie spotkalem gitarzysyty ktory by potrafil zagrac wszystko w timie... ale prawda jest taka ze nie musi... w takich gatunkach jak rock, metal itd... puls nadaje bas i perka... jesli ta sekcja jest nagrana rowno... to gitarzysci moga sobie plywac... owczywiscie bez przesady... zawsze powinno sie nagrywac jak najdokladniej... ale jesli gitarzysta nie ma umiejetnosci... to nie probujmy go sztucznie poprawiac... to go nie zmobilizuje do pracy...a efekt koncowy wcale nie musi byc lepszy po takiej operacji...

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » środa 11 cze 2008, 10:08

Problem rozwiązany. Dokupiłem HDD wyłącznie na audio , przeinstalowałem system i jest pięknie.

... PSP VW nie ma kompensacji...

To znaczy że jesli nagrywam z włączonym VW2 na ścieżce, czy na sumie to jednak powstają opóżnienia? Bo nałożenie VW2 na nagrany ślad chyba go nie opóżnia?

ODPOWIEDZ