...no to się nakombinowało, wychodzi na to ze bede miał laptopa.. no to dylemat teraz co do karty...
widziałem E-MU PCMCIA za ok.550zł, ale nie mogłem znaleźć żadnych opinii o tej karcie, warto? fajnie bo jest na pcmcia :D na 1616m niestety mnie nie stać ;/ a tak to bym wyłożył kwit na tą e-mu + compact4
chyba ze pre tracker usb, tez dobra opcja, od razu mialbym cos fajnego na koncerty :) (bo o komfort na nich również mi zależy)
ale wolałbym coś na PCMCIA bo te latencje.. opinie są różne, wszystko na forum przejrzałem i mam tylko mętlik w głowie :D:D
przy pre trackerze pisze ze brakuje we/wy stereo,. przepraszam za laikowate pytanie ale po co są we/wy stereo? rozumiem, że na głośniki, ale skoro mam monitory które osobną są podłączane to wyjscie stereo sądze ze nie bedzie mi potrzebne, zgadza sie?...
Co do emu pcmcia za 550zł to kupisz samą kartę pcmcia. Ale ona rozwija skrzydła gdy masz do niej zewnętrznego docka. On tez kosztuje z 600zł- wtedy to emu1616.
Używany komplet możesz kupić za około 800zł. To znakomita karta.
Nie porównuj jej do pre trackera, bo to zupełmnie inna klasa i możliwości. Jeśli w laptopie masz pcmcia to bierz 1616.
Zmiana sprzętu E-MU + Shure SM58
- macandroll
Muzyk, gitarzysta
- macandroll
Re: Zmiana sprzętu E-MU + Shure SM58
...a moze taka kombinacja ze e-mu 02 pcmcia + compact4 (zamiast micro dock'a) taniej by wyszlo, a mi przede wszystkim chodzi o przedwzmacniacz i wyjscie sluchawkowe :) co o tym myslicie? głupota? :D...
Ale emu pcmcia nie ma wejścia, ma tylko wyjście i gniazdo EDI na mikro docka. Do odsłuchu sie nada, ale nic nie nagrasz bez docka.
Ale emu pcmcia nie ma wejścia, ma tylko wyjście i gniazdo EDI na mikro docka. Do odsłuchu sie nada, ale nic nie nagrasz bez docka.
Muzyk, gitarzysta
Re: Zmiana sprzętu E-MU + Shure SM58
...A co powiecie na zestaw:
1212m + Compact 4 + Studio Projects B1 ?
===========================
Poprawny
I co sądzicie o karcie ESI Maya 44 jako zamiennikowi zamiast E-MU
Było na forum kilka razy- proponuje użyć wyszukiwarki. W skrócie taka zamiana się nie opłaca.
Czym się różni 1212m od V2i która z nich jest lepsza skoro, niby nowsza, V2 jest tańsza od wersji poprzedniej?...
W tym miejscu, również odsyłam do wyszukiwarki. W skrócie V2 nie posiada złącza Firewire i w pewnych miejscach na płytce ma inne komponenty. Czy w związku z tym jest lepsza ? Nie wiadomo, użytkownicy V1 zapewniają o braku różnic (oprócz standardowych przypadłości tych kart).
Cena wynika często z chęci zwrotu wyłożonych pieniędzy przez firmę lub lenistwa w postaci widniejących od paru lat tych samych cen.
1212m + Compact 4 + Studio Projects B1 ?
Poprawny
I co sądzicie o karcie ESI Maya 44 jako zamiennikowi zamiast E-MU
Było na forum kilka razy- proponuje użyć wyszukiwarki. W skrócie taka zamiana się nie opłaca.
Czym się różni 1212m od V2i która z nich jest lepsza skoro, niby nowsza, V2 jest tańsza od wersji poprzedniej?...
W tym miejscu, również odsyłam do wyszukiwarki. W skrócie V2 nie posiada złącza Firewire i w pewnych miejscach na płytce ma inne komponenty. Czy w związku z tym jest lepsza ? Nie wiadomo, użytkownicy V1 zapewniają o braku różnic (oprócz standardowych przypadłości tych kart).
Cena wynika często z chęci zwrotu wyłożonych pieniędzy przez firmę lub lenistwa w postaci widniejących od paru lat tych samych cen.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]