SSL DUENDE

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
VENTHKA
SSL DUENDE

Post autor: VENTHKA » środa 28 maja 2008, 15:25

Witam serdecznie .Szukam opini na temat Duende , ew.porównania z Powerocorem lub Uadem , na forum szukałem wnikliwie , ale temat jest poruszony pobieżnie.Szczerze powiedziawszy to potrzbuje dopalacza zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Laliszon

Re: SSL DUENDE

Post autor: Laliszon » środa 28 maja 2008, 21:08

...Witam serdecznie .Szukam opini na temat Duende , ew.porównania z Powerocorem lub Uadem , na forum szukałem wnikliwie , ale temat jest poruszony pobieżnie.Szczerze powiedziawszy to potrzbuje dopalacza zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi.Pozdrawiam....
Jesli chodzi o tory eq oraz compresory to DUENDE jest naprawdę świetne, mam, polecam. Zdaje się że przy tym kursie walut cena też jest do przyjęcia.
Mogliby więcej oprogramowania dawać na dzień dobry, ale jakość tego co dali jest bardzo dobra. Szkoda że trzeba zgrywać w czasie realnym (przy przeliczaniu robi błędy) bo nie zawsze jest czas tego użyć jesli potrzeba zrobić np godziną audycję, w 20 minut Ale przy miksie muzyki, szczególnie bębnów agranych na goło wprost na tracki sprawdza się idealnie.

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » środa 28 maja 2008, 22:18

(przy przeliczaniu robi błędy)
uuu... zawsze ? czy czasami ?
to bardzo powazna wada, no chyba ze wtyczki sa tak dobre, ze nie wyrabiaja przeliczania.
ale powaznie, niech ktos jescze sie wypowie, gdyz planuje zakup duende, a to troche stawia duzy znak zapytania, czy nie jednak powercore

[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 28 maja 2008, 22:24

potrzbuje dopalacza zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi

Duende nie ma poglosow...

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 29 maja 2008, 08:55

...potrzbuje dopalacza zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi

Duende nie ma poglosow......
Ano nie ma,ale przeciez duze SSL-e tez nie maja.Idea Duende jest taka,ze to maja byc same tory EQ i dynamiki.Uwazam ze UAD i Duende sa swietne,natomiast mnie bardziej odpowiada sound SSL,po drugie na pojedynczym UAD-1 nie da sie odpalic 32 EQ NEVE 1073,1081 nawet tych SE,a reverb impulsowy mam w Logicu.TC PoCo ma znowu fajne opcjonalne pluginy za ktore trzeba slono zaplacic,na golego w zyciu bym sie nie zdecydowal,bo nic rewelacyjnego nie ma w podstawowych wtyczkach typu EQ SAT czy 24/7,moze Character(jako exciter).Jak kiedys napisal w recenzji Blazej D.ze Duende jest niebezpiecznie blisko soundu z prawdziewgo stolu SSL-a,zgadzam sie z tym akurat,EQ maja w sobie cos takiego,ze wystarczy ruszyc gora na bebnach i zaczynaja oddychac jak po zadnym innym EQ,a BUS COMPresor brzmi super na wszystkim,werblu,stopie vocal,sumie.Mysle ze naprawde warto polozyc 4 tys za ten sound.
[addsig]

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 29 maja 2008, 10:36

......potrzbuje dopalacza zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi

Ano nie ma,ale przeciez duze SSL-e tez nie maja.

No wlasnie, a pytajacy napisal zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi - czyli z Duende tego nie dostanie...

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 29 maja 2008, 10:44

.........potrzbuje dopalacza zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi

Ano nie ma,ale przeciez duze SSL-e tez nie maja.

No wlasnie, a pytajacy napisal zarówno związanego z dynamiką jak i efektami pogłosowymi - czyli z Duende tego nie dostanie...
...
Matiz,ja sobie doskonale zdaje sprawe z tego,ale nawet szarpiac sie na TC PC nie masz ani fajnych poglosow ani dobrych EQ i COMP,za wszystko co dobre trzeba doplacic i to zdrowo,wiec czy nie lepiej kupic Duende i Waves IR-1?To jest naprawde dobry wypas za w miare rozsadne pieniadze.
[addsig]

Awatar użytkownika
VENTHKA

Post autor: VENTHKA » czwartek 29 maja 2008, 16:13

Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem ,pytanie tylko czy mój komp pociągnie należycie Wavesy ,przy dużej ilości kanałów .Wiem ,że pożerają one procka.Mam 3 Intel Core 2 Duo E7200 2,53 GHz 3MB cache s. 775 Box i 3GB Ramu
[Post edytowany przez Admina w dniu 29/05/2008]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 29 maja 2008, 16:19

...Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem ,pytanie tylko czy mój komp pociągnie należycie Wavesy ,przy dużej ilości kanałów .Wiem ,że pożerają one procka.Mam 3 Intel Core 2 Duo E7200 2,53 GHz 3MB cache s. 775 Box i 3GB Ramu
[Post edytowany przez Admina w dniu 29/05/2008]...
Jak bedziesz korzystal z 3,4 IR-ow na busach i wysylal sygnal sendami to nic ci sie nie stanie z kompem,po drugie w pakiecie masz wersje IR1-L,ktora mniej obciaza procek,ale nie ma EQ i paru innych rzeczy,ale jakosc poglosu jest ta sama.Chyba wystarcza w miksie 4 roznego rodzaju poglosy?
[addsig]

Awatar użytkownika
VENTHKA

Post autor: VENTHKA » czwartek 29 maja 2008, 16:38

......Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem ,pytanie tylko czy mój komp pociągnie należycie Wavesy ,przy dużej ilości kanałów .Wiem ,że pożerają one procka.Mam 3 Intel Core 2 Duo E7200 2,53 GHz 3MB cache s. 775 Box i 3GB Ramu
[Post edytowany przez Admina w dniu 29/05/2008]...
Jak bedziesz korzystal z 3,4 IR-ow na busach i wysylal sygnal sendami to nic ci sie nie stanie z kompem,po drugie w pakiecie masz wersje IR1-L,ktora mniej obciaza procek,ale nie ma EQ i paru innych rzeczy,ale jakosc poglosu jest ta sama.Chyba wystarcza w miksie 4 roznego rodzaju poglosy?
...
Temat jest już dla mnie jasny.Dzięki wielkie Luke !!

ODPOWIEDZ