Reason - media related problem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
edneysis
Reason - media related problem

Post autor: edneysis » wtorek 27 maja 2008, 17:26

Ostatnio chcialem utworzyc jeden instrument z refilla ale pojawil sie taki wlansie problem , dziwne jest to ze nawet po wylaczeniu i ponownych uruchominiu kompa on sie pojawia , jak mozna sie tego pozbyc???

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Re: Reason - media related problem

Post autor: ukaef » środa 28 maja 2008, 00:54

Sprawdź swój dysk jakimś programem do wykrywania błędów. To dzieje się zawsze kiedy próbujesz otworzyć ten jeden refill czy w innych też? Wcześniej udawało Ci się go otworzyć?
:)

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » środa 28 maja 2008, 05:17

...Ostatnio chcialem utworzyc jeden instrument z refilla ale pojawil sie taki wlansie problem , dziwne jest to ze nawet po wylaczeniu i ponownych uruchominiu kompa on sie pojawia , jak mozna sie tego pozbyc???...
Którą wersję Reasona posiadasz ?

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 28 maja 2008, 10:00

nazwa bledu brzmi jakby czegos brakowalo - sampla albo cos (w koncu refille to pakowane probki)
to refill z plyty reasona czy jakis twoj wlasny?

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » środa 28 maja 2008, 10:01

reason 4 ..
wlasnie wydaje mi sie ze wczesniej normalnie otwieral sie ten refill,wsumie narazie zauwazylem jeden instrument..

a czy np powstawanie takich bledow moglo wywolac zainstalowanie jakiegos innego VSTi??

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » środa 28 maja 2008, 10:04

refill jest osobny .. tylko jak brakuje plikow to raczej daje komunikat corrupt
a wydaje mi sie ze wczesniej nie mialem problemu z tym jednym instrumentem , a dysk to raczej inna sprawa bo mailem dwie kopie tego refilla i drugi tez pokazywal ten blad tylko wydaje mi sie tak jakby reason zapamietal wczesniejsza wersje , czytalem wsumie o tym na googlach i inni mieli tez dziwne przypadki z tym ale nie z refillem...

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » środa 28 maja 2008, 14:36

...refill jest osobny .. tylko jak brakuje plikow to raczej daje komunikat corrupt
a wydaje mi sie ze wczesniej nie mialem problemu z tym jednym instrumentem , a dysk to raczej inna sprawa bo mailem dwie kopie tego refilla i drugi tez pokazywal ten blad tylko wydaje mi sie tak jakby reason zapamietal wczesniejsza wersje , czytalem wsumie o tym na googlach i inni mieli tez dziwne przypadki z tym ale nie z refillem... ...
Spróbuj przeinstalować softa.

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » środa 28 maja 2008, 22:25

...reason 4 ..
wlasnie wydaje mi sie ze wczesniej normalnie otwieral sie ten refill,wsumie narazie zauwazylem jeden instrument..

a czy np powstawanie takich bledow moglo wywolac zainstalowanie jakiegos innego VSTi??...
to nie jest możliwe

A jeśli chodzi o słowo "media" to oznacza nośnik (danych). Coś jak błąd odczytu danych z tego refilla, dlatego pytam czy wszystko w porządku z dyskiem. Czasem dyski się pieprzą i powstają błędy odczytu, wadliwe sektory, i inne afery. Może plik nie jest kompletny (na przykład nie do końca ściągnięty z netu, czy skopiowany z płyty)?
:)

ODPOWIEDZ